Eerste ervaring met de Nokia Lumia 1520

Vandaag presenteerde Nokia haar nieuwe vlaggenschip aan de Nederlandse pers. Met de Lumia 1520 levert de Finse producent een Windows Phone-toestel met de beste hardware die op het moment voorhanden heeft. Daarbij is de 1520 ook de grootste Lumia-telefoon ooit gemaakt. Wij hebben het toestel inmiddels in huis en delen bij deze onze eerste ervaringen met het toestel.

Eerste ervaring met de Nokia Lumia 1520 nokia lumia 1520 3 

Zoals gezegd is de Lumia 1520 is het grootste toestel in de Lumia reeks tot nu toe. Met zijn schermdiagonaal van zes inch is de telefoon een flink apparaat om vast te houden. Met de groeiende populariteit van phablets is het niet verbazingwekkend dat onze Finse vrienden hun nieuwe toptoestel een maatje groter hebben gemaakt. Toestellen met grotere schermen zijn in de praktijk uitermate geschikt voor het verhogen van de productiviteit en het Windows Phone-besturingsysteem leent zich daar perfect voor. Dankzij de integratie met de Office-suite en andere Enterprise-services van Microsoft begint Nokia een steeds grotere speler te worden op de zakelijke markt. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Lumia 1520 voornamelijk in dat segment hoge ogen zal gooien.

Toch moet je van zo’n groter scherm houden. Ondergetekende heeft relatief grote handen maar zelfs daarmee is het lastig om het gehele scherm van het toestel te bedienen. Daarbij is het lastig om een stevige grip op het toestel te krijgen. Sommige mensen zullen dit als een nadeel beschouwen, sommige mensen hebben hier minder moeite mee: uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Moet wel gezegd worden dat Nokia er alles aan heeft gedaan om de afmetingen van het toestel binnen de perken te houden. Zo is de bevel rondom het scherm tot een minimum beperkt gebleven en is het toestel een stukje dunner dan bijvoorbeeld de Lumia 1020. Ook de bobbel van de camera is minder aanwezig dan die op de Lumia 1020.

Eerste ervaring met de Nokia Lumia 1520 nokia lumia 1520 2 

Op papier is die camera dan ook het enige punt waarop de 1520 minder te bieden heeft dan de 1020. Waar de Lumia 1020 voorzien was van een camerasensor die zijn werk deed op 41 megapixels, moet de 1520 het doen met ‘slechts’ 20 megapixels. Voor professionele fotograven die aan de slag willen met serieuze nabewerking is die vermindering in megapixels misschien een heikel punt. Zeker nu de telefoons van Nokia foto’s kunnen opslaan in een ongecomprimeerd formaat zouden die extra megapixels uitkomst hebben geboden voor mensen die hun point-and-shoot camera’s bij het grofvuil willen doen. Voor de gemiddelde consument zal het verschil niet bijzonder merkbaar zijn. De foto’s die de Lumia 1520 maakt steken nog steeds met kop en schouders uit boven die van de concurrentie. Dankzij de uitgebreide camera software met talrijke opties is de 1520 een uitstekende keuze als cameratelefoon.

Op softwaregebied biedt de 1520 ook een aantal interessante nieuwe features. De telefoon wordt geleverd met de Lumia Black update die interessante nieuwe mogelijkheden biedt zoals het aanmaken van folders op de homescreen en de weergave van notificaties, zelfs als de telefoon in standby staat. Hoe de nieuwe software in dagelijks gebruik stand houdt, hoe de 3400mAh batterij het vol houdt en hoe het eerste Windows Phone-phablet over het algemeen bevalt gaan we de komende tijd uitgebreid testen. Hou de site in de gaten voor de nodige video’s en een uitgebreide review in de nabije toekomst.

Eerste ervaring met de Nokia Lumia 1520 nokia lumia 1520 1 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters