Eerste ervaring met de Nokia Lumia 610

Nokia kondigde op het Mobile World Congress met de Lumia 610 de goedkoopste Windows Phone tot nu toe aan. Het toestel heeft iets mindere specificaties, maar moet nog steeds evengoed werken volgens Nokia. Tijd om dat uit te zoeken dus.

Nokia Lumia 610 MWC 2012

Dat het toestel met mindere specs net zo goed kan werken zou komen door Mango Refresh, de nieuwste versie van Windows Phone. Met die versie heeft Microsoft de hardwarevereisten voor Windows Phone wat laten zakken, en de software zo geoptimaliseerd dat dat weinig uit moet maken. En inderdaad: de Lumia 610 draait bij benadering net zo soepel als zijn duurdere broertjes. Natuurlijk is het toestel met applicaties opstarten en dergelijke wel wat trager en daarnaast moet het toestel door zijn 256MB RAM-geheugen wat inleveren op de duurdere Windows Phones, zo bleek.

Het design van het toestel komt niet in de buurt van de Lumia 800 en Lumia 900, maar is toch heel aardig. Het toestel is helemaal plastic en heeft een glimmende rand om het scherm waardoor hij er een beetje goedkoop uitziet, maar is verder wel redelijk clean vormgegeven en voelt ook niet echt goedkoop aan. Dat is dus goed gedaan door Nokia.

Het scherm is wel wat minder dan bij de duurdere Windows Phones. De Lumia 610 heeft een gewoon TFT-paneel. Zonder de Clear Black-technologie van Nokia dus. Het scherm heeft wel een doorsnede van 3,7″ en een WVGA-resolutie wat in dit segment heel aardig is, maar is verder niet zo best. De kleuren zijn wat flets en zwart is niet echt zwart op het scherm. Maar goed, Nokia moest ergens op besparen.

Op de software is verder niets bespaard. De Metro UI staat nog altijd op het toestel en ook de extra software van Nokia, in de vorm van Nokia Drive en Nokia Music, is aanwezig op dit toestel. Dus dat zit allemaal wel snor.

Al met al is de Lumia 610 op het eerste gezicht een toestel dat erg goed doet wat het moet doen voor een kleine prijs. Op zaken als het scherm en het design is een beetje beknibbeld door Nokia, maar deze Lumia 610 is nog steeds een erg goede introductie tot Windows Phone, zeker als hij later dit jaar als prepaidtelefoon naar de markt zal komen.

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

Nokia Lumia 610 MWC 2012

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters