Eerste ervaring met de Nokia Lumia 625

BERLIJN – De Nokia Lumia 625 valt onder de goedkopere Lumiatelefoons die Nokia heeft, maar brengt toch een leuke first. Hij is met zijn 4,7″ namelijk de grootste Windows Phone van Nokia tot nu toe. Op de IFA in Berlijn konden we ermee spelen.

Nokia Lumia 625 hands-on

De Nokia Lumia 625 is qua specs zeker niet de meest spannende telefoon. Een WVGA-scherm, een 5-megapixelcamera en een 1,2GHz dualcore Krait-processor met Adreno 305 GPU gekoppeld aan 512MB RAM zijn geen eigenschappen om anno 2013 heel trots op te zijn. Maar Nokia heeft wel bewezen interessante goedkope midrange-telefoons neer te kunnen zetten en daar gloort wat hoop voor de Lumia 625. Het toestel kan voorbesteld worden voor zo’n €270 en zodra hij over een paar weken op de markt ligt zal de prijs nog wel wat zakken.

Qua design doet dit toestel niet onder voor de meeste andere Lumia’s. De Lumia 625 is weer gemaakt van een stevige polycarbonaat body in de kleuren oranje, groen, geel, zwart en wit. Het toestel is dus wat groter dan de eerdere Lumiatelefoons, maar dat geldt gelukkig alleen voor de lengte en breedte. Met 9,2 millimeter is de 625 niet bijzonder dun, maar wel een van de slankste Lumia’s. Hij ligt lekker in de hand en de bouw zit zo op het eerste gezicht goed in elkaar.

Bij het scherm van de Lumia 625 hebben we een beetje onze bedenkingen. Het toestel is met zijn 4,7″-scherm wel de grootste Lumia, de resolutie is helaas niet meegeschaald. 480×800 pixels op dit formaat is simpelweg een beetje weinig, zelfs in dit prijssegment. Los daarvan is de weergave van dit IPS-paneel overigens redelijk goed.

Op softwaregebied is er weinig over deze telefoon te vertellen. Het is een Windows Phone 8 met de bekende processor onder de motorkap en alle bekende Nokia-applicaties al standaard in het geheugen. Dat staat garant voor een eenvoudige en prettige werking en goede navigatieskills. Wel hebben we onze bedenkingen bij het RAM-geheugen. 512 MB is tegenwoordig wel een beetje weinig in alles dat meer dan €200 kost. Aan de andere kant hebben oudere Windows Phones wel bewezen hier niet heel veel moeite mee te hebben.

Samenvattend lijkt de Lumia 625 een redelijk doorsnee Windows Phone met een wat groter scherm. De lage schermresolutie en het beperkte RAM-geheugen zetten dit toestel wel duidelijk in een wat lager prijssegment. Om een goede keuze te zijn zal de prijs van het toestel daar ook naar moeten zijn, wat hij nu in de pre-orders in ieder geval nog niet is.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 625 hands-on 
Nokia Lumia 625 hands-on 
Nokia Lumia 625 hands-on 
Nokia Lumia 625 hands-on 
Nokia Lumia 625 hands-on 
Nokia Lumia 625 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters