Eerste ervaring met de Nokia Lumia 710

De Nokia Lumia 710 zal pas aan het begin van 2012 in Nederland verkrijgbaar zijn, maar is desondanks wel een interessante Windows Phone-smartphone. De telefoon kost slechts 260 euro en kan daarnaast verwisselbare klepjes opnemen.

De Nokia Lumia 710 heeft dan wel niet dezelfde bouwkwaliteit als de Nokia Lumia 800, het toestel is wel even snel als zijn grotere broer. De telefoon heeft namelijk de zelfde 1.4GHz Qualcomm-processor in huis en is daarmee razendsnel. Windows Phone 7.5 heeft eigenlijk al voldoende aan een 1GHz-processor en met dat kleine beetje extra snelheid weet de Nokia Lumia 710 moeiteloos apps te openen, websites te laden en uiteraard ook content te verspreiden via Twitter, Facebook en nog een aantal diensten.

De bouw van de telefoon is desondanks goed te noemen. De telefoon is namelijk opvallend robuust omdat hij echt tegen stootje kan. Nokia wist dit tijdens Nokia World te demo’en door het toestel te laten vallen. Het enige wat er gebeurt is dat het klepje aan de achterkant er dan af vliegt, maar deze kun je vervangen aangezien ze in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn. De klepjes zullen net geen 13 euro gaan kosten volgens de producent.

Wat wel opvalt met de Lumia 710 is dat de afwerking, hoewel het klepje aan de achterkant verwijderd kan worden, erg goed is. Zo zijn de volume-knoppen van een stevig materiaal gemaakt en is ook het randje van de telefoon goed afgewerkt en dicht gemaakt zodat hij spatwaterdicht is.

Al met al is de Lumia 710 een erg interessant geprijsde Windows Phone die door Nokia als eerste WP7.5-proucent op een dergelijk laag prijspeil in de markt is gezet. De telefoon zit vol met gratis Nokia-applicaties zoals navigatie en Nokia Music waardoor de prijs/kwaliteit verhouding top is.

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters