Eerste ervaring met de Nokia Lumia 710

De Nokia Lumia 710 zal pas aan het begin van 2012 in Nederland verkrijgbaar zijn, maar is desondanks wel een interessante Windows Phone-smartphone. De telefoon kost slechts 260 euro en kan daarnaast verwisselbare klepjes opnemen.

De Nokia Lumia 710 heeft dan wel niet dezelfde bouwkwaliteit als de Nokia Lumia 800, het toestel is wel even snel als zijn grotere broer. De telefoon heeft namelijk de zelfde 1.4GHz Qualcomm-processor in huis en is daarmee razendsnel. Windows Phone 7.5 heeft eigenlijk al voldoende aan een 1GHz-processor en met dat kleine beetje extra snelheid weet de Nokia Lumia 710 moeiteloos apps te openen, websites te laden en uiteraard ook content te verspreiden via Twitter, Facebook en nog een aantal diensten.

De bouw van de telefoon is desondanks goed te noemen. De telefoon is namelijk opvallend robuust omdat hij echt tegen stootje kan. Nokia wist dit tijdens Nokia World te demo’en door het toestel te laten vallen. Het enige wat er gebeurt is dat het klepje aan de achterkant er dan af vliegt, maar deze kun je vervangen aangezien ze in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zijn. De klepjes zullen net geen 13 euro gaan kosten volgens de producent.

Wat wel opvalt met de Lumia 710 is dat de afwerking, hoewel het klepje aan de achterkant verwijderd kan worden, erg goed is. Zo zijn de volume-knoppen van een stevig materiaal gemaakt en is ook het randje van de telefoon goed afgewerkt en dicht gemaakt zodat hij spatwaterdicht is.

Al met al is de Lumia 710 een erg interessant geprijsde Windows Phone die door Nokia als eerste WP7.5-proucent op een dergelijk laag prijspeil in de markt is gezet. De telefoon zit vol met gratis Nokia-applicaties zoals navigatie en Nokia Music waardoor de prijs/kwaliteit verhouding top is.

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Nokia Lumia 710

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters