Eerste ervaring met de Nokia Lumia 735

BERLIJN – Microsoft wil met de Nokia Lumia 730 een graantje meepikken van de selfiehype. De Lumia 735 is een spin-off van de 730. Omdat de Lumia 735, die wél 4G-internet ondersteunt, vanaf begin oktober in Nederland op de markt komt, gingen we alvast even spelen met deze goedkope midranger.

Nokia Lumia 730 hands-on

De Nokia Lumia 735 is een echte selfiesmartphone. Microsoft lijkt ‘m dus vooral gemaakt te hebben voor pubers, die er maar geen genoeg van lijken te krijgen om foto’s van zichzelf op internet te plaatsen. Het is in ieder geval slim dat Microsoft de Nokia Lumia 735 niet al te duur op de markt brengt. In Nederland gaat hij waarschijnlijk zo’n 230 euro kosten en is ‘ie vanaf begin oktober als het goed is verkrijgbaar.

Voor 230 euro krijg je geen telefoon met de beste specificaties. Als een smartphone op Windows Phone draait hoeft dat ook niet. Aan de Snapdragon 400-processor die in de Lumia 735 zit en de 1GB aan werkgeheugen heb je meer dan genoeg. De Lumia 735 lijkt alle taken heel snel uit te voeren. Tijdens het kleine halfuurtje dat wij met ‘m hebben gespeeld reageerde hij in ieder geval snel en startte apps snel op.

“De Lumia 735 heeft een speciale selfie-app met veel mogelijkheden om na te bewerken”

Dit geldt ook voor de selfiecamera van de Nokia Lumia 735, die foto’s maakt in 5 megapixel. De telefoon draait op Windows Phone 8.1 Denim, de nieuwste variant van Microsofts mobiele besturingssysteem. Dankzij deze update start de camera sneller op. In het verleden ging dat nog wel eens traag, maar daar merken we nu niets meer van. De Lumia 735 heeft een aparte selfie-app met heel veel nabewerkingsmogelijkheden. Het komt er in het kort op neer dat je jezelf dunner kunt maken, je ogen groter kunt maken en kleuren kunt aanpassen. Natuurlijk kun je ook een filter over je selfie leggen.

Aan de achterkant zit ook nog een camera. Deze maakt foto’s in 6,7 megapixel en is dus voor een ‘main camera’, wat ‘ie in het geval van de Lumia 735 dus eigenlijk niet is, niet van zeer hoge kwaliteit. Toch maakt hij wel aardige foto’s en werkt hij dus snel, wat heel fijn is. Windows Phone is een licht besturingssysteem. De batterij van de Lumia 735 zal dus waarschijnlijk ook lang meegaan. Dit hebben we nauturlijk nog niet kunnen testen, maar is een beredeneerde gok die we maken.

“Hij maakt mooie foto’s, is snel en oogt stevig. De Nokia Lumia 735 lijkt ideaal voor tieners te zijn.”

Omdat de Nokia Lumia 735 gemaakt is van plastic is hij heel licht. Toch voelt hij niet kwetsbaar aan en ligt hij best lekker in de hand. Dit komt ook omdat het 720p-scherm van 4,7 inch niet al te groot is en de body van de Lumia 735 dat ook niet is.

Resumerend lijkt het er dus op dat de Nokia Lumia 735 een telefoon is die zal voldoen aan de doelgroep waarvoor ‘ie dus is bedoeld, al zegt Microsoft dat niet specifiek. Hij werkt snel, maakt mooie foto’s, ziet er mooi uit en lijkt tegen een stootje te kunnen. Ideaal voor tieners. Ook kost hij nog eens niet al te veel geld. Omdat ‘ie draait op Windows Phone blijft het natuurlijk wel de vraag of ‘ie echt gaat aanslaan. Vanaf begin oktober zullen we de eerste indicaties krijgen, want dan ligt ‘ie dus in de winkel.

Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
Nokia Lumia 730 hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters