Eerste ervaring met de Nokia Lumia 800

De Nokia Lumia 800 is een erg belangrijke smartphone voor Nokia. Veel mensen hebben op dit toestel zitten te wachten en gelukkig stelt hij niet teleur. Tijd voor een hands-on.

Nokia Lumia 800

De Nokia Lumia 800 is een bijzondere telefoon, niet alleen omdat hij er erg strak uit ziet, maar ook omdat het de eerste is met Windows Phone die uit Finse fabrieken is gekomen. Dankzij het toestel komt het Windows Phone OS goed tot zijn recht en spatten de felle kleuren van het mooie clearblack touchscreen. De Lumia 800 lijkt als twee druppels water op de Nokia N9, de bouw is exact hetzelfde en ook de afwerking, het scherm en de klepjes zijn exact hetzelfde.

De bouw van de Nokia Lumia 800 is uitzonderlijk goed. De telefoon zal in drie kleuren beschikbaar komen, zwart, blauw en roze. De blauwe en roze kleur spatten van de body af en zien er erg strak uit. Het toestel is gemaakt van polycarbonaat, een zeer robuust materiaal dat eigenlijk doorzichtig is. Polycarbonaat wordt bijvoorbeeld gebruikt om cd’s van te maken, maar ook veiligheidsbrillen, helmen, helmvizieren, drinkflessen en verpakking van voedingsmiddelen zijn vaak van polycarbonaat. Het voordeel van het gebruikte materiaal is dat het niet alleen erg stevig is, maar ook zeer krasbestendig. Mocht je toch een krasje op je toestel krijgen dan zal deze geen andere kleur krijgen en zal de kras dus de zelfde kleur als die van het toestel aannemen waardoor je hem minder snel ziet.

Het gebruikte materiaal voelt aan als aluminium en het mooie bij de Nokia Lumia is dat het in een keer gegoten is om de interne hardware heen. Hierdoor zijn er geen naden, klepjes of andere uitsteeksels of oneffenheden te vinden op de body van het toestel. Als we kijken naar de voorkant van het toestel dan vinden we daar het scherm dat wederom erg mooi in de body opgaat. Het scherm zelf heeft erg goede kleuren en een bijzonder goede diepzwarte kleur. Ook alle kleuren worden opvallend fel weergegeven en dat komt door de Amoled-technologie.

Qua prestaties is de Lumia ook erg goed. De smartphone gaat rap door de menu’s heen en ook het openen van de verschillende applicaties gaat moeiteloos. De telefoon is vanaf 17 november verkrijgbaar in Nederland en rond die tijd zullen ook de applicaties Nokia Maps en Nokia Music gaan werken. Het Windows Phone 7.5 OS werkt bijzonder goed op het toestel en alle applicaties van zowel het OS zelf, als die uit de Market, wisten gelijk op te starten. Ook het multitasken van de applicaties ging prima.

De Lumia 800 is dan ook gewoon een bijzonder goede telefoon met een mooi OS, een nog betere bouw en een prachtig design. De comeback van Nokia wordt dan ook erg sterk ingeluid met de komst van dit toestel. De Lumia 800 is via verschillende providers en ketens te koop. Reserveren van het toestel kan via de Nokia-website.

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

Nokia Lumia 800

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters