Eerste ervaring met de Nokia Lumia 820

Naast de Nokia Lumia 920 wist Nokia ook de midrange Lumia 820 aan te kondigen. All About Phones kon alvast gedeeltelijk met deze nieuwe smartphone van Nokia spelen.

Kort na de persconferentie van Nokia en Microsoft stelden beiden ons in de gelegenheid om met zowel de Nokia Lumia 920 als met de nieuwe Lumia 820 te spelen. Aangezien Microsoft nog niet alle functionaliteit van Windows Phone 8 heeft bekendgemaakt, mochten we nog niet met het OS zelf werken en kregen we dus alleen het lockscreen en het homescreen voorgeschoteld. De rest was voor de pers niet toegankelijk en een medewerker van Nokia hield dat nauwgezet in de gaten om zo eventuele nieuwe functies niet via deze weg te laten uitlekken.

Desondanks mochten we wel even de hardware vasthouden en zo hadden we daadwerkelijk een werkend exemplaar in onze handen. Hoewel Nokia de buitenkant van de Lumia 820 een unibody design noemt, is het wel mogelijk om de achterklep te verwijderen. Nokia gaat een zevental kleurrijke covers verkopen die je zelf op het toestel kunt klikken. Het voordeel hiervan is ook dat het toestel een microSD-kaart kan slikken, iets dat haar grotere broertje, de Lumia 920, weer niet kan.

De bouw van het toestel zelf is wederom goed. Het voelt als een stevig geheel aan en de plastic achterkant is gemaakt van glanzend materiaal. Hier zijn vingerafdrukken wel goed op te zien, maar erg hinderlijk is dat niet. De camera steekt daarnaast ook niet uit aan de achterkant en kan daardoor minder snel beschadigen.

Aan de voorkant vinden we het WVGA-scherm met zijn diameter van 4.3-inch. Het scherm zelf is gelijk aan dat van de Lumia 800/900 en ziet er prima uit. De kleuren van het Amoled-scherm zijn gewoon goed, al zie je wel wat meer zichtbare pixels dan bij zijn grotere broer, de Lumia 920. De resolutie is dan ook fors lager en daar zal dan ook de prijs wel naar zijn. Ook hier is geen irritant randje te vinden en de voorkant is gewoon helemaal vlak waardoor het scherm goed te bedienen valt.

Over de prestaties, de camera en andere interfacegerelateerde zaken kunnen we vooralsnog weinig zeggen. Wel kunnen we wat zaken kwijt over het nieuwe lockscreen en homescreen. Het lockscreen biedt meer informatie over ontvangen mails, agenda’s en andere notificaties en het homescreen laat nu apps in verschillende formaten weergeven. Wij zijn er nog niet over uit of dit laatste wel een pluspunt is; omdat de zwarte rand aan de rechterkant nu verdwenen is en het pijltje daar eveneens weg is, oogt het homescreen nu een stuk drukker dan bij Windows Phone 7.5. Dit wordt nog eens versterkt door de verschillende formaten tegeltjes van Windows Phone 8 en de live updates van al deze tegels. Dit kan overigens ook een kwestie van gewenning zijn.

De Nokia Lumia 820 ziet er vrolijk uit, is goed gebouwd, heeft redelijk specificaties en is goed up to date dankzij Windows Phone 8. Veel zal afhangen van het nieuwe OS en diens functionaliteit die later bekend gemaakt zal gaan worden. Daarnaast moet ook nog de prijs van het toestel bekend gemaakt worden en als deze rond de 400 euro komt te zitten, dan lijkt de Lumia 820 een prima alternatief voor een HTC Desire S of een Samsung Galaxy S2/Advance.

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

Nokia Lumia 820 hands-on

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters