Eerste ervaring met de Nokia Lumia 925

De Nokia Lumia 925 is vanaf vandaag officieel te koop in Nederland. Het nieuwe paradepaardje is dunner, lichter en heeft een betere camera mee gekregen. All About Phones onderwerpt het toestel aan een eerste blik.

Nokia Lumia 925 hands-on

Tijdens een persconferentie in Amsterdam wist Nokia eerder op de dag de Lumia 925 voor Nederland te lanceren. Het toetel krijgt een adviesprijs van 469 euro mee en zal in drie kleuren verkrijgbaar zijn in ons land, waaronder wit, zwart en zilver. Gelukkig kregen we van Nokia gelijk een review sample mee waardoor we het toestel al een klein dagje hebben kunnen gebruiken. In deze eerste hands-on vind je onze eerste mening over de nieuwe Lumia 925. Een volledig geschreven review en video review zal in september volgen. Onze video preview is hier te vinden.

“De Lumia 925 voelt eindelijk lekker handzaam aan.”

Het eerste wat opvalt aan de Lumia 925 is dat hij eindelijk een normale dikte heeft mee gekregen. Onze grootste irritatiepunt bij zijn voorganger, de Lumia 925, was dat we deze bijzonder dik vonden. Dankzij het aluminium design heeft Nokia dit nu kunnen wegwerken en voelt de telefoon eindelijk lekker handzaam aan. Zodra je het toestel vast pakt dan ligt hij gelijk lekker in je handen door de afgeronde aluminium hoeken. De Lumia 925 is dan wel het eerste aluminium toestel van Nokia, maar schijn bedriegt; hij is namelijk niet helemaal van aluminium. Alleen het randje is van aluminium en de binnenkant, maar de achterkant is van plastic en aan de voorkant vinden we uiteraard het grote 4.5″ 720p-scherm. Ook het gewicht van het toestel is aanzienlijk minder geworden wat uiteraard een fijn pluspunt is.

Het 4.5″-scherm van de Lumia 925 is nog steeds bijzonder fijn om naar te kijken. Het scherm is lekker scherp, ondanks dat het geen 1080p-resolutie is. Het verschil tussen 720p-schermen en 1080p-schermen vinden wij sowieso niet zo groot, maar bij de Lumia 925 merk je hier weinig van. De kleuren zijn goed, ondanks dat het een Amoled-paneel is, en ook de helderheid is bijzonder hoog zoals we dat wel van Amoled gewend zijn. Het scherm reageert erg snel en soepel en uiteraard is hij ook te bedienen met handschoenen en dat geeft wel aan hoe gevoelig het scherm zelf is.

Ook de adviesprijs van 469 euro lijkt voor de Lumia 925 te spreken.“”

De telefoon is zelf snel in gebruik, ondanks dat hij niet qua specificaties kan tippen aan een high-end Android-smartphone die afgelopen zomer is uitgekomen. Windows Phone 8 blijft een bijzonder snel en soepel systeem dat ongeacht de specificaties nog steeds erg snel loopt. Apps starten gelijk op en het schakelen tussen apps gaat moeiteloos. Ook de vernieuwde camera lijkt weer prima beelden af te leveren, al moeten we deze nog wel even in het donker gaan testen.

Al met al is de Lumia 925 eigenlijk het toestel dat de Lumia 920 in eerste instantie had moeten zijn. Mooi design, prima bouw met nette afmetingen en een mooi scherm. De smartphone lijkt weinig verschil te kennen met zijn voorganger qua specs en de verschillen zijn dan ook vooral optisch. In een uitgebreide review gaan we dan ook onderzoeken of de Lumia 925 bestaansrecht heeft, maar dat het een snel en mooi toestel is staat al wat ons betreft vast. Ook de adviesprijs van 469 euro lijkt voor de Lumia 925 te spreken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Nokia Lumia 925 hands-on 
Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters