Eerste ervaring met de Nokia N900

Tijdens de IFA beurs in Berlijn wist All About Phones een Nokia-manager te strikken die een Nokia N900 bij zich had, geladen en wel met Maemo 5. Na een tijdje gespeeld te hebben met de N900 kunnen we de eerste ervaringen melden van het toestel.

Nokia N900

Nokia heeft afgelopen week in Stuttgart de Nokia N900 gelanceerd die daarvoor al inmiddels breed was uitgelekt. Desalniettemin heeft de N900 de wereld weten op te schudden en dat kwam vooral door het nieuwe OS van Nokia genaamd Maemo 5. Het OS is op basis van Linux gemaakt en ziet er grafisch verbluffend uit. De specificaties van de N900, die de codename Rover heeft, liegen er niet om. Zo zit er een 5-megapixelcamera op het toestel, 32GB intern geheugen en alle moderne internetverbindingen zijn uiteraard ook op het toestel te vinden. Opmerkelijk genoeg zit er geen MMS mogelijkheid op de N900 en dat is te wijten aan Linux omdat die er nog niet echt mee overweg kon. Nokia is inmiddels druk bezig om dit probleem op te lossen en zal met een software update worden geüpdate.

Op de beurs in Berlijn is de Nokia N900 niet op de Nokia-stand te vinden en onduidelijk is waarom. Echter tijdens het lopen over de beurs zagen we een meneer met een de N900 in zijn handen en onze alarmbellen gingen gelijk af. Navraag leerde ons dat het hier om de Duitse productmanager van Nokia ging en die was welwillend om ons de N900 te laten zien. Zogezegd zo gedaan.

De Nokia N900 is in een woord geweldig te noemen. Het toestel ziet er allereerst strak uit aangezien er weinig toeters en bellen aan de zijkant te vinden zijn. Zo zit er wel een volumeknop op het toestel, een unlock-knop en uiteraard een kickstand. Het toestel heeft de zelfde stijl als de Nokia N97 aangezien het merk van de producent er als een label uit ziet en ook de andere kenmerken komen overheen zoals de camera en de knopjes. Maemo 5 ziet er oogverblindend uit als OS voor een telefoon. Wat gelijk opviel was dat het erg stabiel was en soepel werkte. Het toestel voelde snel aan en de response was opmerkelijk goed te noemen. Daarnaast ging het scrollen erg snel en goed tussen de verschillende home-screens en de contacten. Ook de browser is erg krachtig. De Firefox-browser ondersteunt flash en dat had geen extra tijd nodig om te laden of te renderen. Onze IFA-banner werd gelijk moeiteloos weergegeven op onze frontpage. Het OS zelf is zoals gezegd erg stabiel en snel. De menu’s vliegen je voorbij en alles ziet er grafisch erg indrukwekkend uit. Wel is het jammer dat het toestel alleen in landscape bijna alles weergeeft. Alleen het belmenu en het contactenmenu worden in portrait weergegeven.

Het toetsenbord van de N900 voelt erg goed aan. Het typen ging makkelijk, de toetsen waren groot en alles was mooi op elkaar afgestemd. Het toestel schoof wel wat lastig uit te schuiven echter kan dat ook nog aan het beta-product liggen. Al met al waren we erg onder de indruk van de Nokia N900. Het toestel is snel, krachtig en heeft een OS dat potentieel marktleider kan worden met de huidige looks en functionaliteit. De Nokia N900 is inmiddels te bestellen bij Nokia voor een prijs van 599 euro. Het toestel zal ergens in oktober in de winkels liggen.

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

Nokia N900

 

De Nokia N900 bestellen:

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters