Eerste ervaring met de Nokia N97 Mini

De Nokia N97 Mini was al breed uitgelekt alvorens hij werd aangekondigd tijdens Nokia World. Het toestel is in het echt nauwelijks kleiner maar wel iets minder breed waardoor het toch wat compacter overkomt.

Nokia N97 Mini

De Nokia N97 Mini is een toestel dat een paar wenkbrauwen deed optrekken. Het toestel is een aparte stap van Nokia om de N97-serie nog verder uit te melken terwijl van de originele N97 al meer dan twee miljoen stuks over de toonbank zijn gevlogen. Het toestel is slechts iets kleiner dan de originele N97 en de prijs is honderd euro lager dan zijn grote broer. Daarvoor krijg je 8GB ruimte terug en een compacter toestel dat mensen misschien wel prettiger vinden. Daarentegen is het toetsenbord sterk onder handen genomen waardoor de d-pad is weggevallen en dat is toch wel zonde aangezien die op de originele N97 juist zo lekker werkt. En dan is er nog de kleur van het toestel. Het heeft een lichtbruine kleur die vooral voor de dames bedoeld zou zijn. Volgens een Nokia-woordvoerder is de N97 Mini vooral ontwikkeld voor de dames doordat het toestel wat handzamer is en daarmee zouden ook modernere kleurtjes een logische keuze zijn geweest.

De N97 Mini is in het echt maar een raar toestel als je de grote broer gewend bent. Alles aan het toestel voelt kleiner aan terwijl de afmetingen nauwelijks verschillen van die van zijn grote broer. Vooral in de lengte zijn beide toestellen bijna vergelijkbaar maar de Mini is uiteraard wel een stukje minder breed. Ook is de menutoets aan de voorkant kleiner en de toetsjes voelen kleiner aan maar zijn dat niet. Het is op zich best zonde dat het d-pad weg is aangezien daar misschien nog best ruimte voor was geweest als het toetsenbord steviger onder handen was genomen. Desalniettemin is de N97 Mini gelijkwaardig aan zijn grote broer. Wij vragen ons af of dit toestel wel zal aanslaan bij de dames. De Nokia N97 Mini zal vanaf eind dit jaar verkocht gaan worden door Nokia.

Nokia N97 Mini

 

Nokia N97 Mini

 

De Nokia N97 Mini bestellen:

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters