Eerste ervaring met de Nokia X3-02 'Touch and Type'

Nokia kondigde nog niet zo lang geleden een nieuw onderdeel van haar X-Serie aan. Deze X3-02, die als bijnaam ‘Touch and Type’ heeft gekregen is uitgerust met een gewoon toetsenbord en een touchscreen. Wij konden even met de telefoon spelen.

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

Tijdens het N8-evenement van Nokia was het niet alleen maar de N8 die de aandacht trok. Hoewel de focus natuurlijk naar dat toestel uitging, hadden vertegenwoordigers van Nokia ook de X3 ‘Touch and Type’ meegebracht. Het volledige typenummer van het toestel is X3-02, maar om het toestel beter uit elkaar te houden met de vorig jaar aangekondigde X3-00 en om het grote USP van het toestel wat extra aandacht te geven heeft Nokia de zin ‘Touch and Type’ aan de naam van het toestel toegevoegd.

De X3 heeft onder andere een 5-megapixelcamera, ondersteuning voor Wi-Fi en een HSDPA-ontvanger, terwijl het toestel toch redelijk in het budgetsegment valt. De camera heeft overigens geen autofocus en de kwaliteit ervan is ook niet meer dan redelijk, maar leuke snapshots kun je er mee maken. De combinatie van een touchscreen en een gewoon toetsenbord is even wennen, maar eigenlijk werkt het redelijk lekker. Volgens Nokia is het toestel vooral bedoeld om mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn door de touchscreen-gekte te laten wennen, terwijl ze de meeste handelingen gewoon via het toetsenbord kunnen uitvoeren. Het toetsenbord zelf heeft trouwens ook flink wat gewenning nodig. De knoppen zijn in principe wel prima te bedienen, maar in plaats van de bekende 3×4 layout heeft het toestel haar twaalf knoppen in een 4×3 layout gerangschikt. Hierdoor zitten de *-, #- en 0-knoppen niet onder de cijfertoetsen, maar ernaast. Het touchscreen werkt wel opvallend goed en hoewel het ‘slechts’ een resistief scherm is, is hij lekker gevoelig en dus prima te bedienen.

Softwarematig brengt de X3 niet heel veel nieuws op tafel. Hoewel het de eerste telefoon is met de touch-versie van Nokia’s Series 40-platform, zijn de verschillen met de bekende versie van S40 miniem. Dat is in ieder geval onze eerste indruk, wellicht dat er na wat dieper graven wel een aantal dingen flink zijn veranderd. Dit zullen we wellicht nog in een review onderzoeken als het toestel op de markt komt.

De X3 ‘Touch and Type’ zal verkrijgbaar zijn voor een losse verkopprijs die onder de €150 ligt, waarbij opgemerkt moet worden dat het toestel binnen no time in een prepaid-pakket terecht zal komen voor nog minder geld. Daarmee denken we dan ook zeker dat de X3-02 erg goede features biedt voor de prijs die je ervoor betaald, wat de telefoon zeker een aanrader maakt. Of de X3 het op de markt ook erg goed zal gaan doen vragen we ons af, want in dit prijssegment zijn het op het moment toch vooral de Corby’s en Cookies die de klok slaan. Functioneel is de X3 ‘Touch and Type’ deze toestellen ver vooruit, maar hij mist wel de hipheid van een volledig touchscreen.

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jesse -

  Heb de telefoon nu bijna een jaar. Na een maand of 9 gooide mijn telefoon ineens alle smsjes door elkaar: de naam van mijn moeder kwam bij de berichten van mijn vriend en omgekeerd. Heel vreemd. Inmiddels is hij 3x terug geweest naar de Media Markt, nieuwe software erop, heeft niks geholpen: ik mag een nieuwe uitzoeken. En ik ga gewoon weer de nokia x3-02 nemen: ik hou van mijn telefoontje!! 😀

 2. Vincent -

  De X3 is de grootste rommel die ik ooit had .
  Is al 2 maal binnen geweest, telkens problemen software tijdelijk opgelost.
  Nu derde maal problemen software en batterij.
  Ik wil een ander toestel !:(:(:(

 3. Voske -

  Ik heb dit toestel nu een aantal maanden in gebruik. Ik gebruik de GSM zeer weinig en toch is de batterij na één dag leeg. En dat gaat telkens sneller.

 4. Gebruiker -

  Ik ook een x3-02 en vind hem waardeloos. Is al 6 weken weg geweest omdat hij steeds uitviel, daarna nieuwe gekregen, maar nu is na 1dag de batterij leeg, al ligt hij de hele dag op de kast.
  Mijn partner heeft ook een, die is nu helemaal stuk. Heeft mob vaak in de broekzak en reageerde vaak niet op t toucht screen, maar nu helemaal niet meer.
  Wij zijn niet te vreden en zoeken iets anders:(

 5. Twan -

  Hallo,

  Ik heb vorige week een nokia x3-02 aangeschaft maar door een domme fout.:S In de kroeg de achterkant verloren. Kan iemand mijn vertellen hoe ik aan zo'n achterkant kom? Kom niet verder op nokia.com en in de winkel konden ze mij ook al niet verder helpen.

  Gr,

  Twan

 6. bambi -

  ik heb deze mobiel maar ik kan niet meer naar menu echt heel raar, hoe zou ik dat kunnen oplossen? Ik heb hem nog geen eens een maand.

 7. kevin -

  ik wil mij dit apperaat aan schaffen , ma mijn vraag was of het internet goed gaat ? 🙂 en ik wil echt zeker zijn dat het eengoeie gsm is 😉 . x Gr

 8. Ruigaard -

  Ik heb deze telefoon als werk telefoon zeer geschikt.
  Ik vind smsén met nokia veel lekkerder als met mijn HTC toutch pro die ik prive gebruik. Enige nadeel is dat je wel een flight modus heb maar ik heb nog niet kunnen ontdekken waar ik internet kan uitschakelen voor als ik op vakantie ben. i.v.m. hoge rekeningen.

 9. Wouter -

  Mijn vriendin heeft 'm 1 dag gebruikt…..en smijt 'm in de vuilbak…. Is al terug geweest bij de leverancier, zonder resultaat. Het toestel schakelt zichzelf telkens uit onder eender welke applicatie, tijdens bellen, foto's maken etc.
  Hoe leuk het toestel ook is, met touchscreen…..als tie uit is, heb je er niet veel aan……. Helaas. Hier in België, kost het apparaat €169.

 10. Jeroen -

  ik heb een vraagje
  ik ben vanplan om deze mobiel aan te schaffen…waar ik alleen mee zit zijn de snelkoppeling balken in het hoofd scherm.
  kan je die weg halen???:S

  Groetjes

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters