Eerste ervaring met de Nokia X3-02 'Touch and Type'

Nokia kondigde nog niet zo lang geleden een nieuw onderdeel van haar X-Serie aan. Deze X3-02, die als bijnaam ‘Touch and Type’ heeft gekregen is uitgerust met een gewoon toetsenbord en een touchscreen. Wij konden even met de telefoon spelen.

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

Tijdens het N8-evenement van Nokia was het niet alleen maar de N8 die de aandacht trok. Hoewel de focus natuurlijk naar dat toestel uitging, hadden vertegenwoordigers van Nokia ook de X3 ‘Touch and Type’ meegebracht. Het volledige typenummer van het toestel is X3-02, maar om het toestel beter uit elkaar te houden met de vorig jaar aangekondigde X3-00 en om het grote USP van het toestel wat extra aandacht te geven heeft Nokia de zin ‘Touch and Type’ aan de naam van het toestel toegevoegd.

De X3 heeft onder andere een 5-megapixelcamera, ondersteuning voor Wi-Fi en een HSDPA-ontvanger, terwijl het toestel toch redelijk in het budgetsegment valt. De camera heeft overigens geen autofocus en de kwaliteit ervan is ook niet meer dan redelijk, maar leuke snapshots kun je er mee maken. De combinatie van een touchscreen en een gewoon toetsenbord is even wennen, maar eigenlijk werkt het redelijk lekker. Volgens Nokia is het toestel vooral bedoeld om mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn door de touchscreen-gekte te laten wennen, terwijl ze de meeste handelingen gewoon via het toetsenbord kunnen uitvoeren. Het toetsenbord zelf heeft trouwens ook flink wat gewenning nodig. De knoppen zijn in principe wel prima te bedienen, maar in plaats van de bekende 3×4 layout heeft het toestel haar twaalf knoppen in een 4×3 layout gerangschikt. Hierdoor zitten de *-, #- en 0-knoppen niet onder de cijfertoetsen, maar ernaast. Het touchscreen werkt wel opvallend goed en hoewel het ‘slechts’ een resistief scherm is, is hij lekker gevoelig en dus prima te bedienen.

Softwarematig brengt de X3 niet heel veel nieuws op tafel. Hoewel het de eerste telefoon is met de touch-versie van Nokia’s Series 40-platform, zijn de verschillen met de bekende versie van S40 miniem. Dat is in ieder geval onze eerste indruk, wellicht dat er na wat dieper graven wel een aantal dingen flink zijn veranderd. Dit zullen we wellicht nog in een review onderzoeken als het toestel op de markt komt.

De X3 ‘Touch and Type’ zal verkrijgbaar zijn voor een losse verkopprijs die onder de €150 ligt, waarbij opgemerkt moet worden dat het toestel binnen no time in een prepaid-pakket terecht zal komen voor nog minder geld. Daarmee denken we dan ook zeker dat de X3-02 erg goede features biedt voor de prijs die je ervoor betaald, wat de telefoon zeker een aanrader maakt. Of de X3 het op de markt ook erg goed zal gaan doen vragen we ons af, want in dit prijssegment zijn het op het moment toch vooral de Corby’s en Cookies die de klok slaan. Functioneel is de X3 ‘Touch and Type’ deze toestellen ver vooruit, maar hij mist wel de hipheid van een volledig touchscreen.

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

Nokia X3-02 'Touch and Type' handson

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters