Eerste ervaring met de OnePlus One

Niet de Samsung Galaxy S5, HTC One, Sony Xperia Z2 of LG G3 is de meest spraakmakende smartphone van dit jaar. Nee, waarschijnlijk is het de OnePlus One. Het is de eerste smartphone van het Chinese merk OnePlus en hij kost in veel gevallen nog niet eens de helft van wat de eerder genoemde telefoons kosten, maar beschikt toch over nagenoeg dezelfde specificaties.

Eerste indruk OnePlus One img 7128 

Wij betaalden namelijk 299 euro voor de OnePlus One. Voor die prijs krijg je een 5,5 inch LCD-scherm met full HD-resolutie. In het toestel zit een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt. Qua werkgeheugen evenaart de One met 3 GB de Sony Xperia Z2. Nadeel is dat het opslaggeheugen niet uitbreidbaar is, maar met de opslag van 64 GB moet je je kunnen redden. De 16 GB-variant is maar dertig euro goedkoper.

De camera’s schieten foto’s in 13 en 5 MP, waarmee de One op het oog over prima camera’s lijkt te beschikken. Uiteraard is het mogelijk om snel en eenvoudig een selfie met de frontcamera te laten maken: deze beschikt over ruim voldoende megapixels hiervoor.

Wat gelijk opvalt aan de OnePlus One is het prachtige ontwerp en dito afwerking. Vooral de achterkant van het toestel valt op, aangezien het hier om mat plastic staat dat we nog niet op andere toestellen hebben gezien. Het valt op en is zeker niet lelijk, sterker nog: de achterkant is gewoon mooi en doet hoogwaardig aan.

Eerste indruk OnePlus One img 7130 
Eerste indruk OnePlus One img 7137 
Eerste indruk OnePlus One img 7144 
Eerste indruk OnePlus One img 7155 
Eerste indruk OnePlus One img 7164 

De One voelt erg ‘high end’ aan. OnePlus heeft haar eerste smartphone erg mooi en solide afgewerkt. Toegegeven: de One is best een groot ding, maar hij voelt ijzersterk aan. De eerder genoemde achterkant van matplastic heeft ons blij verrast.

Het toestel draait op CyanogenMod, een flink aangepaste versie van Android 4.4.2. Daar valt in het gebruik niet veel van te merken. Met de One beschik je over de PlayStore en alle bekende Google-applicaties. Verder levert OnePlus nagenoeg geen applicaties mee. Het voordeel van CyanogenMod is dat het net wat meer mogelijkheden biedt dan het normale Android. Denk aan bijvoorbeeld in formaat aanpasbare widgets. De interface is sober, maar duidelijk.

Eerste indruk OnePlus One img 7234

Wij vinden de OnePlus in onze eerste kennismaking met het apparaat erg fijn in zijn gebruik. Applicaties starten zeer snel op en ook gamen op het toestel lijkt fijn te gaan. Over het scherm zijn we niet enorm te spreken. De witkleuren zijn gewoonweg niet zo mooi, het nijgt namelijk een beetje naar een gelige tint.

Op het eerste gezicht zijn we zeer te spreken over de OnePlus One. Het design, met name de achterkant, is prachtig. CyanogenMod werkt snel en duidelijk en apps starten zeer snel op. In onze uitgebreide review gaan we het apparaat compleet doorlichten, maar onze hoge verwachtingen lijken vooralsnog uit te komen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters