Eerste ervaring met de Oppo Find 5

Op de CES was Oppo zelf niet aanwezig maar chip-fabrikant Qualcomm wist wel een Find 5 van de fabrikant te ritselen voor haar stand. Onze eerste ervaring met deze Chinese fabrikant is dan ook een feit.

Oppo Find 5 hands-on

De afgelopen tijd is veel te doen geweest rondom Oppo en haar nieuwe smartphone reeks genaamd de Find en de Finder. De Find 5 is het nieuwe topmodel van de fabrikant die mondjesmaat beschikbaar zal gaan komen in Amerika en Europa. Desondanks heeft Oppo vooralsnog geen plannen om de Find 5 ook naar Nederland te gaan brengen. De Find 5 kenmerkt zich door stevige specificaties voor een relatief zachte prijs. De Oppo Find 5 is een high-end smartphone die over de Qualcomm S4 Pro-processor beschikt. Deze processor is ook in de Google Nexus 4 te vinden en de vier kernen doen hun werk op 1.5GHz. Het toestel heeft daarnaast 2GB aan ram mee gekregen van Oppo en 16GB interngeheugen.

De Oppo Find 5 doet het ook goed op het multimediavlak. Zo is er een 13-megapixelcamera aanwezig aan de achterkant van het toestel en een 2-megapixelcamera aan de voorkant. Ook is er NFC ingebouwd in de Find 5. Wat misschien wel het meest opvalt aan het toestel is het scherm. Het 5-inch Super Amoled-paneel heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en is daarmee Full HD. De pixeldichtheid komt uit op 441 en staat daarmee op gelijke voet met de HTC Butterfly.

Het eerste wat opvalt aan de Find 5 zodra je hem beetpakt is uiteraard het 1080p scherm. Dit scherm kan zich meten met die van de Sony Xperia Z en van de HTC Butterfly en ziet er eigenlijk net zo scherp uit als die van haar concurrenten. Desondanks lijkt de helderheid wel een stukje hoger te liggen, al komen de kleuren wat oververzadigd over. De bouwkwaliteit van de Oppo Find 5 is goed te noemen, maar niet zo goed als die van de Sony of de HTC. Het toestel voelt namelijk redelijk dik aan en dat is best zonde. Daarnaast is het plastic dat gebruikt is voor het toestel vergelijkbaar met die van een Sony Xperia S. Niet slecht maar ook niet heel denderend. Wel een stukje beter dan het plastic van de Galaxy S III dankzij de matte afwerking.

De telefoon zelf voelt snel aan, al lijkt hij niet veel sneller dan een Xperia Z aan te voelen, ondanks de zelfde processor en ram. Wel is de interface van Oppo apart te noemen. De icoontjes zien er wat ons betreft niet zo mooi uit en soms laadt het menu wat traag. Dit kan uiteraard te maken hebben met de beta-software die vermoedelijk nog op het toestel stond. De camera zelf startte ook niet zo snel op als die van een Xperia Z of de Butterfly van HTC.

Het lijkt er dan ook op dat de Oppo Find 5 een redelijk toestel is die qua afwerking nog wat te wensen over laat. De fabrikant kan zich duidelijk nog niet meten met de grotere fabrikanten maar de prijs is wel zeer interessant. Mocht je een Oppa Find 5 ergens kunnen importeren, dan heb je een prima toestel te pakken met een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 
Oppo Find 5 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Adviesprijs 499 dollar en 569 dollar voor de 16 of 32 GB is dus niet goedkoop.
    Vooral als de dollar teken vervangen wordt voor de euroteken.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters