Eerste ervaring met de Panasonic Eluga en Eluga Power

Panasonic wil met de Eluga en de Eluga Power een langverwachte rentree maken op de smartphonemarkt. De beide toestellen zijn waterdicht en hebben pittige specificaties. Tijdens het MWC kregen we de kans deze smartphones te ervaren.

Panasonic Eluga MWC 2012

Het meest opvallend aan de toestellen is wel het design. Ondanks dat ze waterdicht zijn, zijn beide Eluga’s erg dun en strak. Zeker de gewone Eluga is met krap acht millimeter ontzettend dun te noemen en voelt ook zo aan. Dat betekent overigens wel dat het toestel wat minder lekker in de hand ligt. De Eluga Power die we in handen kregen was nog een vroeg prototype waarbij het design nog niet af was. Het toestel werd nog wat dikker en kreeg andere verhoudingen volgens Panasonic. Daar valt dus niet zo veel over te vertellen qua bouw en design.

We waren zelf in de veronderstelling dat je zo’n dun toestel alleen waterdicht kan krijgen met een speciale nanocoating. Navraag bij Panasonic leverde echter op dat dat niet het geval is bij de Eluga. Panasonic heeft het toestel simpelweg heel slim afgedicht met rubber om hem waterdicht te krijgen. En dat is op z’n minst indrukwekkend te noemen.

Wel valt op dat de knopjes op beide Eluga’s niet erg fijn zijn. De gewone Eluga heeft nog wel capacitieve knoppen onder het scherm. Daar is natuurlijk niets mis mee. Waar het mis gaat zijn de knopjes op de zijkanten, die zijn ontzettend klein en ook nog eens niet erg handig geplaatst. Hetzelfde geldt voor de Eluga Power, hoewel die helemaal geen knoppen onder het scherm heeft.

Panasonic Eluga MWC 2012

 

Panasonic Eluga MWC 2012

 

Panasonic Eluga MWC 2012

 

Panasonic Eluga Power MWC 2012

Qua rekenkracht zit het ook wel goed bij beide toestellen. De Eluga heeft een 1GHz dualcoreprocessor, de Eluga Power een 1,5GHz dualcoreprocessor. De Eluga liep in ieder geval soepel met die processor. De Eluga Power was nog een prototype waar een brak werkende versie van Android 2.2 op stond, terwijl het toestel met Android 4.0 geleverd gaat worden. Daar kunnen we weinig over zeggen dus. Panasonic heeft een aantal aanpassingen in de interface gedaan, maar niets wereldschokkends.

De Eluga Power heeft een 5″ HD-scherm met een resolutie van 720p HD. Het apparaat werkte zo slecht dat we daar niet veel aan hebben kunnen zien, alleen dat de behuizing ondanks het grote scherm redelijk op formaat is gebleven vanwege het gebrek aan knoppen. De Eluga zit met een qHD-scherm met een doorsnede van 4,3″ en dat is gewoon prima. Het kan zich niet meten met de superschermen van Samsung bijvoorbeeld, maar is zeker niet lelijk.

De Eluga komt in de eerste markten uit in april en zal in Nederland iets later volgen. De release van de Eluga Power is nog onzeker, maar zal waarschijnlijk niet voor de zomer worden. De prijzen van de beide Eluga’s zijn nog niet bekend.

Panasonic Eluga Power MWC 2012

 

Panasonic Eluga Power MWC 2012

 

Panasonic Eluga Power MWC 2012

 

Panasonic Eluga Power MWC 2012

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters