Eerste ervaring met de Prada Phone by LG 3.0

De nieuwe Prada Phone by LG 3.0 zal pas vanaf februari in Nederland beschikbaar zijn maar we mochten van LG er alvast even mee spelen. De eerste indruk van de nieuwe Prada-smartphone is bijzonder positief aangezien LG oog voor detail heeft gekregen.

LG Prada Phone family

LG heeft een matig jaar achter de rug. De fabrikant wist 2011 met een grote knal te starten door de eerste dualcore-smartphone de introduceren en niet veel later de eerste 3D-smartphone. Maar deze producten werden jammer genoeg niet opgevolgd door meer high-end smartphones en de producent moest dan ook de rest van het jaar uitzingen met twee telefoons om het merk te dragen. Daar gaat 2012 verandering in brengen, aldus Bas Tulner, Head of Marketing binnen LG Nederland.

De eerste belangrijke telefoon van 2012 voor LG zal de Prada Phone by LG 3.0 gaan worden. Het toestel moet het merk weer lading geven. “Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten ons merk nog steeds associëren met het modemerk Prada. Daar willen we weer graag op in spelen met deze nieuwe Prada Phone by LG om ons merk weer meer met design te associëren”, aldus Tulner tijdens een besloten presentatie eerder op de dag. LG gaat de Prada Phone richten op de modebewuste Nederlander die gevoel voor kwaliteit, afwerking, merk en mode heeft. Tulner kon nog niet aangeven wat de prijs zal gaan worden van deze nieuwe Prada-smartphone als hij in februari beschikbaar zal zijn. Wel wordt het toestel breed beschikbaar in ons land.

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

De nieuwe Prada Phone by LG 3.0 is een erg interessant toestel. De telefoon is namelijk bijzonder goed afgewerkt. Zo zit er een mooi klein signaal-lampje om de ronde aan/uit-knop aan de bovenkant van het toestel. Naar verluidt was dit een eis van Prada en heeft LG het in het design meegenomen. Ook aan de onderkant van de telefoon waar de schroefjes zitten, zijn kleine details weggestopt. Elk schroefje is voorzien van een sluiting met een sterretje er boven op. Verder zijn alle inkepingen voorzien van een nette schuiver die erg stevig is.

De achterkant van het toestel is van plastic en is afgewerkt met een reliëf dat terug te vinden is in het design van Prada-kleding zoals horloges, schoenen en andere accessoires. Dit met het mooie Nova-beeldscherm dat 800nit helder is, maakt de Prada Phone echt af. De telefoon ligt lekker in de hand: het toestel is dun en lekker vlak aan de achterkant. De telefoon is ook licht en je kunt hem goed met één hand bedienen.

De snelheid van de telefoon valt ook op. De telefoon heeft een dualcore 1GHz-processor en 1,5GB ram en die zijn in een dualchannel opstelling geplaatst, aldus LG. Op de telefoon draait nu nog Android 2.3.7, wat tijdens de launch ook nog op het toestel zal staan. De telefoon zal later Android 4.0 krijgen maar de fabrikant kon nog niet zeggen wanneer dat zal gaan gebeuren.

De interface heeft LG helemaal aangepast naar de wensen van Prada. Prada houdt van wit op zwart en de telefoon is dan ook helemaal in deze kleuren uitgedost. Van de apps tot en met de apps-icoontjes en de widgets is alles wit op zwart. Als je zelf een app binnenhaalt op het toestel en het kleurige icoontje van de app wilt aanpassen naar een zwart/wit icoontje, zodat het past bij de rest, dan kan dat. Door het icoontje ingedrukt te houden verschijnt er een pennetje om de icoon met een aantal voorgeprogrammeerde icoontjes waarmee je het aan kunt passen.

LG zal de Prada ook voorzien van een strakke headset en optioneel een desktop-stand die je in de afbeelding ziet. Deze stand ziet er erg strak uit en laat het toestel op een leuke manier op je bureau staan. Tevens kan hij de telefoon opladen en verbinden met de computer. Zodra de Prada Phone in Nederland beschikbaar is zullen we een review publiceren van het toestel.

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

Prada Phone by LG 3.0

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters