Eerste ervaring met de Samsung Ativ S

De Samsung Ativ S is de eerste Windows Phone 8-smartphone van de fabrikant. All About Phones mocht er even kort mee spelen, al konden we niet het OS zelf in duiken.

De eerste keer dat we de Ativ S tegen kwamen was kort na zijn aankondiging tijdens de IFA-beurs in Berlijn. We hadden er toen al even mee gespeeld maar mochten er toen nog weinig over zeggen omdat Microsoft ronduit panisch is dat er functionaliteit uitlekt voordat het die zelf bekend heeft gemaakt. De ontwikkelaar heeft blijkbaar een alleenrecht op deze aankondiging verkregen en fabrikanten als Samsung, HTC en Nokia mogen dan ook alleen de hardware laten zien en niet de nieuwe software.

Daarnaast is volstrekt onduidelijk wanneer Microsoft wel de kracht heeft gevonden om iets te vertellen over de nieuwe software, daar waar de lancering van Windows Phone 8 al eind deze maand zou moeten plaatsvinden. Ook ontwikkelaars klagen steen en been over de SDK die door Microsoft om de zelfde reden nog niet openbaar is gemaakt. Hierdoor hebben ze slechts een paar weekjes om hun app om te toveren voor het nieuwe OS van Microsoft.

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Desondanks hebben we dus wel even met het toestel zelf kunnen spelen en hebben we ons beperkt tot het homescreen en de body van de Ativ S. Allereerst valt op dat de Ativ S van top tot teen van plastic is gemaakt, net als de Galaxy S III en de Note II. Het toestel lijkt van aluminium gemaakt te zijn, maar dat is dus niet zo. Desondanks ziet de Ativ S er erg mooi uit en is het misschien wel zelfs de mooiste Samsung-smartphone van dit moment. Het toestel is lekker dun, heeft nette afgeronde hoeken en een groot scherm dat prima kleuren weergeeft en een mooie zwart laat zien.

De telefoon heeft een opstaande home-button die voorzien is van het Microsoft-logo. Deze knop is netjes afgewerkt en naast deze knop vinden we de twee touch-knoppen voor het multitasken en een stapje terug te gaan en voor het zoeken. De telefoon zelf is snel in gebruik en reageert vloeiend. Hij houdt vooral erg lekker vast omdat hij niet zo zwaar is en de afgeronde hoeken heeft mee gekregen.

Al met al is de Ativ S een erg mooie Windows Phone-smartphone die een stuk dunner is dan de gemiddelde Lumia van Nokia. HTC lijkt dan ook de grootste concurrent op dit vlak met haar 8X, al heeft die een wat andere kleurstelling. Samsung hoopt overigens in november de Ativ S op de markt te kunnen gaan brengen in Nederland. Maar zoals altijd is dit afhankelijk van Microsoft, die duidelijk haar zaakjes nog niet op orde heeft.

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wietse-0803 -

  Het toestel ziet er dan ook verschrikkelijk speels en lelijk uit. De woordkeuze plastic fantastic past dan ook perfect bij dit artikel!

   1. Willem de groot -

    poly dinges.. gewoon kunstof… plastic word in de meeste gavallen door samsung haters gebruikt… geeft een rare bijsmaak aan het artikel.

   2. Alex de Widt -

    Het woord plastic klopt meer dan prima als je het mij vraagt. Plastics zijn een bepaalde groep kunststoffen en Polycarbonaat valt onder de groep plastics.

    Plastic gebruik je als een kunststof door middel van een thermisch proces plastisch vervormd wordt (onder druk) naar een vorm. Onderdelen van polycarbonaat worden met behulp van dit productie proces gemaakt waardoor het valt onder de verzamelgroep plastic.

    Daarnaast is er weinig mis met plastic omdat het over het algemeen veel beter klappen kan opvangen. De energie van een val kan plastic zelf aardig opnemen door tijdelijk te vervormen. Bij metalen gaat de energie al veel sneller het de elektronica of schermen in. Het voelt hooguit goedkoper aan, maar dat heeft vooral te maken met de dikte waarin je een product produceert. Batterijklepjes worden zo dun gefabriceerd dat ze flexibel en daardoor soms goedkoop aanvoelen. Dit hoeft per definitie niet slecht te zijn.

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters