Eerste ervaring met de Samsung Ativ S

De Samsung Ativ S is de eerste Windows Phone 8-smartphone van de fabrikant. All About Phones mocht er even kort mee spelen, al konden we niet het OS zelf in duiken.

De eerste keer dat we de Ativ S tegen kwamen was kort na zijn aankondiging tijdens de IFA-beurs in Berlijn. We hadden er toen al even mee gespeeld maar mochten er toen nog weinig over zeggen omdat Microsoft ronduit panisch is dat er functionaliteit uitlekt voordat het die zelf bekend heeft gemaakt. De ontwikkelaar heeft blijkbaar een alleenrecht op deze aankondiging verkregen en fabrikanten als Samsung, HTC en Nokia mogen dan ook alleen de hardware laten zien en niet de nieuwe software.

Daarnaast is volstrekt onduidelijk wanneer Microsoft wel de kracht heeft gevonden om iets te vertellen over de nieuwe software, daar waar de lancering van Windows Phone 8 al eind deze maand zou moeten plaatsvinden. Ook ontwikkelaars klagen steen en been over de SDK die door Microsoft om de zelfde reden nog niet openbaar is gemaakt. Hierdoor hebben ze slechts een paar weekjes om hun app om te toveren voor het nieuwe OS van Microsoft.

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Desondanks hebben we dus wel even met het toestel zelf kunnen spelen en hebben we ons beperkt tot het homescreen en de body van de Ativ S. Allereerst valt op dat de Ativ S van top tot teen van plastic is gemaakt, net als de Galaxy S III en de Note II. Het toestel lijkt van aluminium gemaakt te zijn, maar dat is dus niet zo. Desondanks ziet de Ativ S er erg mooi uit en is het misschien wel zelfs de mooiste Samsung-smartphone van dit moment. Het toestel is lekker dun, heeft nette afgeronde hoeken en een groot scherm dat prima kleuren weergeeft en een mooie zwart laat zien.

De telefoon heeft een opstaande home-button die voorzien is van het Microsoft-logo. Deze knop is netjes afgewerkt en naast deze knop vinden we de twee touch-knoppen voor het multitasken en een stapje terug te gaan en voor het zoeken. De telefoon zelf is snel in gebruik en reageert vloeiend. Hij houdt vooral erg lekker vast omdat hij niet zo zwaar is en de afgeronde hoeken heeft mee gekregen.

Al met al is de Ativ S een erg mooie Windows Phone-smartphone die een stuk dunner is dan de gemiddelde Lumia van Nokia. HTC lijkt dan ook de grootste concurrent op dit vlak met haar 8X, al heeft die een wat andere kleurstelling. Samsung hoopt overigens in november de Ativ S op de markt te kunnen gaan brengen in Nederland. Maar zoals altijd is dit afhankelijk van Microsoft, die duidelijk haar zaakjes nog niet op orde heeft.

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Samsung Ativ S hands-on

 

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters