Eerste ervaring met de Samsung Galaxy 5

Samsung heeft een tweede Android-telefoon klaar staan voor de mid-range markt. De Galaxy 5 lijkt erg veel op de Corby maar is deze keer uitgerust met het OS van Google.

Samsung Galaxy 3

Twee weken geleden wist Samsung twee nieuwe Android-telefoons aan te kondigen waarvan we de eerste vorige week al even wisten aan te raken. De Galaxy 5 is een mid-range telefoon dat een zacht prijsje moet gaan mee krijgen van de producent. Het toestel zal volgende maand in de winkels te vinden zijn en de gehele maand juli lijkt dan ook in het teken te staan van Android bij Samsung. De Galaxy 5 heeft een 3.2-inch QVGA-scherm en uiteraard met touch. De telefoon beschikt verder over een 3-megapixelcamera, UMTS, Wifi en Bluetooth 3.0. Het toestel heeft erg veel weg van de Corby en Samsung noemt het toestel dan ook de Galaxy Corby aangezien hij wil in de Galaxy-lijn van Samsung hoort met Android.

De Galaxy Corby is een klein telefoontje dat Android goed kan hebben. Het toestel reageert vlot genoeg om goed mee te kunnen worden ook al is het scherm niet erg indrukwekkend te noemen. De kleuren zijn goed alleen is het niet zo goed bestand tegen licht als de nieuwe schermen van Samsung. Wat wel opvallend is, is dat het toestel een chrome rand heeft mee gekregen net als de Galaxy S. Hierdoor voelt het telefoontje net wat steviger aan ook al is de achterkant van plastic gemaakt. De toetsen aan de voorkant zijn van doorzichtig plastic gemaakt en lekker groot. Al met al ide Galaxy 5 een handzaam toestel dat voro een interessante prijs het Android OS ontsluit voor een groter publiek. Qua functionaliteit is het toestel ook prima bedeeld en lijkt het een interessante koop te zijn.

Samsung Galaxy 3

 

Samsung Galaxy 3

 

Samsung Galaxy 3

 

Samsung Galaxy 3

 

Samsung Galaxy 3

 

Samsung Galaxy 3

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters