Eerste ervaring met de Samsung Galaxy A7

BARCELONA – Samsung heeft met de Galaxy A7 een telefoon in huis die een 5,5-inch scherm heeft, een 13-megapixelcamera en een octacore processor. Maar het belangrijkste ingrediënt lijkt het metalen randje te zijn.

Samsung Galaxy A7 hands-on 
Samsung Galaxy A7 hands-on 

“Prijsverschil van 200 euro met de Galaxy E7”

Dat metalen randje, de betere processor en het 5,5-inch full hd-scherm zorgen er wel voor dat de A7 zo’n tweehonderd euro duurder is dan zijn goedkopere kompaan in de E-serie. Is dat prijsverschil gerechtvaardigd? Dat blijft een open vraag; voor nog eens 150 euro meer heb je de goedkoopste Galaxy S6 met échte topspecificaties. Samsung heeft het gat tussen het midrange en het hogere segment blijkbaar met deze A7 willen dichten.

Samsung Galaxy A7 hands-on 
Samsung Galaxy A7 hands-on 
Samsung Galaxy A7 hands-on 

“Bijna rechte hoeken en een metalen randje”

Kijken we naar het toestel, dan zien we een grote rechthoek met tamelijk scherpe hoeken. Dat is een van de kenmerken van de A-serie. Bijna rechte hoeken en een metalen randje. Deze telefoons worden door Samsung vaak aangeprezen als metalen toestel, maar al het metaal aan de buitenkant is dus alleen maar in de rand terug te vinden. Het plastic op de achterkant is overigens van goede kwaliteit, en het is afgewerkt om hard aan te voelen zoals bij de zilveren versie, of juist zacht, zoals in de zwarte variant van de A7.

De telefoon komt in twee versies naar de markt. De ene heeft een Exynos-processor van Samsung zelf, de andere – die vermoedelijk in Nederland uitkomt – bezit een Qualcomm Snapdragon 615-CPU met acht kernen. Er komt zelfs nog een derde variant op de markt, met weer een iets andere Exynosprocessor, maar die wordt alleen gebruikt in de versie die met twee simkaartsleuven wordt uitgerust. Die zullen we waarschijnlijk alleen in Aziatische winkels zien liggen, dus hierover hoeven we verder niet uit te wijden.

Samsung Galaxy A7 hands-on 
Samsung Galaxy A7 hands-on 

“Het scherm biedt een zeer hoge resolutie van 1080 x 1920 pixels”

Het scherm biedt een zeer hoge resolutie van 1080 x 1920 pixels. Het aantal pixels per inch komt op 401 en daarmee kun je afzonderlijke pixels alleen nog onderscheiden als je er een loep bij pakt. De kleuren van het super amoledscherm spatten van het scherm af, en het kijken naar films en spelen van spelletjes is door de felle kleuren goed te doen op deze 5,5-inch phablet.

Zo’n scherm en ook de processor doen een aardig beroep op het batterijvermogen. Vreemd genoeg is dat nu juist waar het enigszins aan schort in deze telefoon. Deze niet-verwijderbare batterij biedt 2600 mAh aan stroom, terwijl de E7 een 2950 mAh batterij bezit. De A7 moet het dus theoretisch eerder opgeven dan de veel goedkopere E7. Of dat ook gebeurt, weten we pas als we beide toestellen uitgebreid hebben kunnen testen.

Het interne geheugen is de gebruikelijke 16GB en het ramgeheugen meet 2GB. Er kan een micro sd-kaart bij worden gestoken in de metalen zijkant om het geheugen te vergroten.

“We vinden dat de 13-megapixelcamera uitstekend zijn werk doet”

De camera is dezelfde 13-megapixelcamera als die in de goedkopere E7. Ook de frontcamera’s van deze toestellen zijn hetzelfde, met een resolutie van 5 megapixel. De foto’s die gemaakt zijn met de camera’s in de A7 komen echter op het toestel zelf beter in beeld, wat natuurlijk te maken heeft met de schermresolutie.

De camera’s worden uitgerust met uitgebreide software om verschillende situaties vast te leggen. Verschillende soorten selfies, panoramafoto’s en fotobewerkingen zijn hier allemaal mee mogelijk. We vinden dat de 13-megapixelcamera uitstekend zijn werk doet. De 5-megapixelcamera aan de voorkant schiet selfies, en aangezien het onderwerp daarvan veel dichter bij de lens staat dan onderwerpen die je met de achtercamera schiet, levert dit ook goede en scherpe foto’s op.

De telefoon is in Nederland binnenkort te koop in voor zo’n vijfhonderd euro in de kleuren pearl white, midnight black en champagne gold.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters