Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Ace 2 en Galaxy Ace Plus

De Samsung Galaxy Ace Plus was een tijdje geleden al bekendgemaakt, en afgelopen week kwam daar een tweede toestel bij: de Ace 2. Tijdens het Mobile World Congress hebben we beide toestellen kunnen uitproberen.

Samsung Galaxy Ace Plus MWC 2012

Om te beginnen met de goedkoopste van de twee: de Ace Plus is een toestel dat eigenlijk niet zo gek veel afwijkt van de originele Ace. Het design heeft een kleine update gekregen, het scherm is vergroot en de processor is sneller geworden. Maar that’s it.

Daarmee is het meteen een beetje de vraag of de Ace Plus nog wel in de huidige smartphonemarkt past. Ruim onder de €300 kun je al een dualcoretelefoon kopen en dat worden er alleen maar meer. De Ace Plus zal zo’n €200 gaan kosten en daarvoor krijg je een toestel dat eigenlijk al een jaar oud is en zelfs bij zijn introductie al geen spannende specs had voor zijn prijsklasse.

Het scherm van de Ace Plus is groter geworden, maar heeft dezelfde HVGA-resolutie behouden. Die resolutie was voor het 3,5”-scherm van de Ace vorig jaar al niet optimaal, voor een scherm met een diameter van 3,65” is het ronduit weinig. En het scherm is dan ook niet heel erg scherp.

De processor is genoeg om de Ace Plus draaiende te houden op een goed tempo. Natuurlijk doet de redelijk goedkope 1GHz-chipset geen wonderen, maar dat is ook helemaal niet waar de Ace Plus voor bedoeld is. Het toestel draait Android Gingerbread met de TouchWiz-interface van Samsung er overheen en dat loopt goed op het toestel.

Het design van de telefoon heeft dus een kleine update gekregen tegenover de Ace. Het toestel voelt vanwege de meer geribbelde achterkant wat steviger aan, maar is nog steeds redelijk saai en identiteitsloos.

Al met al is de Ace Plus dus een toestel dat gewoon goed is, maar eigenlijk nergens in uitblinkt en enigszins uit de markt valt wat ons betreft. Als Samsung hem voor een euro of 150 op de markt zet is het een goede deal natuurlijk, maar waarschijnlijk gaat dat niet gebeuren.

Samsung Galaxy Ace Plus MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace Plus MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace Plus MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace Plus MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace Plus MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

Meer te spreken zijn we over de Ace 2. Dat toestel lijkt eveneens erg op de originele Ace en ook de Ace Plus, maar heeft nog wat extra updates met zich mee gekregen. Zo heeft de telefoon een dualcoreprocessor en een scherm met een hogere resolutie.

Het scherm van de Galaxy Ace 2 heeft een WVGA-resolutie en daarmee is hij op een diameter van 3,8” wel gewoon scherp. Verder is het geen bijzonder scherm, maar wel gewoon eentje die prima zijn ding doet.

Bijzonderder is de chipset: daarin zit een dualcoreprocessor die op 800MHz geklokt is. Een unicum. Dat is de laagste kloksnelheid die we ooit gezien hebben in een dualcorechip, maar zorgt er wel voor dat de Ace 2 gewoon heel soepel draait en dat de prijs wat gedrukt wordt. De Ace 2 heeft dezelfde TouchWizinterface als de Ace Plus en draait ook op Android 2.3. Of het toestel een Android 4.0-update gaat krijgen weten we niet zeker, maar dat zit er natuurlijk wel dik in.

Ook het design is wat verder op de schop gegaan en dit toestel heeft meer een eigen identiteit dan de Ace en de Ace Plus. Hoewel de Ace-genen duidelijk in de Ace 2 te herkennen zijn, is het toestel wat ronder en wat dunner. En daardoor lijkt het al een stuk minder op de iPhone 3G-lookalike die de Galaxy Ace was, wat uiteraard positief is.

We verwachten de Ace 2 voor een prijs van zo’n 250 euro, waarvoor het gewoon een erg leuk toestel is. De dualcoreprocessor mag dan wat lager geklokt zijn, hij laat het toestel wel gewoon erg soepel draaien. En verder lijkt alles ook gewoon dik in orde op deze instapsmartphone.

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Ace 2 MWC 2012

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters