Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Apollo

Tijdens de presentatie van de Galaxy S wist Samsung ook nog twee andere Android-telefoons aan te kondigen voor de Nederlandse markt. De Galaxy Apollo is de eerste daarvan en het toestel loopt op Android 2.1 en lijkt verdacht veel op een Monte.

Samsung Galaxy Apollo

De Samsung Galaxy Apollo werd krap een week geleden aangekondigd door de Koreaan als een mid-range alternatief voor al het Android geweld dat momenteel her en der woedt. In Nederland gaat het toestel de Galaxy Apollo heten echter werd hij internationaal aangekondigd als de Galaxy 3. De Galaxy 3 is een mid-range telefoon dat een zacht prijsje moet gaan mee krijgen van de producent. Het toestel zal volgende maand in de winkels te vinden zijn en de gehele maand juli lijkt dan ook in het teken te staan van Android bij Samsung. De Galaxy 3 heeft een 2.8-inch QVGA-scherm en uiteraard met touch. De telefoon beschikt verder over een 2-megapixelcamera, UMTS, Wifi en Bluetooth.

Het toestel zelf lijkt opvallend veel op een Samsung Monte en het design lijkt dan ook daarop gebaseerd te zijn. Het toestel voelt wat plastic aan maar is wel stevig te noemen. Het scherm kan niet al te beste tegen zonlicht maar het gaat hier om een gewone LCD en als we kijken naar de prijs dan is dat netjes in verhouding tot elkaar. Het toestel is tijdens het gebruik matig tot snel te noemen en het scherm is onder normale omstandigheden goed af te lezen. Ook hier heeft Samsung haar eigen skin om het Android OS heen gezet en dat is wel zo prettig aangezien het een stukje overzichtelijker is en Android er beter van werkt. Ook heeft de fabrikant de nodige softwarematige verbeteringen er in door gevoerd. Al met al een leuk toestel dat voor een schappelijke prijs het Android OS zal ontsluiten voor het grote publiek.

Samsung Galaxy Apollo

 

Samsung Galaxy Apollo

 

Samsung Galaxy Apollo

 

Samsung Galaxy Apollo

 

Samsung Galaxy Apollo

 

Samsung Galaxy Apollo

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters