Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Beam

Naast de vele uitgelekte toestellen voordat het MWC officieel begonnen was, waren er ook nog een paar waarvan de pers nog geen lucht had. Eén van die toestellen is de Samsung Galaxy Beam. Een Android-toestel met een 15 lumen projector.

Samsung Galaxy Beam

Bij het horen van de naam Beam zullen telefoonliefhebbers wellicht gelijk schrikken, omdat we dit concept eerder hebben zien fout gaan. Toch is deze schrik in dit geval niet terecht. Of je een toestel met een miniprojector wilt hebben is natuurlijk persoonlijk, maar het toestel functioneert leuk en op feestjes zal je wel een telefoon hebben waar iedereen naar kijkt.

Als telefoon heb je met de Galaxy Beam een toestel dat in het middensegment zit. Met een dualcore 1 GHz processor functioneert hij daarin prima. Dit is deels te danken aan het WVGA-scherm en Android 2.3 waardoor de processor ook niet echt zwaar hoeft te trekken aan de interface.

Wat design betreft is het toestel wel wat dikker dan het gemiddelde Android-toestel van dit moment, ook al is dit met minder dan 13 millimeter niet schrikbarend. Het toestel ligt juist door deze iets dikkere vorm erg lekker in de hand en het voelt daarbij ook stevig aan. Samsung heeft het toestel afgewerkt met een felgekleurde rand waardoor de telefoon een geheel eigen uiterlijk heeft.

Van de projector kunnen we natuurlijk geen wonderen verwachten. Het zou ook niet eerlijk zijn om deze te vergelijken met een projector die een paar honderd Watt trekt. De ingebouwde projector geeft in donkere ruimtes echter goed beeld en alle content van de telefoon kan worden getoond, omdat de projector een directe kloon van het scherm weergeeft. Je moet dus niet verwachten dat je in het buitenlicht speelfilms kan gaan kijken, maar in een ietwat verduisterde kamer je foto’s laten zien kan prima.

Al met al is de Beam dus een leuk toestel in het midrange segment met als extra die projector. Als je van gadgets houdt, is het een leuke toevoeging aan de collectie.

Samsung Galaxy Beam

 

Samsung Galaxy Beam

 

Samsung Galaxy Beam

 

Samsung Galaxy Beam

 

Samsung Galaxy Beam

 

Samsung Galaxy Beam

 

Samsung Galaxy Beam

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters