Eerste ervaring met de Samsung Galaxy E7

BARCELONA – Gelijktijdig met de Samsung E5 komt ook de E7 op de markt. Dit is een 5,5-inch telefoon met een plastic achterkant. De camera is beter dan die in de E5 en ook het geheugen is groter.

Samsung Galaxy E7 hands-on 
Samsung Galaxy E7 hands-on 

“Het super amoledscherm biedt net als dat van zijn kleinere broer een contrast- en kleurrijk beeld”

Het scherm is weliswaar groter, maar de resolutie is precies hetzelfde als die van de kleinere E5. Dat betekent dat de schermresolutie wat is gezakt, maar daar merk je niet veel van. Het super amoledscherm biedt net als dat van zijn kleinere broer een contrast- en kleurrijk beeld. Samsung heeft het scherm afgedekt met een glaslaag van Corning Gorilla Glass 4, en heeft met krastesten met sleutels laten zien dat dit glas tegen wat stootjes en krasjes kan. Ook een kleine val moet het scherm kunnen overleven.

De E7 lijkt in alle opzichten op de E5, op een enkel dingetje na. Het ram-geheugen is wat groter, 2 tegen 1,5GB, en de achtercamera heeft een hogere resolutie van 13 megapixel, tegen 8 megapixel voor de E5. Dat betekent domweg dat je er betere foto’s mee kunt maken. De frontcamera is wel weer gelijk aan die van de E5, beide toestellen hebben een 5-megapixelcamera aan de voorkant die is toegerust met mogelijkheden om diverse soorten selfies te maken.

Een bijzonderheid van die selfiecamera is de wide-selfie mogelijkheid. Hiermee kun je een soort panoramashot maken waardoor er meer mensen op de foto passen. De hoek waarbinnen het allemaal moet gebeuren, is 110 graden en daarbinnen kun je een aardig grote groep mensen zetten. Vervolgens hoef je in theorie alleen maar even naar de telefoon te zwaaien en dan drukt hij automatisch na enkele seconden af. Deze mogelijkheid om de camera op afstand met een gebaar te bedienen, werkte op de stand van Samsung alleen als een medewerker van Samsung het deed. Zelf lukte het ons geen enkele keer, het is kennelijk een feature die wat oefening vergt. Overigens kun je ook gewoon de cameraknop indrukken, dat werkt wel zo snel.

Samsung Galaxy E7 hands-on 
Samsung Galaxy E7 hands-on 
Samsung Galaxy E7 hands-on 

“Het verschil met de metalen A7 is nauwelijks te merken”

De E7 en de E5 delen veel van dezelfde ingewanden. Zoals een Snapdragon 410-processor met vier kernen die op 1,2Ghz zijn geklokt. 16GB intern geheugen is meegeleverd, en in de zijkant van de telefoon tref je een klepje aan waarachter je een micro sd-kaart kunt steken.

Samsung heeft zich de kritiek op de plastic toestellen van weleer aangetrokken, en niet alleen door andere materialen te gebruiken zoals bijvoorbeeld in de A-serie of de S6. Ook in de plastic midrangers zoals de E5 en de E7 is wat veranderd. Er is verbeterd plastic gebruikt. Dat leidt ertoe dat wij het verschil tussen de A7 – die een metalen rand heeft – en de plastic achterkant van met name de zilverkleurige E7 nauwelijks merken. Alleen het gewicht maakt enig verschil, en dat ook nog erg weinig. Ze voelen vrijwel precies hetzelfde aan. De plastic achterkant is dus helemaal niet lelijk meer, zoals op de toestellen van de vorige generaties, en dat is een groot pluspunt van deze E-serie.

Verschil merk je wel als je de zwarte E7 pakt. Die heeft een achterkant van soft-plastic en dat voelt natuurlijk heel anders aan dan een harde achterkant van een andere soort plastic. Samsung heeft de E7 uitgerust met sterk afgeronde hoeken, waarin het design van de aloude plastic telefoons van de fabrikant enigszins terug valt te zien. Dat is anders dan bij de met metalen randen uitgeruste modellen, die erg hoekig zijn afgewerkt.

De E7 heeft een grote batterij, met 2950 mAh capaciteit. Gek genoeg is dit meer dan de metalen A7 aan boord heeft. Het verschil is zo’n 300 mAh. Het heeft te maken met het feit dat de E7 iets dikker mocht zijn dan de A7, legt Samsung uit. De metalen modellen zijn allemaal bijzonder slank, en hoewel we absoluut niet kunnen zeggen dat de E7 een dikkerdje is, is deze van voor- tot achterkant wel wat dikker. Erg veel scheelt dit overigens niet.

Samsung Galaxy E7 hands-on 
Samsung Galaxy E7 hands-on 
Samsung Galaxy E7 hands-on 

“De telefoon krijgt een update naar Android Lollipop”

De telefoon wordt uitgeleverd met Android 4.4 Kitkat. De update naar Android 5.0 Lollipop is inmiddels beloofd. De telefoon komt waarschijnlijk nog deze maand in Nederlandse winkels te liggen voor een prijs van net geen 300 euro.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters