Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Fame

BARCELONA – Deze maand maakte Samsung naast de Galaxy Young ook de Galaxy Fame bekend. Dit is ook een goedkopere Androidsmartphone, maar met net wat meer functies dan de Young. In deze hands-on bespreken we onze eerste ervaring met de Samsung Galaxy Fame.

“De Galaxy Fame heeft 512MB RAM, waar het goedkopere broertje 768MB RAM heeft”

Samsung Galaxy Fame

Net als de Samsung Galaxy Young heeft de Fame ook een 1Ghz processor en 4GB opslaggeheugen dat uit te breiden is met een microSD-kaart. Opvallend is echter dat de Galaxy Fame 512MB RAM heeft waar het goedkopere broertje 768MB RAM heeft. Normaal zouden we meer RAM bij een duurder toestel verwachten. Wat de Fame dan wel weer heeft en de Young niet, is een NFC-chip, een iets groter scherm en een betere camera met LED-flitser.

Helaas voelt de software op de Galaxy Fame wel net zo sloom aan als op de Galaxy Young. In een eenvoudig airhockeyspel was duidelijk merkbaar dat de puck stroperig bewoog en de pusher (waarmee je de puck schiet) achterliep op de gemaakte bewegingen. Net zoals bij de Young hadden wij van een Android Jelly Bean-toestel met een 1Ghz-processor meer verwacht.

“Het scherm van de Fame is wel duidelijk beter dan dat van de Young”

Het scherm van de Fame is wel duidelijk beter dan dat van de Young. Het scherm is iets groter terwijl het apparaat niet heel veel groter aanvoelt. Ook is het toestel dunner dan de Young. De helderheid van het 3,5″ scherm is duidelijk beter en de kleuren komen mooier over. Toch is het scherm een stuk minder goed dan dat van veel mid-range toestellen. De kijkhoek is matig en een AMOLED-scherm heeft duidelijk mooiere kleuren.

De bouwkwaliteit van de Fame is goed. Het toestel voelt degelijk aan en het ligt ook prettig in de hand. Wel is de telefoon alleen in het wit verkrijgbaar en dat is een kleur waar je van moet houden. De Fame heeft ergens wel wat weg van een hele kleine Galaxy SIII, maar dan met nog wat rondere vormen.

Waar we blij mee zijn is dat de Fame draait op Android Jelly Bean waardoor de meeste applicaties prima zullen werken. Ook heeft Samsung hier nog wat handige eigen toevoegingen aan gegeven. Toch vinden wij de huidige adviesprijs van 229 euro wel heel erg prijzig voor dit toestel. Samsung kennende zal de winkelprijs straks een stuk lager worden, en dat moet eigenlijk ook wel. Voor 229 euro zijn er al veel mid-range toestellen te koop die betere specificaties hebben en een betere ervaring geven.

Samsung Galaxy Fame bovenkant 
Samsung Galaxy Fame onderkant 
Samsung Galaxy Fame achterkant 
Samsung Galaxy Fame boven 
Samsung Galaxy Fame rechts 
Samsung Galaxy Fame links 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters