Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Mini 2

Samsung heeft met de Galaxy Mini 2 een opvolger voor de populaire Galaxy Mini aangekondigd. Het toestel komt precies een jaar na zijn voorganger het prepaidsegment onveilig maken met een aantal verbeterde specs.

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

De belangrijkste verbetering in de Galaxy Mini 2 is het scherm. Dat heeft geen QVGA-resolutie meer, maar een HVGA-resolutie. Die resolutie is veel meer gebruikt onder de Androidtelefoons, want die is in staat om meer applicaties af te spelen. Daar komt natuurlijk bij dat er zo meer content op het scherm past en dat het scherm van de Galaxy Mini 2 scherper is. Het is nog steeds geen heel geweldig scherm, maar voor het segment waar de Mini 2 in valt is het heel aardig.

De interface is de bekende TouchWizinterface van Samsung. Daar zijn we nog steeds geen gigantische fan van, maar hij doet wel goed zijn ding. Het besturingssysteem is Android Gingerbread, waarbij we niet verwachten dat er een update gaat komen naar Ice Cream Sandwich. Maar we laten ons natuurlijk graag verrassen door Samsung. Alles draait relatief soepel op de 800MHz-processor die Samsung in de Mini 2 heeft gestoken. Overigens is er zowel een versie met NFC als eentje zonder NFC. Waarschijnlijk zal die laatste in Nederland geleverd gaan worden.

Het design van de Mini 2 is typisch Samsung. Wel prima, maar zeker ook een beetje saai. Het toestel ziet er gewoon zo uit als elke andere goedkope Samsung en heeft ook een dergelijke bouw. Wel grappig is de kleur. Behalve een standaard grijze versie, is er ook en gele. Die vinden wij overigens vrij lelijk, maar wellicht dat het wel aanslaat bij de belangrijkste doelgroep van dit toestel: tieners die hun eerste smartphone willen kopen. En zo niet, dan is er altijd nog de grijze versie.

Alles bij elkaar genomen is de Galaxy Mini 2 een erg leuke low-end-smartphone van Samsung. In zijn marktsegment valt de Galaxy Mini 2 vooral op door zijn scherm met een relatief hoge resolutie, waardoor hij als volledige Androidsmartphone een stuk beter bruikbaar wordt.

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Samsung Galaxy Mini 2 MWC 2012

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters