Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Nexus

De Samsung Galaxy Nexus is de eerste smartphone met Android Ice Cream Sandwich erop. Het toestel blinkt uit in snelheid en het scherm laat geen enkele pixel zien. Tijd om deze nieuwe smartphone eens van dichtbij te bekijken.

Samsung Galaxy Nexus

Krap 14 uur na de aankondiging van de Samsung Galaxy Nexus kregen we door puur toeval, en een vriendelijke marketing manager van Samsung Nederland, plots het toestel voor onze neus. De Samsung Galaxy Nexus is de eerste Android-smartphone die voorzien is van Ice Cream Sandwich en het verschil is goed te merken.

Laten we eerst kijken naar de bouw van de Galaxy Nexus; onze conclusie – gewoon goed. Het toestel is ongeveer even zwaar als de Galaxy S2 van Samsung en de telefoon is dan ook van hetzelfde materiaal gebouwd. De telefoon is stevig, ligt prettig in de hand en is net wat breder dan zijn voorganger. Het scherm van de Galaxy Nexus gaat erg mooi over in de randen en aangezien zwart echt zwart is op het Super Amoled Plus HD-scherm, zie je amper het verschil tussen de randen en het daadwerkelijke scherm.

Het scherm van de Galaxy Nexus is zoals gezegd prachtig om naar te kijken, een lust voor het oog. Wat ons vooral opviel is dat er nergens een pixel te bespeuren valt; in de browser noch in het menu of bij de instellingen. Het model waar wij even mee mochten spelen had nog een bèta-ROM van Ice Cream Sandwich, maar ondanks deze vroege build was het toestel erg stabiel en razendsnel. Er zijn dan ook geen vertragingen merkbaar als je door de menu’s heengaat en de overgangen van de verschillende menu’s zien er opvallend gelikt uit. We denken dan ook dat Galaxy Nexus de snelste Androidsmartphone is die we tot nog toe in onze handen hebben gehad, en dat is best indrukwekkend aangezien de Galaxy S2 ook al razendsnel is.

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Het vernieuwde Android 4.0 OS ziet er super gelikt uit en heeft nog een paar kleine kenmerken van Gingerbread. Voor de rest is de UI van Honeycomb van top tot teen overgezet naar de Galaxy Nexus. Op het toestel dat wij in handen kregen stond nog geen facial unlock en dat hebben we dus niet kunnen testen. Desondanks zal dit uiteraard op de definitieve versie wel aanwezig zijn. De UI is zo al gelikt genoeg en ook het openen van applicaties, zoals de browser, gaat instant. Ook het toevoegen van widgets, het browsen naar websites en het verbinden met een Wifi-netwerk gaat met de Galaxy Nexus vloeiend.

Het nieuwe multitasking-menu dat afkomstig is van Honeycomb werkt erg gemakkelijk en de animaties zijn gelikt. Door het hele toestel heen hebben we geen vertragingen gezien of kleine hick-ups, ondanks dat het een beta rom was. Het openen van de camera ging soepel en snel, en het maken van foto’s ging zowaar nog sneller. Tot slot zijn ook de nieuwe onscreen-knoppen die aan het onderkant van het toestel aanwezig zijn prettig in gebruik. We waren even bang dat dit erg wennen zou zijn, maar niets is minder waar en de knoppen reageren goed, snel en draaien ook mee als je het toestel in landscape modus houdt.

Al met al heeft de Galaxy Nexus een grootse indruk op ons gemaakt. Het scherm is het beste die je nu in een smartphone zult kunnen vinden; hoge resolutie waardoor er geen pixelvorming is en erg mooie kleuren waarbij zwart ook echt diep zwart is. De bouw van het toestel is ook goed en qua snelheid en ui van het vernieuwde OS zit het ook meer dan snor. Volgens Samsung zal de Galaxy Nexus alsnog in december uit gaan komen, maar provider Vodafone denkt misschien wel wat eerder. Wij kunnen alvast niet wachten om dit toestel eens stevig aan een review te onderwerpen, de kans is groot dat het ons niet zal teleurstellen.

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy Nexus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Nazi -

  alles bij samsung is plastic; dit om op het niveau van operational excellence een zo laag mogelijk prijs voor de klant te bieden en voor de onderneming zelf om hogere winstmarges te realiseren. Dit is niet erg, maar het levert wel een stukje duurzaamheid in.

 2. Bepper29 -

  Het is eerder de GPU die niet zo sterk is dat is dezelfde als in de ipad 1 alleen dan ongeveer 2x zo snel maar dat is niet zo top. De processor is best wel goed, en hardstikke nieuw.

 3. Basocial -

  Ja, ik begin stiekum toch ook te overwegen om de overstap naar Samsung te maken. Ben op het moment erg tevreden met m'n Desire Z, maar zolang er geen waardige vervanger uit komt (met qwerty) dan lijkt dit me een mooi alternatief.

 4. Luuk -

  Het scherm van de iphone 4 heeft nog altijd een hogere DPI waarde dan de Galaxy Nexus. Vind de benaming ook maar stom tegenwoordig, Super amoled HD Plus? Wtf?
  Whats next, Super ultra mega triple HD amoled +++?

  1. Hendry -

   De volgende generatie zal vast Super AMOLED FULL HD ofzo worden 😉

   En alsof je het verschil van die paar dots tussen de eiPhone en deze telefoon echt kunt zien met het blote oog bij het normaal dagelijks gebruik….

   De rest van deze telefoon is in ieder geval 10x beter 😉

 5. Mauric -

  Het is en blijft de mooiste smartphone die ik ooit heb gezien.

  @ remco
  1,2GHz is blijkbaar genoeg om supersnel te werken, als je hem dan op 1,4GHz zet vreet ie alleen maar meer accu ;).

   1. Remco -

    Het is jammer dat ze de nexus niet nog een klein beetje sterker hadden gemaakt.

    1.4 GHz zou een stuk mooier geweest zijn bijvoorbeeld.

    Het zijn de kleine dingetjes waardoor ik twijfel.

 6. Timm -

  Jezus, wat een vet toestel. Dit belooft veel goeds voor de android toestellen volgend jaar! Het is alleen wel raar om de voorkant zo zonder homebutton te zien.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters