Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Note 10.1

Dat Samsung druk bezig is op de tabletmarkt is geen nieuw gegeven. Ook de geruchten over een Note 10.1 werden min of meer al bevestigd. Vandaag kregen wij deze nieuwe tablet van Samsung met pennetje in onze handen en konden we het apparaat aan de tand voelen.

Samsung Galaxy Note 10.1 Front

Als we eerst naar de gewone tabletfunctionaliteit kijken dan is de Note 10.1 een volwaardige deelnemer op de Android tabletmarkt. De tablet heeft een 800×1280 scherm en een 1,4 GHz dualcoreprocessor. Hiermee is het Samsung’s snelste tablet van dit moment. De Note 10.1 draait op Android 4.0 en behoort daarmee helemaal tot de nieuwe generatie. De snelle processor, samen met Android 4.0, zorgen ervoor dat de tablet zeer soepel loopt. Alle animaties gaan vlot en zonder schokken en programma’s starten snel op. Wat geheugen betreft komen er 16, 32 en 64GB versies die allemaal zijn uit te breiden met een microSD-geheugenkaart.

De tablet beschikt over twee camera’s. De camera op de achterzijde heeft een resolutie van 3,15 megapixel. De frontcamera heeft een resolutie van 2 megapixel. Beide dus niet heel denderend, maar wel voldoende om op 1080p video’s mee te schieten. Door de autofocus zegt Samsung dat de video’s ook van goede kwaliteit zijn.

Wat de Note bijzonder maakt, is natuurlijk het pennetje waarmee extra functionaliteit naar het apparaat wordt gebracht. Ook al zijn veel handelingen natuurlijk ook met de hand te doen, door de pen gaat het toch een stuk nauwkeuriger wat hem geschikt maakt om te tekenen en bijvoorbeeld handtekeningen te zetten. De pen beschikt verder nog over een knopje waarmee een tweede handeling kan worden uitgevoerd, zoals het maken van screenshots of het tekenen in een pdf-document. Ook beschikt de pen over een gum-knopje op de achterkant voor de echte tekenaars. Onze eigen ervaring met het pennetje zijn goed. Het reageert snel en ook zeer nauwkeurig. Een ander voordeel is dat het scherm veel minder vies wordt dan met vingerbesturing.

Samsung Galaxy Note 10.1

 

Samsung Galaxy Note 10.1 Close

 

Samsung Galaxy Note 10.1 Camera

 

Als we kijken naar het design valt op dat de Note 10.1 zeer dun is. Hij is mooi vormgegeven en Samsung hoopt met de tablet zowel de zakelijke als de consumentenmarkt aan te boren. Met een gewicht van nog geen 600 gram is het ook zeker geen zwaargewicht waardoor hij makkelijk mee te nemen is. De prijs van de Note 10.1 is nog niet bekend, wel zegt Samsung dat hij boven de Tab 10.1 in de markt gezet zal worden waardoor de Note Samsungs duurste tablet zal worden. Verwacht wordt dat de Note 10.1 in het tweede kwartaal van 2012 op de markt zal komen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters