Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Note 4

BERLIJN – De Galaxy Note 4 is Samsungs nieuwe top-phablet die vandaag op het Unpacked-evenement in Berlijn werd gepresenteerd. Nog nooit had een Samsung-telefoon zulke goede specificaties. In deze eerste indruk nemen we een kijkje naar onder andere het QHD-scherm van de Galaxy Note 4.

“De Note 4 heeft de snelste processor die in een smartphone zit.”

Het is tegenwoordig bijna gebruikelijk dat alle specificaties over een smartphone al op straat liggen voordat de telefoon zelf gepresenteerd is. Eerder dit jaar was dat al het geval met bijvoorbeeld de HTC One M8 en de LG G3. De Galaxy Note 4 kon eigenlijk ook wel bij dat rijtje worden geschaard. Er twijfelde in ieder geval niemand aan dat ‘ie vandaag in Berlijn werd aangekondigd, want Samsung teaste er al lustig op los.

Vooraf was het meeste over de Samsung Galaxy Note 4 dus eigenlijk al wel bekend. Een 5,7-inch super amoledscherm met een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels, 3GB ram en minimaal 16GB uitbreidbaar geheugen. Alleen de snelheid van de processor was nog onbekend. Nu blijkt dat dit de snelste processor is die in een smartphone zit. De quadcoreprocessor van de Galaxy Note 4 klokt namelijk 2,7 GHz. Meer gegevens over de chipset gaf Samsung helaas nog niet vrij tijdens het Unpacked-evenement. Waarschijnlijk gaat het om een Snapdragon 805-processor.

Je kunt er over discussiëren of een smartphone met zijn relatief kleine display wel een QHD-resolutie nodig heeft. Het kwam de G3 van LG in ieder geval niet ten goede: deze werd er juist een beetje langzamer door. Dit gaat niet op voor de Galaxy Note 4, die waarschijnlijk met de Snapdragon 805-processor een betere chipset heeft.

Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 

“Over het display kunnen we kort zijn: dat ziet er prachtig uit.”

De Note 4 is heel fijn in zijn gebruik. Hij lijkt zonder haperingen zijn werk te doen en applicaties starten heel snel op. Multitasken verloopt soepel en je switcht makkelijk tussen applicaties. Het lijkt er dus op dat de Galaxy Note 4 geen telefoon is waar je je aan kan ergeren. Daarvoor is ‘ie gewoon te vlug.

En dat mét een super amoledscherm met QHD-resolutie. Ook daarover kunnen we kort zijn: de display ziet er prachtig uit. Dankzij zijn pixeldichtheid van ongeveer 540 ppi staat de scherpte waarmee alles wordt weergeven buiten kijf. Ook het contrast tussen kleuren is prima. Qua helderheid merk je niet heel veel verschil met andere toptelefoons: deze is gewoon goed te noemen. De combinatie van uitstekende specificaties en een uitstekend scherm gaan in het geval van de Samsung Galaxy Note 4 prima samen.

Samsung Galaxy Note 4 hands-on

Samsung volgt met de Galaxy Note 4 de designtrend die het inzette met de Galaxy Alpha. De nieuwe phablet heeft dus een metalen frame waarmee hij er zeker beter uitziet dan bijvoorbeeld de Galaxy S5. Aan de achterkant herken je nog gelijk dat het om een Note-toestel gaat. Deze is namelijk van nepleer gemaakt. Het zorgt ervoor dat ook deze Note lekker en comfortabel in de hand ligt.

De camera van de Galaxy Note 3 viel vorig jaar goed in de smaak. Ook nu zit er een prima camera in de nieuwe Note van Samsung. Hij maakt namelijk foto’s in 16 megapixel. Deze lijken op het eerste gezicht van goede kwaliteit te zijn: het verschil tussen kleuren lijkt goed en foto’s stellen snel scherp. De handelingssnelheid van de camera ligt ook hoog. In 16 megapixel kan de Galaxy Note 4 in ieder geval in een hoog tempo meerdere foto’s maken. Filmen doet de camera maximaal in 4K.

Aan de voorkant zit nog een selfiecamera die foto’s maakt in 3,7 megapixel. Ook kun je een soort panoramaselfie maken. Ideaal voor groepsfoto’s. Tijdens de presentatie lukte dit het presentatietrio in ieder geval aardig, met het publiek als achtergrond.

“De Note 4 voldoet op het eerste gezicht aan alle eisen voor een topsmartphone.”

De Samsung Galaxy Note 4 is vanaf oktober verkrijgbaar. Het is nu alleen nog onduidelijk wanneer de phablet precies in de winkels ligt. De adviesprijs is wel al bekend. Met 799 euro wordt de Galaxy Note 4 een heel dure jongen. Al zal Samsung kennende de smartphone waarschijnlijk voor ongeveer 650 euro op de markt zetten.

Voor die prijs krijg je wel een telefoon die op het eerste gezicht aan alle belangrijke eisen voor een topsmartphone voldoet. De Galaxy Note 4 werkt supersnel, heeft een heel mooi scherm en een prima camera. Ook is het metalen frame ten opzichte van de Galaxy S5 een verademing. We moeten de Galaxy Note 4 natuurlijk nog uitgebreid aan de tand voelen, maar het lijkt er sterk op dat de Note 4 een echte topper is.

Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 
Samsung Galaxy Note 4 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters