Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Note

Naast een nieuwe tablet, heeft Samsung nog een tablet aangekondigd. Het is eigenlijk zowel een tablet als een smartphone. Het formaat valt er precies tussen in. De Galaxy Note is een prima apparaat, maar of hij bruikbaar is, is een tweede.

Dat de Galaxy Note voor een kleine doelgroep bestemd is, heeft ook Samsung zelf door. Volgens de producent is de smartphone bedoeld voor mensen die geen tablet willen aankopen, maar wel de functionaliteit van een tablet willen hebben en een groter scherm dan dat van een smartphone.

Als gevolg hiervan is de Galaxy Note toegespitst op een doelgroep die gewoon een smartphone wil met een zo groot mogelijk scherm die nog wel in de broekzak past. En dat past de Galaxy Note dan ook, nog maar net, maar desondanks is hij zeer draagbaar. Het voordeel van een smartphone met een 4.x-inch scherm, is dat je hem met een hand kunt bedienen. Dat kan met de Galaxy Note jammer genoeg niet aangezien je de telefoon met een hand dient vast te houden en met de andere dient te bedienen.

De Galaxy Note ademt van top tot teen de Galaxy S2 uit. Zo zit hetzelfde scherm in het toestel, is de bouwkwaliteit hetzelfde en is ook de snelheid van Android nagenoeg identiek. Ondanks de snellere processor merk je daar relatief weinig van. De kans is dan ook groot dat het dezelfde processor is als die in de Galaxy S2, maar die vervolgens iets hoger geklokt is.

De bouw van de tablet/smartphone is redelijk aangezien er wederom gebruik gemaakt is van het plastic dat we van Samsung gewend zijn. Hij is wel lekker licht voor zo’n groot toestel en daarnaast heeft hij prettige rondingen die goed in de hand vallen.

Qua snelheid hebben we over de Galaxy Note niets te klagen en het OS voelt dan ook even snappy aan als op de Galaxy S2. De interface is uiteraard weer Touchwiz dat hier en daar aangepast is voor de grotere resolutie van het scherm. Van die grotere resolutie merk je verder weinig, behalve als je video’s gaat afspelen of als je een spelletje speelt. Dat er meer pixels zitten in het scherm, is vooral handig tijdens het browsen en het schrijven van een document.

De Galaxy Note wordt geleverd met een stylus die aan de onderkant van de smartphone ingestoken kan worden. De stylus werkt prima op het scherm en ook de telefoon neemt goed waar hoe je schrijft of tekent. Al met al is de Galaxy Note een prima smartphone maar eentje die wel aan de grote kant is. De meerwaarde tegenover een Galaxy S2 of een Galaxy Tab 7.7 ontgaat ons en wat ons betreft legt hij het af tegen beide categorieën.

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note accessoires

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. PuzzleSolver -

  [quote] De meerwaarde tegenover een Galaxy S2 of een Galaxy Tab 7.7 ontgaat ons en wat ons betreft legt hij het af tegen beide categorieën[/quote]

  Wat een onzin. Ten eerste hij heeft niets af te leggen tegen de andere twee. Een Galaxy Tab 7.7 past niet in mijn broekzak (de note wel, die zit er nu namelijk in). En een Galaxy S2 heeft een lagere resolutie en een kleiner scherm.

  Ook hebben ze beide geen drukgevoelig pen erbij die ideaal is om notities te maken en kleine schematjes te tekenen om dingen uit te leggen aan anderen.

 2. Hans -

  Dit is een tabletcomputer waar je ook mee kunt bellen. Andere zijn telefoontjes waar je ook mee kunt computeren! Gemiddeld wordt de de mobiele telefoon meer gebruikt voor internet en andere zaken dan voor het bellen. De keuze is voor mij dan ook makkelijk, n.l de Galaxy Note.

 3. Martin -

  Eindelijk een waardige opvolger van de Dell Streak, die ik helaas heb laten vallen. Kom maar op, en ik hoop dat de camera die erop zit ook een beetje OK is, want dat bevalt me nu prima aan mijn SE X10.
  5 Inch is echt prima, gaat net in je spijkerbroek, kun je prima vasthouden. Een beetje lomp misschien, maar dan wel weer erg handig in gebruik.
  Ik hoop op een HID BT Profiel, zodat ik ook het toetsenbord weer erbij kan gebruiken!

 4. rene -

  Vind juist wel een cool ding, mooiste is nog dat er een stylus bij zit. Vond altijd rete realxt zo'n stylus. Zie je tenminste wat je doet en er komen niet zo snel vette vingers op je scherm.Maar wie ben ik.;)

  1. v-power -

   Niet alles hoeft orgineel te zijn, je bent ook niet direct lomp als je een pen gebruikt om op papier te schrijven omdat je het niet zelf heb verzonnen, 'tis normaal'.

 5. maxx0r -

  De meerwaarde tegenover een Galaxy S2 of een Galaxy Tab 7.7 ontgaat ons en wat ons betreft doet hij af aan beide categoriën.

  Ik zie hem wel, want je zegt het daarboven zelf al

  Volgens de producent is de smartphone bedoeld voor mensen die geen tablet willen aankopen, maar wel de functionaliteit van een tablet willen hebben en een groter scherm dan dat van een smartphone.

  ergo; iemand die wél een tablet wil, neemt een GT7.7/8.9/10.1 én een smartphone (bijv de S2), iemand die dat niet wil, neemt de note en heeft 'the best of both worlds' (in zijn ogen).

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters