Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Note

Naast een nieuwe tablet, heeft Samsung nog een tablet aangekondigd. Het is eigenlijk zowel een tablet als een smartphone. Het formaat valt er precies tussen in. De Galaxy Note is een prima apparaat, maar of hij bruikbaar is, is een tweede.

Dat de Galaxy Note voor een kleine doelgroep bestemd is, heeft ook Samsung zelf door. Volgens de producent is de smartphone bedoeld voor mensen die geen tablet willen aankopen, maar wel de functionaliteit van een tablet willen hebben en een groter scherm dan dat van een smartphone.

Als gevolg hiervan is de Galaxy Note toegespitst op een doelgroep die gewoon een smartphone wil met een zo groot mogelijk scherm die nog wel in de broekzak past. En dat past de Galaxy Note dan ook, nog maar net, maar desondanks is hij zeer draagbaar. Het voordeel van een smartphone met een 4.x-inch scherm, is dat je hem met een hand kunt bedienen. Dat kan met de Galaxy Note jammer genoeg niet aangezien je de telefoon met een hand dient vast te houden en met de andere dient te bedienen.

De Galaxy Note ademt van top tot teen de Galaxy S2 uit. Zo zit hetzelfde scherm in het toestel, is de bouwkwaliteit hetzelfde en is ook de snelheid van Android nagenoeg identiek. Ondanks de snellere processor merk je daar relatief weinig van. De kans is dan ook groot dat het dezelfde processor is als die in de Galaxy S2, maar die vervolgens iets hoger geklokt is.

De bouw van de tablet/smartphone is redelijk aangezien er wederom gebruik gemaakt is van het plastic dat we van Samsung gewend zijn. Hij is wel lekker licht voor zo’n groot toestel en daarnaast heeft hij prettige rondingen die goed in de hand vallen.

Qua snelheid hebben we over de Galaxy Note niets te klagen en het OS voelt dan ook even snappy aan als op de Galaxy S2. De interface is uiteraard weer Touchwiz dat hier en daar aangepast is voor de grotere resolutie van het scherm. Van die grotere resolutie merk je verder weinig, behalve als je video’s gaat afspelen of als je een spelletje speelt. Dat er meer pixels zitten in het scherm, is vooral handig tijdens het browsen en het schrijven van een document.

De Galaxy Note wordt geleverd met een stylus die aan de onderkant van de smartphone ingestoken kan worden. De stylus werkt prima op het scherm en ook de telefoon neemt goed waar hoe je schrijft of tekent. Al met al is de Galaxy Note een prima smartphone maar eentje die wel aan de grote kant is. De meerwaarde tegenover een Galaxy S2 of een Galaxy Tab 7.7 ontgaat ons en wat ons betreft legt hij het af tegen beide categorieën.

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note

 

 Samsung Galaxy Note accessoires

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters