Eerste ervaring met de Samsung Galaxy S Advance

Naast de wat meer high-end lijn die Samsung is gestart met de Galaxy S II blijft Samsung ook nog gebruik maken van het succes van zijn voorloper, de Galaxy S. Eerst heeft Samsung dit toestel al in de markt weten te houden door de processor te updaten en daarmee het toestel om te dopen naar Galaxy S Plus. Nu dit toestel weer wat ouder wordt komt Samsung met een soort update in de vorm van de Galaxy S Advance.

Samsung Galaxy S Advance Front

Waar de Galaxy S ooit in de markt is gekomen als high-end toestel is dit met de S Advance niet meer het geval. Het toestel mag dan wel beschikken over een dualcore processor, toch is dit niet meer genoeg om hem naar de top van de markt te tillen. Wel blijft het toestel met 1 GHz per kern natuurlijk een prima aankoop in het middensegment. Waar de Advance in het begin nog verkocht zal worden met Android 2.3, zal deze volgens Samsung wel de update naar 4.0 krijgen waardoor deze telefoon door kan gaan als telefoon van de nieuwe generatie.

Naast de processor is ook het uiterlijk van het toestel dit keer gewijzigd. Zo is het glanzende plastic van de Galaxy S en S Plus vervangen door een nette matte body die het toestel op het oog wat luxer maakt. Ook is het rechte scherm vervangen door een licht gebogen WVGA scherm (zoals Samsung eerder bij de Nexus-lijn heeft gedaan) wat het toestel een eigen karakter geeft.

Samsung zegt zelf dat de Galaxy S Advance de plek van de huidige S Plus over moet nemen. Dit wil zeggen dat het toestel vermoedelijk dezelfde prijs zal krijgen als de S Plus op dit moment heeft. Dit zou betekenen dat het toestel haalbaar zou moeten worden voor de 1-jarige abonnementen.

Al met al geeft Samsung met de S Advance een goede update voor de S lijn. Als het toestel inderdaad voor dezelfde prijs op de markt komt zal het met een dualcoreprocessor en Android 4.0 een aantrekkelijk toestel worden.

Samsung Galaxy S Advance Side

 

Samsung Galaxy S Advance Camera

 

Samsung Galaxy S Advance Back

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters