Eerste ervaring met de Samsung Galaxy S

Naast de Wave heeft Samsung een tweede paradepaard klaarstaan voor Q3 van dit jaar. De Galaxy S lijkt de onbetwiste leider te gaan worden in het Android segment door zijn uiterst krachtige processor en strakke vormen.

Samsung Galaxy S

Drie maanden geleden wist Samsung plots de wereld te verrassen met de aankondiging van een high-end Android toestel genaamd de Galaxy S. De aankondiging is tot op de dag van vandaag opmerkelijk aangezien de Galaxy S letterlijk de wind uit de zeilen van de Samsung Wave lijkt te halen die nu vol in de schijnwerpers staat bij de Koreaan. Inmiddels is de Galaxy S in de winkels geland en opvallend veel ogen zijn dan ook niet gericht op de Wave maar op deze nieuwe Android topper. Dit is te verklaren doordat Samsung de Galaxy S voorzien heeft van een nieuwe generatie processors die onder eigen vlag ontwikkeld en geproduceerd wordt.

Deze zogenaamde Hummingbird is gebaseerd op een ARM Cortex-A8 kern die op 45nm wordt gebakken waardoor het energieverbruik opvallend laag moet zijn. De processors doet zijn werk op 1GHz en vooral de grafische kracht lijkt erg indrukwekkend vergeleken met de bekend Snapdragon-processors waar fabrikanten zoals Sony Ericsson en HTC van gebruik maken. De kracht van de Hummingbird lijkt helemaal tot zijn recht te gaan komen in Android 2.2 waartoe de Galaxy S zeer zeker op termijn de beschikking zal gaan krijgen, zo wist Samsung aan All About Phones te bevestigen.

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

Een ander nieuw kenmerk waar de Galaxy S mee geproduceerd wordt is het Super AMOLED-touchscreen van Samsung dat ook terug te vinden is in de Wave. Deze nieuwe technologie haalt een laagje tussen het traditionele AMOLED-scherm weg waardoor de kleuren, het energieverbruik en de helderheid stukken beter zouden moeten worden. Dit is dan ook zeer zeker te zien in het dagelijks gebruik met de Galaxy S en zelfs in zonlicht is het scherm goed af te lezen. De kleuren zijn erg levendig te noemen en ook is zwart echt diep zwart wat wel eens anders is geweest bij de producent. Het afspelen van films is een waar genot op HD-kwaliteit in combinatie met dit scherm en tevens films opnemen op 720p kan de Galaxy S moeiteloos aan met haar 5-megapixelcamera. Wat ook opmerkelijk is, is dat de kijkhoek van het scherm maar liefst 180 graden is, aldus Samsung. Dit kunnen wij ook bevestigen en je kunt van bijna alle onmogelijke hoeken inderdaad nog goed het scherm aflezen en dat is dan ook een interessante verbetering van S-AMOLED.

Als we kijken naar het design van het toestel dan heeft hij inderdaad erg veel weg van een toestel die momenteel erg populair is in de wereld, namelijk die van Apple. De chrome rand om het scherm en de dikte van de telefoon samen met de interface lijken erg veel weg te hebben van de iPhone maar dat is in dit geval positief omdat de Galaxy S er niet alleen erg strak uit ziet maar ook nog eens opvallend prettig in de handen ligt. Het toestel is daarnaast erg licht en de kin aan de achterkant van het toestel zorgt ervoor dat je een prettige houvast hebt. Een klein minpuntje is dat de achterkant wat plastic aanvoelt maar hier is weinig van te merken en doet amper wat af aan de overige kwaliteiten van de Galaxy S. Wat ook opvallend is, is de dikte van het toestel zelf. Hij is bijzonder dunt te noemen terwijl het toch een relatief groot toestel is met een groot scherm en deze twee combinaties zijn ideaal te noemen.

Tijdens het spelen met een vroege versie van de Galaxy S met daarop Android 2.1 wisten we werkelijk door het menu heen te racen en waren we dus zeer aangenaam verrast door de snelheid van het interface. Ook op dit vlak lijkt Samsung erg goed gekeken te hebben naar de interface van een grote concurrent maar alles werkt zoals het hoort en is strak te noemen. Alle menu’s worden moeiteloos tevoorschijn getoverd en ook de browser, camera en andere zwaardere programma’s lijken zonder extra kracht op het scherm geprojecteerd te worden. Samsung heeft ook eigen widgets toegevoegd die zeker wat toevoegen en het menu is nu meer naar beneden door scrollen meer naar links en rechts.

Onlangs wisten we te berichten dat de Galaxy S een opvallend positieve review had ontvangen van een internationale website. Wij lijken deze mening te gaan delen en hinken er zelfs naar om te zeggen dat na HTC en Sony Ericsson ook Samsung het antwoord heeft gevonden op de iPhone en nog eens haar concurrenten in het stof laat bijten. Binnenkort kun je een uitgebreide review verwachten van de Galaxy S bij All About Phones.

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

Samsung Galaxy S

 

De Samsung Galaxy S bestellen:

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters