Eerste ervaring met de Samsung Galaxy S4

NEW YORK – Samsung heeft haar nieuwe paradepaardje genaamd de Galaxy S4 bekend gemaakt. Wij waren er in New York bij tijdens de bekendmaking van het toestel en konden er al even kort mee spelen.

Samsung Galaxy S4 hands-on

De persconferentie van Samsung was groots met hoofdletter G aangepakt in New York. Meer dan 3000 journalisten en relaties kwamen op het evenement van Samsung af en ook All About Phones was afgereisd naar New York om het nieuwe paradepaardje te aanschouwen. De Galaxy S4 zal vanaf begin mei in Nederland beschikbaar gesteld worden voor een adviesprijs van 699 euro. De smartphone zal in ons land over LTE gaan beschikken, een Qualcomm 600-processor die geklokt is op 1.9GHz, 2GB aan ram en een 13-megapixelcamera. Wat wellicht het meest opvalt aan het toestel is dat het design amper gewijzigd lijkt te zijn, maar dat is bedrieglijk, blijkt bij nadere inspectie.

Zodra je de Samsung Galaxy S4 in je handen neemt zul je gelijk merken dat er een paar punten aangepast zijn in het design. Het formaat is nagenoeg hetzelfde gebleven in vergelijking met de Galaxy S III. De fabrikant heeft de schermranden dunner weten te maken waardoor ze in dezelfde body een groter scherm kwijt konden (4.99″). Hierdoor is het toestel erg handzaam en ligt het fijn in de hand.

Daarnaast valt op dat de achterkant bij de zwarte variant voorzien is van een soort honingraatstructuur, hoewel het gewoon plastic is zoals we van de fabrikant gewend zijn. Het structuurtje geeft het toestel net een wat meer ‘premium’ gevoel, waardoor de Galaxy S4 zijn 699 euro al bijna waard lijkt te zijn. Het toestel is daarnaast opvallend licht als je hem in de handen neemt en ook kun je hem prima met één hand bedienen.

Het grootste pluspunt van de Galaxy S4 lijkt het nieuwe scherm te zijn. Dit Super Full HD Amoled Plus-scherm heeft niet alleen een Full HD-resolutie, maar ook nog eens een extra hoge helderheid zoals we dat van Samsung inmiddels gewend zijn. Het scherm ziet er opvallend scherp uit en lijkt niet onder te doen voor het Super LCD 3 scherm van de HTC One. We hebben deze twee toestellen naast elkaar vergeleken en hierbij won vooralsnog de Samsung. Wel moet gezegd worden dat de lichtomstandigheden niet ideaal waren op het evenement.

Samsung liet kort na haar persconferentie alleen de variant zien die we ook in Nederland gaan krijgen; de Qualcomm 600-series Galaxy S4. Het toestel reageerde bijzonder snel op input en ook de vernieuwde menu’s wisten erg snel te laden. Daarnaast was er geen vertraging merkbaar in het opvragen van applicaties en door het scrollen van websites via Google Chrome.

De camera van de Galaxy S4 lijkt niet bijzonder goed te zijn maar Samsung heeft wel een paar handige functies toegevoegd zodat je bijvoorbeeld een videocall gratis kunt voeren via ChatOn.

Net als zijn voorgangers is ook dit toestel weer van top tot teen van plastic gemaakt. Dat heeft de fabrikant gedaan om het toestel snel in grote aantallen te kunnen produceren.

Samsung heeft ongetwijfeld weer een grote winnaar in handen met de Galaxy S4. De smartphone zal hoge ogen gaan gooien zodra hij begin mei verkrijgbaar zal zijn in ons land en onze eerste ervaring was zeer positief. Wij kunnen alvast niet wachten tot we dit toestel mogen testen op deze website.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters