Eerste ervaring met de Samsung Galaxy S4

NEW YORK – Samsung heeft haar nieuwe paradepaardje genaamd de Galaxy S4 bekend gemaakt. Wij waren er in New York bij tijdens de bekendmaking van het toestel en konden er al even kort mee spelen.

Samsung Galaxy S4 hands-on

De persconferentie van Samsung was groots met hoofdletter G aangepakt in New York. Meer dan 3000 journalisten en relaties kwamen op het evenement van Samsung af en ook All About Phones was afgereisd naar New York om het nieuwe paradepaardje te aanschouwen. De Galaxy S4 zal vanaf begin mei in Nederland beschikbaar gesteld worden voor een adviesprijs van 699 euro. De smartphone zal in ons land over LTE gaan beschikken, een Qualcomm 600-processor die geklokt is op 1.9GHz, 2GB aan ram en een 13-megapixelcamera. Wat wellicht het meest opvalt aan het toestel is dat het design amper gewijzigd lijkt te zijn, maar dat is bedrieglijk, blijkt bij nadere inspectie.

Zodra je de Samsung Galaxy S4 in je handen neemt zul je gelijk merken dat er een paar punten aangepast zijn in het design. Het formaat is nagenoeg hetzelfde gebleven in vergelijking met de Galaxy S III. De fabrikant heeft de schermranden dunner weten te maken waardoor ze in dezelfde body een groter scherm kwijt konden (4.99″). Hierdoor is het toestel erg handzaam en ligt het fijn in de hand.

Daarnaast valt op dat de achterkant bij de zwarte variant voorzien is van een soort honingraatstructuur, hoewel het gewoon plastic is zoals we van de fabrikant gewend zijn. Het structuurtje geeft het toestel net een wat meer ‘premium’ gevoel, waardoor de Galaxy S4 zijn 699 euro al bijna waard lijkt te zijn. Het toestel is daarnaast opvallend licht als je hem in de handen neemt en ook kun je hem prima met één hand bedienen.

Het grootste pluspunt van de Galaxy S4 lijkt het nieuwe scherm te zijn. Dit Super Full HD Amoled Plus-scherm heeft niet alleen een Full HD-resolutie, maar ook nog eens een extra hoge helderheid zoals we dat van Samsung inmiddels gewend zijn. Het scherm ziet er opvallend scherp uit en lijkt niet onder te doen voor het Super LCD 3 scherm van de HTC One. We hebben deze twee toestellen naast elkaar vergeleken en hierbij won vooralsnog de Samsung. Wel moet gezegd worden dat de lichtomstandigheden niet ideaal waren op het evenement.

Samsung liet kort na haar persconferentie alleen de variant zien die we ook in Nederland gaan krijgen; de Qualcomm 600-series Galaxy S4. Het toestel reageerde bijzonder snel op input en ook de vernieuwde menu’s wisten erg snel te laden. Daarnaast was er geen vertraging merkbaar in het opvragen van applicaties en door het scrollen van websites via Google Chrome.

De camera van de Galaxy S4 lijkt niet bijzonder goed te zijn maar Samsung heeft wel een paar handige functies toegevoegd zodat je bijvoorbeeld een videocall gratis kunt voeren via ChatOn.

Net als zijn voorgangers is ook dit toestel weer van top tot teen van plastic gemaakt. Dat heeft de fabrikant gedaan om het toestel snel in grote aantallen te kunnen produceren.

Samsung heeft ongetwijfeld weer een grote winnaar in handen met de Galaxy S4. De smartphone zal hoge ogen gaan gooien zodra hij begin mei verkrijgbaar zal zijn in ons land en onze eerste ervaring was zeer positief. Wij kunnen alvast niet wachten tot we dit toestel mogen testen op deze website.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 
Samsung Galaxy S4 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Albert -

  Wat een poppenkast show.. Hoe gaan al deze functies werken als je iemand zonder samsung telefoon tegen komt? Dit verknalt de kracht van android!

 2. Wendy R -

  De Samsung S3 vind ik al een fijn toestel. Ik kan niet wachten totdat de S4 in Nederland op markt komt. Dan wordt de S4 mijn volgend toestel.

 3. Paatskie -

  Wat een revolutie! Een iets grotere S3…die op alle fronten wat beter is…whoepdiedee… Precies waarvan ze zitten te zeiken over de iPhone 5 doen ze nu zelf ook…Heb onderhand echt een hekel gekregen aan Samsung. Lopen zeuren richting Apple dat iOS nooit veranderd en dat de iPhone 5 slechts een uitgerekte iPhone 4s is. Kijk nu eens naar de Galaxy S4. Precies het zelfde als de S3 maar dan wat groter. De S3 is de wat grotere variant van de S3 mini. En dan heb je ook nog de Note 2, wat helemaal de vergrote versie is van al deze mobiels. Iemand moet bij Samsung even een flinke schop onder de kont geven aan hun "creatieve" afdeling.

  1. letters -

   als ze dat dan ook doen bij appel word het 1 en al creatiefiteit of samsung en appel maken samen een telefoon zijn we gelijk van die patentenoorlog af en hebben we tegelijk de beste telefoon ooit

  2. Marc Rutten -

   Zo verdien je dus geld. Het gaat niet om creativiteit, het gaat om wat het oplevert 😉 De klant koopt het toch wel, want Samsung weet het op de juiste manier aan de man en/of vrouw te brengen. Creativiteit is al lang niet meer gemeen goed in de telecom.

  1. Eddddd -

   Ik had er niets meer van verwacht. Heel simpel gezegd: wat kun je verwachten bij vervanging van een toestel na één jaar? Precies wat ze laten zien, een scherm dat een tikkeltje groter is (bijna verwaarloosbaar), iets mooier (alleen te merken wanneer je het afzet tegen benchmark tests of in ideale omstandigheden met een ander toestel ernaast), dezelfde plastic fantastic behuizing (snel en goedkoop te produceren) en een paar extra features die je niet nodig hebt, maar het leuk doen in de reclame. Plus natuurlijk een iets verbeterde camera (niet wereldschokkend, maar elke verbetering is meegenomen).

   Alleen de prijs is verrassend. 700 euro…. Ondanks de hoge productievolume zijn ze niet in staat het apparaat voor een redelijk bedrag op de markt te brengen. Voor een paar honderd euro koop je al heel mooi spul, de drie of vierhonderd euro die je extra betaalt voor dit toestel, daar krijg je weinig voor terug. Althans weinig dat je bij dagelijks gebruik merkt of voordeel van hebt.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters