Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab 3 8.0

De Samsung Galaxy Tab 3 8.0 is een nieuw formaat in de Galaxy Tab-serie. Het apparaatje gaat 299 euro kosten en wij hebben hem inmiddels in huis voor een review.

Samsung staat klaar om haar grootste concurrent op het tablet-gebied af te troeven met een nieuw salvo aan Galaxy Tab’s. De Galaxy Tab 3 8.0 is met namen lijnrecht tegenover de Apple iPad mini gepositioneerd, zowel qua formaat, als prijs en specificaties. De Galaxy Tab 3 8.0 is vanaf deze week verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 299 euro mee gekregen, 30 euro minder dan de iPad mini. Qua formaat en specificaties lijken de twee tablets veel op elkaar en Samsung probeert middels slimme marketing, een gelikt apparaat en door goede relaties in de retail haar concurrent af te troeven.

De Galaxy Tab 3 8.0 valt allereerst op door zijn dunne randen rondom het scherm. Zijn kleinere broertje, de Galaxy Tab 3 7.0, en diens grotere broer, de Galaxy Tab 3 10.1, beschikken nog steeds over de grote bezels rondom het scherm. Samsung heeft dit weten te minimaliseren bij het 8″ model waardoor de tablet een stuk prettig in de handen ligt. Een ander voordeel is dat hij nog steeds erg licht is in de handen en daardoor nog steeds gemakkelijk vast te houden is met een enkele hand dankzij het gebruikte materiaal. Ondanks dat het plastic erg glad en plakkerig nog is, is de tablet zelf opvallend licht en fijn om vast te pakken met een enkele hand.

De Galaxy Tab 3 8.0 is voorzien van een Intel-processor die over twee kernen beschikt. Onze eerste ervaring is prima te noemen. De Galaxy Tab 3 8.0 voelt snel aan en heeft prima prestaties. De tablet kent in onze eerste test weinig vertragingen vooralsnog. Wel is het soms wat lastig om de Android-balk naar beneden te krijgen omdat je gewend bent om vanuit de rand naar beneden te schuiven met je vinger. Bij de Tab 3 8.0 moet je dit meer vanuit het rand van het scherm doen om het voor elkaar te krijgen.

Een ander positief van de tablet lijkt het scherm te zijn. Het scherm oogt opvallend scherp en helder, ondanks zijn relatief lage resolutie. Pixels zijn alleen waar te nemen in tekst en de icoontjes zelf zijn scherp te noemen. In direct zonlicht presteert het scherm wat minder, maar binnen kan het moeiteloos lampen en licht aan en is het scherm prima afleesbaar en prettig om naar te kijken. Nieuw is ook dat Samsung de drie Android hardware-knoppen heeft terug gebracht onder het scherm. Volgens Samsung vinden consumenten dit handiger dan de on-screen knoppen die in Android verwerkt zitten. Een ander voordeel zou zijn dat er meer ruimte voor apps op het scherm is.

De Galaxy Tab 3 8.0 bevalt ons dan ook in eerste instantie ronduit prima. Het heeft een prettig formaat, goede prestaties en een mooi scherm. De belangrijkste ingrediënten lijken dan ook aanwezig te zijn, al moeten we eerst nog wel even een paar weken met de tablet spelen om een eindoordeel te kunnen geven. Een uitgebreide review zal volgende maand volgen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Samsung Galaxy Tab 3 8.0 hands-on 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters