Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab 7.7

De Samsung Galaxy Tab 7.7 is niet alleen erg dun, maar hij is ook nog eens voorzien van specificaties waar de iPad 2 nog een puntje aan kan zuigen.

De Samsung Galaxy Tab-lijn lijkt nu compleet te zijn met de introductie van de kleinste en jongste telg; de Galaxy Tab 7.7. De Galaxy Tab 7.7 is opvallend dun en heeft een geborsteld-metalen achterkant gekregen. Dit ziet er niet alleen erg strak uit, maar houdt ook nog eens erg prettig vast.

Daarnaast zit er om het scherm een dunne zwarte rand die we ook gewend zijn van de grotere broertjes. Deze rand is bij deze tablet natuurlijk wel wat kleiner, maar nog steeds groot genoeg om je vingers op te laten rusten.

Een ander groot pluspunt van de Galaxy Tab 7.7 is het scherm. De tablet maakt als eerste tablet te wereld gebruik van een Super Amoled Plus-touchscreen en troeft daarmee Apple af. Het scherm ziet er zoals verwacht erg mooi uit en de kwaliteit is identiek aan die van de Galaxy S 2-smartphone van Samsung.

Wat opvalt is dat de resolutie van het scherm zeer hoog is, waardoor icoontjes en tekst al snel klein zijn op het scherm. De kleuren en de helderheid van het scherm zijn momenteel simpelweg ongeëvenaard en ook leek het scherm tijdens onze test weinig last te hebben van vingervlekken.

Een ander interessant punt is de snellere processor die de Galaxy Tab 7.7 heeft gekregen. De 1.4GHz dualcore-processor die Samsung zelf fabriceert lijkt een stuk sneller te zijn dan die van de nieuwe Galaxy Tab 10.1, hoewel de firmware van de tablet nog niet af was. Android werkt redelijk soepel en had op het homescreen minder last van het schakelen tussen de verschillende homescreens. Het oproepen van het menu ging vlot en het starten van applicaties ook. Dit komt waarschijnlijk gedeeltelijk door Android 3.2 en voor een ander deel door de processor.

Samenvattend is de Galaxy Tab 7.7 ons erg goed bevallen. Zo is de combinatie van het scherm, de erg goede bouw, het kleine formaat en de snellere software in combinatie met de snellere processor, een ware uitkomst. Het enige wat deze supertablet nog kan nekken is het feit dat Android Honeycomb nog steeds niet volmaakt is. Echter, deze Honeycomb-ervaring is de beste die we tot nog toe gezien hebben op een Android-tablet.

Samsung galaxy tab 7.7

 

Samsung galaxy tab 7.7

 

Samsung galaxy tab 7.7

 

Samsung galaxy tab 7.7

 

Samsung galaxy tab 7.7

 

Samsung galaxy tab 7.7

 

Samsung galaxy tab 7.7

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters