Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab 8.9 en Galaxy Tab 10.1

Kort na de iPad 2-aankondiging wist Samsung de wereld te verbazen met haar ongekend snelle aanpassingsvermogen. De producent kondigde twee telgen aan binnen haar Galaxy Tab-serie, de Galaxy Tab 8.9 en de vernieuwde Galaxy Tab 10.1. All About Phones mocht alvast met de twee tablets spelen.

Samsung Galaxy Tab 8.9

Om te blijven concurreren met Apple’s iPad 2 kondigde Samsung vlak na de bekendmaking van dat apparaat twee nieuwe tablets aan. De vernieuwde Galaxy Tab 10.1, niet te verwarren met de Vodafone versie genaamd de Galaxy Tab 10.1v, en de Galaxy Tab 8.9 zijn dunner dan de iPad 2, beschikken over Android 3.0 en over een dualcore-processor. Hiermee lijkt Samsung alle ingrediënten te hebben om de iPad 2 de baas te worden en daarnaast heeft Samsung twee alternatieven voor het enkele formaat van Apple. Ook qua prijs zullen de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy Tab 8.9 naar verwachting even hoog gaan zitten als diens concurrent.

De twee Galaxy Tab’s waren door Samsung meegenomen om te laten zien na afloop van de lancering van de Galaxy S II. Wat opviel is dat beide tablets erg op elkaar lijken en dat ze opvallend dun en stevig zijn. Ondanks dat de achterkant van de tablets gemaakt is van plastic, voelen ze erg solide en prettig aan. Alle randen van de tablets zijn rond afgewerkt waardoor je ze voor een langere tijd in je handen kunt houden. Het verschil qua bouw tussen de Galaxy Tab 10.1v en de Galaxy Tab 10.1 is groot. Vooral qua dikte is goed te zien dat de 10.1v een vroeger model is, dit terwijl de 10.1 prima de concurrentie aan kan met de iPad 2.

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

Qua snelheid en OS hebben beide tablets ook weinig te klagen. Ze beschikken beide over een dualcore-processor die zijn werk op 1Ghz doet. In combinatie met Android 3.0 gaat alles erg vlotjes, ondanks dat Android 3.0 nog niet helemaal stabiel is aangezien Google zelf ook aangegeven heeft dat het eigenlijk nog een beta-product is. Ondanks dit kleine puntje werkt alles naar behoren op de tablets. Alle applicaties openen snel en de browser is erg goed te noemen. Qua applicaties heeft Android 3.0 nog niet zo veel te bieden aangezien de huidige apps nog niet geoptimaliseerd zijn voor het OS. Wat opvalt aan deze tablets is dat Samsung haar eigen widgets heeft toegevoegd aan het OS, deze zijn afgeleid van het TouchWiz 4.0-interface van Samsung die onder andere te vinden is op de nieuwe Galaxy S.

De fabrikant is van plan om beide tablets eind juni op de Nederlandse markt te brengen. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend gemaakt, maar in Amerika gaat de tablet ongeveer evenveel kosten als de iPad 2. De 8.9-inch versie zal naar verwachting iets goedkoper gaan worden. Samsung zal ook een scala aan accessoires gaan aanbieden voor beide tablets, waaronder hoesjes, toetsenborden en desktopstands.

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1

 

Samsung Galaxy Tab 10.1v, 10.1, 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 10.1v, 10.1, 8.9

 

Samsung Galaxy Tab 10.1, 8.9 en 10.1V

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters