Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab

De Samsung Galaxy Tab is de eerste Android-tablet van de Koreaan. Tijdens de IFA-beurs mocht de verzamelde pers al even spelen met het apparaat en ook wij hebben deze nieuwe tablet aan de tand gevoeld.

Samsung Galaxy Tab

De Samsung Galaxy Tab is nog maar net aangekondigd door Samsung ook al wist de producent het toestel al een een week te teasen. Na de vele lekkages van de tablet is het moment dan eindelijk aangebroken dat de wereldpers met het toestel mocht spelen tijdens de IFA in Berlijn. All About Phones is onder andere speciaal voor de Tab afgereisd naar Berlijn om het toestel persoonlijk eens aan de tand te voelen en onze eerste ervaring is dan ook onverdeeld positief.

Allereerst beginnen we met het uiterlijk van de Galaxy Tab dat netjes te noemen is. De witte achterkant van het toestel ziet en voelt erg glad aan en dat is fijn voor de handen om vast te houden. Het toestel is aan de voorkant zwart afgewerkt en ook dat oogt luxueus en strak. Door het relatief kleine formaat houd de Galaxy Tab erg lekker vast en is hij gemakkelijk een hand te houden. De tablet weegt ook weinig waardoor je hem gemakkelijk voor langere periodes kunt vasthouden en hij voelt ook stevig aan ook al is de achterkant geheel van plastic gemaakt. De afwerking van alle randjes zijn goed te noemen en ook de knoppen zijn goed in te drukken en te bedienen.

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

 

Samsung Galaxy Tab

De prestaties van de Galaxy Tab zijn uitstekend. Dankzij Android 2.2 en de 1Ghz Hummingbird-processor is het toestel meer dan vlot te noemen en het Android OS draait dan ook erg goed op de tablet. Samsung heeft het OS flink onderhanden genomen terwijl de eigenlijke Android-laag nog steeds goed zichtbaar blijft. Samsung heeft het apparaat met meer dan voldoende applicaties uitgerust om zowel kranten als boeken en tijdschriften te kunnen lezen en de interface gaat erg vloeiend in elkaar over. Ook de internetervaring is goed te noemen op de Galaxy Tab en met ondersteuning van Flash 10.1 lijkt de Galaxy Tab toch de iPad af te troeven. De tablet geeft alle pagina’s prima weer zoals we dat al van Android gewend zijn en hele opmerkelijke nieuwe functionaliteiten zijn we op de Tab niet tegengekomen.

Het TFT-scherm van de Galaxy tab is niet zo helder als een Amoled-scherm van de Galaxy S maar ook niet slecht te noemen. Alle kleuren komen levendig over en de helderheid kan meer dan voldoende opgekrikt worden om alles in nette kleuren weer te geven. Ook lijkt de Galaxy Tab minder last te hebben van weerkaatsend licht en vingerafdrukken echter moet dat over een langere periode getest worden.

De Galaxy Tab is een zeer nette tablet die er niet alleen strak uit ziet maar ook nog eens prima prestaties aflevert. De software van het toestel heeft zich al bewezen en met de nodige toevoegingen om het als e-reader te gebruiken lijkt Samsung een goudmijntje in haar handen te hebben. Ook het vooruitzicht dat de Galaxy Tab Android 3.0 zal gaan krijgen doet ons al watertanden en het eerste echte alternatief voor de iPad lijkt geboren.

Samsung Galaxy Tab

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. rob_nas -

  Ik zou misschien toch voor de tab gaan. Het is een grote smartphone of een kleine tablet, maar zolang het in je broekzak past en een goede gebruikerservaring heeft: why not?
  Met android worden de mogelijkheden groter, maar in de toekomst zal MeeGo waarschijnlijk beter de rol vervullen als…tabOS?
  In ieder geval een stuk beter dan de ipad met een OS wat er simpelweg niet bij past.

  1. rubenw -

   Ik denk niet dat ik het met je eens ben als je zegt dat iOS niet op de iPad past. Ik vind het juist een heel goed OS voor een tablet en ik vind het heel erg goed werken. Heb je het zelf wel eens geprobeerd?

   1. robnas -

    iOS? Nee. Ik weet dat het snel werkt en dat "basic" functionaliteit te laat wordt toegepast. Het verbaasde me dat multitasking nu pas wordt ondersteund, op een gekunstelde manier die goed werkt maar niet vriendelijk is voor de ontwikkelaar. Kortom: dat remt nieuwe toepassingen.

    Ik denk dat de Tab wel geslaagd is, ware het niet dat het OS nog volwassen moet worden voor gebruik op de Tab. Ik wacht liever op MeeGo, waarbij crossplatform compatibiliteit veel minder een issue zal zijn.

 2. rubenw -

  Het lijkt me wel een handig dingetje, maar ik zou toch een Galaxy S of een iPhone kopen als ik de dingen wil doen waar de Tab nu voor lijkt te zijn bedoeld. Als ik het echt wil gebruiken als tablet lijkt het MIJ handiger als het scherm wat groter is, maar dat is wat IK vind.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters