Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Young 2

DELFT – De Samsung Galaxy Young 2 is een van de goedkoopste toestellen die Samsung op het moment te bieden heeft. We gingen langs bij Samsung om hem te bekijken en in dit artikel kun je onze eerste ervaringen met het toestel lezen.

“De Young 2 is een beetje een dikkerdje, maar dat zorgt er wel voor dat hij lekker in de hand ligt.”

De Samsung Galaxy Young is een vrij eenvoudig ontworpen telefoon. Het apparaatje ziet er precies zo uit als je van een goedkope Samsung zou verwachten. Drie knopjes onder het scherm, afgeronde hoeken en een nepchromen randje rond het scherm. Het is met 11,8 millimeter een beetje een dikkerdje, maar dat zorgt er wel voor dat hij prettig in de hand ligt. De achterkant is van geribbeld mat plastic, wat prettig aanvoelt.

Het display van deze Young 2 is een van de kleinere die je tegenwoordig in een smartphone tegen kunt komen. Het meet 3,5 inch en heeft een resolutie van 320×480 pixels. Dat is op zich voldoende voor een nette weergave, hoewel het er natuurlijk niet erg flitsend uitziet. De kleuren van het schermpje vonden we wel erg flets en de kijkhoek en helderheid zijn niet denderend. Binnen is dat niet zo erg, maar buiten kan dat problemen gaan opleveren.

Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on

Onder de motorkap ligt een 1GHz-singlecoreprocessor en 512MB werkgeheugen. Geen indrukwekkende specificaties, maar zo op het eerste gezicht was het toestel niet heel traag. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de Androidversie: de Young 2 draait op Android KitKat. Die versie is redelijk goed geoptimaliseerd voor dit soort eenvoudige toestellen. Wel zijn we een beetje huiverig over de prestaties na een maand of wat. Androidtelefoons hebben vaak de eigenschap na een tijdje wat trager te worden en veel marge heeft deze Young 2 niet.

De camera aan de achterkant is een eenvoudige 3,2-megapixelcamera en aan de voorkant is de telefoon niet voorzien van een camera. De plaatjes die uit die camera komen zijn niet erg best, maar voldoende om even snel iets op Twitter of Facebook te delen. De Young 2 heeft een accu van 1300mAh, voor zo’n klein toestel op papier voldoende. Maar de real life prestaties van de batterij hebben we niet kunnen testen. De interface die Samsung over Android 4.4 heen heeft gelegd is overigens de TouchWiz UI, die vereenvoudigd is maar nog steeds vrij uitgebreid.

“De Young 2 moet het vooral van zijn sterke merknaam en wat uitgebreidere interface hebben.”

De Samsung Galaxy Young 2 is een vrij eenvoudige telefoon en doet op het eerste gezicht wat hij moet doen. Wel hebben we onze bedenkingen over de processorkracht, daar zit erg weinig marge in en voor de prijs van de Young 2 kun je op dat vlak beter krijgen. Als je je zuurverdiende €75 aan een Alcatel Pop C7, LG L40 of Acer Liquid Z200 besteed is de kans groot dat die langer snel genoeg zullen blijven. De Young 2 moet het vooral van zijn sterke merknaam en wat uitgebreidere interface hebben. Om die reden zouden we hem echter niet snel kopen. Sowieso kan het raadzaam zijn om net een segment hoger te gaan zitten als je een goedkope smartphone wilt.

Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 
Samsung Galaxy Young 2 hands-on 

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tibo vc -

    Ik heb de samsung galaxy Y (eerste generatie) maar dit is een slecht toestel. Veel van mijn vrienden hebben dit toestel gekocht (toen prijs: 130 euro) en direct kapot. Progamma blokeert continu, problemen met de garantie: de randen rond het scherm gaan na 1 jaar al af( bij mij toch, bij mijn vrienden na 4 maand.) En ze leggen garantie enkel op het progamma. Goedkoop maar is zijn prijs niet waard, dat ze zo een slecht toestel op de markt durven brengen dat versta ik niet. Als ze hem dan willen terugnemen na 3-4 maand geven ze er maar 15 euro voor, anders rekken ze het tot aan de garantie en zeggen dat het niet meer mogelijk is/op eigen kosten.
    Niet kopen dus.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters