Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Young

BARCELONA – De Samsung Galaxy Young is een van de goedkoopste Androidsmartphones die Samsung dit jaar gaat voeren. De telefoon is bedoeld voor mensen die nog niet eerder een smartphone hebben gehad en Android eens willen proberen. In deze hands-on bespreken we onze eerste ervaringen met het toestel en beantwoorden we de vraag of het een slimme keus is om met dit toestel Android te leren kennen.

“De Galaxy Young voelt allesbehalve soepel aan”

Samsung Galaxy Young

Samsung kondigde begin deze maand twee goedkope Androidtelefoons aan. Ze vallen beiden in de Galaxy line-up. Dit zijn de Galaxy Fame en de Galaxy Young. De Galaxy Young is het goedkoopste model. De specificaties zijn er dan ook naar, maar er zit wel een 1Ghz-processor en 768MB RAM in.

Toch voelt de Galaxy Young allesbehalve soepel aan. Het opstarten van de telefoonapplicatie duurt de eerste keer rond de 3 seconden, wat wij erg lang vinden voor zo’n basisfunctie. Ook het scherm reageert traag op aanrakingen. Simpel gezegd geeft dit toestel niet een hele prettige eerste ervaring. Wij hadden toch meer verwacht van een smartphone met een 1Ghz processor en Android 4.1.2 Jelly Bean.

Het toestel heeft een 3.27″ scherm met een HVGA-resolutie (320×480). Over het scherm zijn wij niet heel erg te spreken. De kleuren zien er nog wel aardig uit, maar de helderheid is wat mager en de kijkhoek is ronduit slecht. We hebben bij low-end toestellen regelmatig betere schermen gezien.

“Wij vinden het toestel rond de 100 euro waard”

Het toestel voelt wel solide aan en het ligt prettig in de hand. Naast alle huidige smartphones met grote schermen doet de Galaxy Young wel erg klein aan, maar he past door zijn bescheiden formaat wel erg goed in je hand. De telefoon beschikt over 3G en HSDPA voor snel internet. Voorts zit er 4GB opslaggeheugen in en dat is uit te breiden met een microSD-kaart.

We zijn blij dat Samsung de klant de keuze geeft om te kiezen tussen een standaard gebruikersinterface en een versimpelde gebruikersinterface. In de simpele interface staan de belangrijkste functies centraal, zoals bellen, sms, email en foto’s. Alle andere extra applicaties zijn wat meer naar de achtergrond verhuisd maar dat maakt het gebruik wel eenvoudiger.

Op dit moment heeft de Galaxy Young een adviesprijs van 169 euro. Samsung kennende zal dit snel dalen en vaak liggen de winkelprijzen al direct een stuk lager. Zelf vinden wij het toestel meer rond de 100 euro waard omdat er voor hogere bedragen al snel betere alternatieven voorhanden zijn. Voor een paar tientjes meer heb je bijvoorbeeld al een Lumia 520, die naar onze mening een betere gebruikservaring levert. En LG levert voor veel minder dan de adviesprijs van de Galaxy Young een Optimus L3 met een zeer vergelijkbare gebruikservaring . Dat toestel is al voor minder dan 100 euro verkrijgbaar.

Samsung Galaxy Young vanaf zijkant 
Samsung Galaxy Young bovenkant 
Samsung Galaxy Young onderkant 
Samsung Galaxy Young achterkant 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lamborghini Alpha-One

Dit is de nieuwe smartphone van Joel Beukers lees verder

Waarom de camera de Samsung Galaxy Note 8 speciaal maakt lees verder

Apple iPhone 8

Gelekte foto’s iPhone 7s suggereren audio boost lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters