Eerste ervaring met de Samsung Gear S2: positieve verrassing

BERLIJN – De Gear S2 is de nieuwste topsmartwatch van Samsung. Hij heeft Tizen als besturingssysteem, beschikt over een rond scherm en heeft een interessante wijzerplaat waarover we je in deze eerste indruk alles zullen vertellen.

Samsung Gear S2 hands-on

Er zijn twee varianten van de smartwatch aangekondigd: de Gear S2 en de Gear S2 Classic. De Gear S2 zal de duurdere van de twee horloges zijn en hierin past een simkaart. Met de S2 Classic is dat niet mogelijk. Wij speelden met de Classic, die echt oogt als een typisch horloge. Hij is weliswaar wat aan de dikke kant, maar ten opzichte van andere smartwatches valt het alleszins mee. Een meevaller.

Het leren bandje is helaas wat stijfjes, waardoor het niet altijd even eenvoudig is om het horloge om en af te doen. Verder vinden we het ontwerp logisch en mooi. Daarnaast voelt de S2 stevig aan zonder al te zwaar te zijn. We vinden het horloge zeker een van de mooiere horloges van dit moment. De S2 beschikt aan de zijkant over twee knopjes. Met de ene ga je direct terug naar het startscherm, dat de wijzerplaat is. Met de andere ga je terug naar een vorig scherm. Dit werkt erg gemakkelijk.

De beste toevoeging is misschien wel de draaibare wijzerplaat rondom het scherm. Hiermee blader je eenvoudig door de interface van het horloge. Dit werkt vloeiend, natuurlijk en prettig. Qua werking valt ‘ie te vergelijken met het draaiknopje op de Apple Watch, maar dan een verbeterde versie daarvan. Wij denken dat het horloge mede door zijn draaibare wijzerplaat misschien wel de beste smartwatch van dit moment is.

“De beste toevoeging is misschien wel de draaibare wijzerplaat rondom het scherm”

Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 

“het horloge is snel en vloeiend in gebruik”

En dat terwijl de specificaties van de Gear S2 niet uitzonderlijk zijn. Hij heeft een Exynos 3250-processor, die vorig jaar ook al werd gebruikt in de Gear 2, Gear Fit en Gear 2 Neo. Ter indicatie: die smartwatches werden begin februari dus aangekondigd. Het is dus een redelijk oude chipset. Ter ondersteuning heeft het horloge 512MB werkgeheugen, iets dat ook niet heel bijzonder is.

Maar dat lijkt allemaal niet uit te maken: het horloge is snel en vloeiend in gebruik. Apps starten snel op en je bladert gemakkelijk en zonder te haperen door de interface. Het aanraakscherm, een amoled display van 1,2 inch met een resolutie van 360×360 pixels, reageert goed op je aanraking. Dit display is overigens lekker helder en de kleuren op het eerste gezicht mooi en levendig weergegeven.

De Gear S2 draait op het eigen besturingssysteem van Samsung, Tizen. Geen probleem: dit besturingssysteem is verder dan Android Wear. De interface werkt eenvoudiger, de apps zijn handiger en er zijn gewoon meer mogelijkheden. Fitnessen, stappen tellen, hartslag meten: de Gear S2 draait zijn hand er niet voor om. Je kunt eenvoudig iemand bellen of een berichtje sturen vanaf je smartwatch, iets dat ook een fijne functie is. Daarnaast zie je eenvoudig en snel afspraken in je agenda.

Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 
Samsung Gear S2 hands-on 

“De Gear S2 is misschien wel de beste smartwatch van dit moment”

Wij hebben een positieve indruk overgehouden van de Gear S2. Het is misschien wel de beste smartwatch van dit moment. Het ontwerp is functioneel, de buttons hebben een duidelijke werking en het draaiende wijzerplaatje is een hele goede vondst. Tizen biedt meer mogelijkheden dan in ieder geval Android Wear, maar misschien ook Apple’s Watch OS.

De prijs van de smartwatch is nog onbekend, maar het zal wel een bedrag worden tussen de 300 en 400 euro. Veel geld, maar voor dit bedrag heb je aan de Gear S2 waarschijnlijk de beste koop.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters