Eerste ervaring met de Samsung I5700 Galaxy Spica

Het is nog maar een week geleden dat Samsung in Rusland bekendmaakte dat de Spica I5700 er binnenkort aan zit te komen. Samsung Nederland zal het toestel pas volgende week bekend gaan maken maar wij kunnen al de eerste ervaringen met deze nieuwe Android-telefoon melden.

Samsung I5700 Galaxy Spica

De Samsung I5700 gaat bij Samsung de boeken in als een van de meest uitgelekte toestellen van het moment. Wekelijks doken er foto’s en video’s van het toestel op en nadat ook wij de onze handen wisten te leggen op de eerste persfoto’s en specificaties, was het feest compleet. Nog maar een week geleden maakte Samsung het toestel in Rusland officieel en afgelopen week gold dat ook voor Finland. Samsung Nederland zal het toestel pas volgende week bekendmaken en heeft tegenover All About Phones te kennen gegeven dat de I5700 eind volgende maand in de winkels zal liggen. Gelukkig mochten we er alvast even mee spelen zodat we de eerste ervaringen met het toestel kwijt kunnen.

De Galaxy Spica voelt wat zwaarder aan dan zijn grotere broer de I7500. Echter is de I5700 wel een stuk compacter en naar onze mening degelijker gebouwd omdat hij erg stevig aanvoelt. Daar waar de I7500 hier en daar wat plastic aanvoelt geldt dat absoluut niet voor de Spica. Het toestel is mooi afgewerkt, handzaam en met je duim kun je overal prima bij komen. Jammer genoeg heeft Samsung er wederom niet voor gekozen om de TouchWiz-interface op de Spica te zetten en daardoor moet de Spica het doen met Android 1.6. Wel is het toestel opvallend snel te noemen ook al staan er meerdere applicaties open. Ook zal er op de Spica standaard Layar meegeleverd gaan worden zoals dat op de I7500 ook het geval was. Mocht de prijs van de Spica rond de 300 euro gaan liggen dan is het toestel een perfecte instapper voor het Android-segment die het naar onze mening prima zal gaan doen bij het grote publiek.

Samsung I5700 Galaxy Spica

 

Samsung I5700 Galaxy Spica

 

Samsung I5700 Galaxy Spica

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters