Eerste ervaring met de Samsung Omnia 7

Samsung wist zijn Omnia-serie weer nieuw leven in te blazen met de Omnia 7 die uiteraard op Windows Phone 7 loopt. Het toestel zal eind deze maand verkrijgbaar zijn en behelst een groot AMOLED-scherm dat het nieuwe OS meer dan recht aan doet.

Samsung Omnia 7

De Samsung Omnia-lijn deed het in het verleden erg goed in Nederland wat vaak vooral te wijten was aan het zogenaamde Miljonair-pack dat Samsung altijd met een Omnia-telefoon mee wist te leveren. Sinds de Omnia II was er echter geen waardige opvolger meer te bekennen maar dankzij de launch van Windows Phone 7 heeft Samsung weer de moed gevonden om een nieuwe Omnia te introduceren genaamd de Omnia 7. De Omnia 7 is een relatief grote smartphone die qua materiaal en uiterlijk veel weg heeft van de Wave van Samsung. Wat echter vooral opvalt is dat het toestel groter is en iets vierkanter. De grotere afmeting heeft vooral te maken met het 4-inch grote scherm dat momenteel in Nederland het grootste scherm is op een Windows Phone 7-smartphone.

De Omnia 7 is gemaakt van stevige materialen, daar waar het Android-vlaggenschip de Galaxy S vooral veel plastic heeft mee gekregen. Zo is de achterkant van de Omnia 7 gemaakt van aluminium en voelt het geheel erg stevig aan. Het scherm is uiteraard indrukwekkend te noemen zoals dat ook bij de Wave en de Galaxy S het geval is. De Super Amoled spat wederom van het scherm af en vooral de diepe zwarte kleur van Windows Phone 7 wordt prima weergegeven. De afwerking van de telefoon spreekt ons ook aan aangezien aan kleine dingen goed is overdacht. Zo zijn alle schuivertjes ook gemaakt van aluminium waardoor ze minder snel afbreken en dus een stuk robuuster zijn.

De telefoon zelf is erg vlot in gebruik, is dat alle nieuwe Windows Phone 7-smartphones gemeen lijken te hebben. De menu’s komen vlot op en het scherm reageert prima op de input. Wel is het toestel wat dik te noemen maar hierdoor zit hij ook wat steviger in je hand, mits je handen er uiteraard omheen te vouwen zijn. Al met al wist de Omnia 7 ons prima te bekoren en eind deze maand kun je dan ook gelijk een uitgebreide review van ons verwachten over dit toestel. Tot die tijd moet je het nog even doen met de onderstaande foto’s.

Samsung Omnia 7

 

Samsung Omnia 7

 

Samsung Omnia 7

 

Samsung Omnia 7

 

Samsung Omnia 7

 

Samsung Omnia 7

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters