Eerste ervaring met de Samsung Omnia Pro B7330

Samsung heeft tijdens de lancering van Windows Mobile 6.5 bekendgemaakt dat het ook de Omnia Pro B7330 gaat voeren in Nederland. All About Phones was in de gelegenheid om het toestel aan de tand te voelen en de eerste ervaringen zijn positief.

Samsung Omnia Pro B7330

Samsung zou Samsung niet zijn als het niet elke maand met een nieuwe telefoon op de proppen zou gaan komen. Ook deze keer stelt de producent ons niet teleur en mogen we de Samsung Omnia Pro B7330 in ons midden verwelkomen. De Omnia Pro moet de minder succesvolle C6625 gaan vervangen die niet echt voet aan de grond heeft gekregen in de zakelijke markt. De nieuwe B7330 is een toestel dat een stuk strakker oogt en zeker beter aanvoelt. Dit toestel moet de concurrentie aangaan met de HTC Snap en we weten zeker dat de Snap het onderspit gaat delven in deze strijd.

Allereerst valt aan het toestel op dat het compact is en opvallend weinig weegt. De afwerking is strak, zakelijk en al met al erg netjes te noemen. Het scherm is voor een Windows Phone wat aan de kleine kant maar Windows Mobile 6.5 Standard doet het desalniettemin prima op het toestel en het voelt lekker snel aan. Het toetsenbord van de B7330 is erg prettig en typt prima weg. Alle knoppen hebben een ronding waardoor ze goed te onderscheiden zijn en daardoor dus goed in te drukken zijn. De menuknoppen zijn ook prima gepositioneerd net onder het scherm. Het scherm laat zich zowel in de zon als in normaal licht goed aflezen en het toestel voelt ‘snappy’ aan. Als we dan toch een klein minpuntje moeten noemen dan is het dat de achterkant een beetje plastic aanvoelt. De kleurstelling van het toestel is echter dermate fijn dat het weinig kan deren.

De Samsung Omnia Pro B7330 zal eind deze maand in de winkels komen en de prijs zou net onder de 400 euro moeten liggen.

Samsung Omnia Pro B7330

 

Samsung Omnia Pro B7330

 

Samsung Omnia Pro B7330

 

Samsung Omnia Pro B7330

 

Samsung Omnia Pro B7330

 

Samsung Omnia Pro B7330

 

Samsung Omnia Pro B7330

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. anneke -

  Ik wil de Samsung Omnia Pro B7330 graag kopen, maar ik weet niet of het wel zo fijn is met de Windows software. Is deze goed te gebruiken, ook als je geen word enzo nodig hebt, maar hem gewoon wil gebruiken als mobiel voor smsen, bellen, muziek en dergelijke?
  Ik twijfel namelijk best wel!
  Alvast bedankt!

 2. sannie -

  L.S.

  ik wil graag een beltoon + trillen instellen bij de omnia pro b7330. Echter zie ik alleen dat ik of trillen of een beltoon kan inschakelen. Weet er iemand hoe ik beiden kan selecteren?
  Daarnaast wil ik graag vragen hoe je gratis (dus zonder gebruik van internet) navigatiesoftware kan installeren?
  En alslaatste: als ik van WiFi gebruik wil maken vraagt hij naar WLAN code. Maar als ik in trein oid zit weet ik dat niet. Is het niet zo dat hij automatisch gebruik maakt van beschikbaar wifi netwerk?
  Alvast bedankt voor de reacties.
  Alvast bedankt!

 3. mich -

  L.S.

  ik wil graag een beltoon + trillen instellen bij de omnia pro b7330. Echter zie ik alleen dat ik of trillen of een beltoon kan inschakelen. Weet er iemand hoe ik beiden kan selecteren?
  Daarnaast wil ik graag vragen hoe je gratis (dus zonder gebruik van internet) navigatiesoftware kan installeren?
  En alslaatste: als ik van WiFi gebruik wil maken vraagt hij naar WLAN code. Maar als ik in trein oid zit weet ik dat niet. Is het niet zo dat hij automatisch gebruik maakt van beschikbaar wifi netwerk?
  Alvast bedankt voor de reacties.
  Alvast bedankt!

 4. Rens -

  Ik heb hem nu bijna 2 maanden.
  En ik vind lekker werken hij is makkelijk alles alleen er zijn zo weinig Applicatie voor te vinden dat is wel het min punt.

 5. Emma -

  Ik ben al heel lang op zoek naar een nieuwe telefoon, ik wil geen blackberry, die zijn te duur voor mij xD
  Ook wil ik geen touchscreen meer, omdat ik daar helemaal gek ervan wordt!
  Deze telefoon lijkt mij een geschikt model, maar is hij ook goed? Ik wil graag de mensen vragen die deze telefoon al een tijdje hebben om hun gebruikerservaring met mij te delen :)!

  Misschien hebben jullie nog een goed alternatief voor me?
  xxx

  1. Dominick -

   Dat ligt er een beetje aan wat je wilt van je telefoon. Onze review volgt later deze week, maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten: zakelijk is hij prima, maar qua multimedia heel wat minder.

  2. Jolanda -

   Hoi Emma,
   ik heb deze telefoon nu al een tijdje en moet zeggen hij werkt fijn maar ben ook niet helemaal tevreden. Batterij is snel leeg als je ook email msn enzo gebruikt. Ook loopt het internet vaak vast. De letters zijn erg klein en niet echt groter te maken. Scherm ook aan de kleine kant. Ik ben ook niet echt weg van windows. Ik gebruik hem nog steeds en het is een echte mooie samsung telefoon maar als er een mooie nieuwe komt met android dan koop ik die.

   1. Patricia -

    @Jolanda: klein scherm? Hij is nog best redelijk voor een mobiel hoor. Je moet niet verwachten dat een mobiel werkt als een computer/flatscreen………. 😛

 6. iwan -

  ik had de samsung omnia B7330 pr al sinds dat die uit kwam in NL ik moet zeggen dat het toestel heel makkelijk werkt en ook zeker gebruikersvriendelijk is.. geen last van de batterij die snel leeg gaat gaat gewoon dagen mee wifi internetten is ook heel handig en makkelijk te gebruiken ping aplicatie erop leuk. hopelijk gaat het ook nog eens werken voor mensen die gebruik maken van prepaid. het is wel een aanrader als je van samsung houdt

 7. Merle -

  Heb 'm gister besteld en krijg 'm als het goed is morgen,
  altijd als een samsung gehad en ben er zeer over te spreken (mooie toestellen, handig menu e.d. ) kijk uit naar deze telefoon,
  maar de previews zijn veelbelovend!

  x

 8. Lisa -

  Ik heb deze mobiel al een paar maanden. Hij is erg fijn, alleen minpunt is dat als de batterij bijna op is valt hij meteen uit. En niet alleen als de batterij bijna op is maar ook uit het niets. Ik ga er mee terug en vragen hoe dat komt. Word er namelijk een beetje gek van. 🙁

 9. zapf -

  t-mobil internet werkt niet.
  Helpdesk komen er niet uit, deze provider geeft helaas in de shop geen support, ze verkopen hem niet.
  DE instellingen vanaf samsung helpen ook niet, be ware! 🙁

 10. Andy -

  Goed, ik krijg hem vrijdag en zal hem het weekend eens flink testen en gebruiken en zal ik na het weekend hier even posten wat mijn ervaringen zijn.

 11. Andy -

  Ik heb dit toestel vandaag besteld op de gok, ik kan er weinig info en reviews van vinden maar ik heb wel vertrouwen in dit toestel, ik heb ooit de Samsung i600 gehad en de i780 en dat waren echt zeer goede toestellen. Ik heb nu de Nokia E71 maar ik ben echt niet te spreken over Symbian. Ik hoop alleen niet dat de achterkant van dit toestel kras gevoelig is. Het blauw is inderdaad niet heel erg mooi nee. Ik heb het toestel besteld bij PDAshop.nl voor 299 euro dat is een prima prijs lijkt mij.

 12. Gast -

  De blauwe gloed onderaan het toestel vind ik niet passen.

  En de prijs van net onder de €500 lijkt mij niet echt logisch gezien de prijs van de Omnia Qwerty (ook onder de €500) die een upgrade kan krijgen naar 6.5.

  Jammer, ik hou wel van dit soort toestellen. Maar de E72 lijkt mij een beter alternatief.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters