Eerste ervaring met de Samsung Wave 3

De Wave-serie van Samsung doet het bijzonder goed in Europa en Samsung gaat deze trend proberen vast te houden met de Wave 3. De Wave 3 is de opvolger van de Wave 2 en moet het vooral gaan maken door de nieuwe Bada-software.

De Wave 3 is een smartphone die weinig toevoegt tegenover zijn voorgangers. Het grootste pluspunt van het toestel is dat hij gelijk verkocht zal worden met Bada 2.0, terwijl het bij de Wave 2 nog de vraag is of die de update nog wel zal krijgen. De Wave 3 is wederom erg goed gebouwd aangezien de achterkant uit aluminium is opgetrokken en de voorkant gedeeltelijk plastic is. Daarnaast valt op dat het toestel erg veel lijkt op zijn voorgangers, maar dat de grote knop onder het scherm lichtjes aangepast is naar een nieuw design.

Het toestel is lekker licht en rondom netjes afgewerkt. De telefoon heeft ronde randen die goed in de hand liggen en de voorkant van de telefoon is helemaal vlak wat er strak uit ziet. Het scherm is uiteraard van Amoled-kwaliteit en komt prettig over. De interface van de telefoon is hier en daar aangepast en vooral het aantal widgets in Bada 2.0 valt op. Ook met de snelheid van het OS zit het wel snor; alle menu’s komen snel op en ook applicaties starten snel op. De ChatOn-applicatie is ook op deze telefoon te vinden en werkt naar behoren. Daarnaast heeft de nieuwe WhatsApp-concurrent een mooei interface en ziet het er allemaal goed uit.

Al met al is de Wave 3 een prima toevoeging aan de Bada-lijn, maar heel veel nieuws brengt het toestel niet met zich mee. Tenzij de prijs van de telefoon laag is, zal hij naar verwachting geen verkooptopper worden.

Samsung Wave 3

 

Samsung Wave 3

 

Samsung Wave 3

 

Samsung Wave 3

 

Samsung Wave 3

 

Samsung Wave 3

 

Samsung Wave 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Katinka -

  bada 2.0 release bekend! kijk op de twitter van samsungrusland -> samsungru !!!
  wave I + wave II midden november, wave 723 eind november (deze 3 krijgen de volledige update van 2.0) en 525 en 533 krijgen eind december update met alelen de belangrijkste functies van 2.0! no joke

 2. gwystyl2 -

  (laatste zin) Mits –> tenzij…..

  ontopic: de Wave I heeft wat mij betreft de mooiste grootte. De Wave II voegt qua hardware al niet veel toe behalve een iets groter scherm. Jammer dat de Wave III dan niet veel toevoegt. Zo loop je hardwarematig bijna een jaar achter op andere telefoons. Dat gecombineerd met het aantal beschikbare apps maakt het volgens mij wel lastig voor de nieuwe wave. Ik denk dat ze met de mid- en low-end bada telefoons beter gaan scoren.

 3. wouter -

  Waarom gebruikt Samsung de vorm en bouwkwaliteit van de Wave niet voor Android-telefoons? Die zijn allemaal zo plastic en dertien-in-een-dozijn qua uiterlijk.

 4. Maxjeh -

  Zullen de oudere waves (zoals mijn wave touchwiZ 723) ook een update krijgen via samsung kies naar bada 2.0?? en zal chaton ook beschikbaar zijn voor 723?:S

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters