Eerste ervaring met de Samsung Wave II

Samsung heeft de opvolger van haar eerste Wave-smartphone alweer klaar staan. De Samsung Wave II is voorzien van een 3.7-inch Super-Clear LCD-paneel en het nieuwe Bada 1.2 OS.

Samsung Wave II

De Samsung Wave II was nog maar een klein weekje geleden aangekondigd door de fabrikant en plots was daar de opvolger van de eerste Bada-telefoon van Samsung. Deze nieuwe Wave is vooral groter dan zijn voorganger, al valt dat in eerste opzicht redelijk mee. Wat wel een stukje groter is, is het nieuwe Super-Clear LCD-paneel dat in deze Wave II verwerkt zit. Het scherm is net dat beetje helderder dan zijn voorganger en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ook de 3.7-inch grootte is uiteraard een prettige verbetering. Een andere noviteit is het Bada 1.2 OS dat op het toestel aanwezig is. Deze nieuwe software is sneller en heeft daarnaast een paar extra functionaliteiten voor social media en interface-wijzigingen. Al met al een paar leuke verbeteringen die de moeite waard lijken te zijn.

Het toestel zelf is eigenlijk identiek qua bouw aan de eerste Wave. Zowel het uiterlijk als het materiaal en de positionering komen allemaal netjes overeen en echte design-verbeteringen zijn amper te noemen maar de vraag is ook of dit nodig is aangezien de Wave een prima smartphone is die ook nog eens lekker vasthoud. Dit is dan ook niet anders met de Wave II en ondanks dat hij iets groter is past hij nog steeds prima in je handen en houd hij lekker vast door alle afgeronde hoeken. Het scherm van deze nieuwe telg is weer net iets mooier dan die van de Super Amoled en dat is uiteraard een dikke plus voor Samsung. De helderheid lijkt weer net iets opgekrikt te zijn en de kleuren spelen nog levendiger mee als je een programma draait. Ook de snelheid van het toestel en de reacties op de input blijven smartphone-waardig en al met al erg prettig om mee te werken. Het grote scherm is zeker de moeite waard en samen met de nieuwe software heeft de Wave II zeker bestaansrecht binnen de Bada-familie en in de smartphonewereld; het toestel gaat mee met de trend waarbij groter vaak beter lijkt te zijn.

De Wave II is vanaf begin november verkrijgbaar in Nederland bij alle grote retailers en telco’s. Onduidelijk is nog hoeveel het toestel moet gaan kosten, echter zal dit volgens een anonieme bron onder de 500 euro zijn.

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. michaelpb -

  Heb de Wave nu ruim 4 maanden en ben er super-tevreden over. Nog steeds smetteloos, supersnel en ook met Bada 1.2. Geen Wave-II voor nodig.

  1. Dominick -

   't toestel is ook meer bedoeld als vervanging voor de Wave op de markt omdat er niet genoeg Samoled-schermen zijn om aan de vraag van de Wave te kunnen voldoen.

 2. yeahli -

  Lekkere schijfstijl Danijel !

  Heb zelf de Wave (1) ook een paar keer in de handen gehad en die was naast een mooie verschijning ook onmundig lekker in gebruik! Alles supersnel in beeld en het zag er goed uit. Begin steeds meer naar Samsung Bada of Windows Mobile te nijgen.

  Hoe zit het eigenlijk met het aanbod van games/programma's etc ?

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters