Eerste ervaring met de Samsung Wave II

Samsung heeft de opvolger van haar eerste Wave-smartphone alweer klaar staan. De Samsung Wave II is voorzien van een 3.7-inch Super-Clear LCD-paneel en het nieuwe Bada 1.2 OS.

Samsung Wave II

De Samsung Wave II was nog maar een klein weekje geleden aangekondigd door de fabrikant en plots was daar de opvolger van de eerste Bada-telefoon van Samsung. Deze nieuwe Wave is vooral groter dan zijn voorganger, al valt dat in eerste opzicht redelijk mee. Wat wel een stukje groter is, is het nieuwe Super-Clear LCD-paneel dat in deze Wave II verwerkt zit. Het scherm is net dat beetje helderder dan zijn voorganger en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ook de 3.7-inch grootte is uiteraard een prettige verbetering. Een andere noviteit is het Bada 1.2 OS dat op het toestel aanwezig is. Deze nieuwe software is sneller en heeft daarnaast een paar extra functionaliteiten voor social media en interface-wijzigingen. Al met al een paar leuke verbeteringen die de moeite waard lijken te zijn.

Het toestel zelf is eigenlijk identiek qua bouw aan de eerste Wave. Zowel het uiterlijk als het materiaal en de positionering komen allemaal netjes overeen en echte design-verbeteringen zijn amper te noemen maar de vraag is ook of dit nodig is aangezien de Wave een prima smartphone is die ook nog eens lekker vasthoud. Dit is dan ook niet anders met de Wave II en ondanks dat hij iets groter is past hij nog steeds prima in je handen en houd hij lekker vast door alle afgeronde hoeken. Het scherm van deze nieuwe telg is weer net iets mooier dan die van de Super Amoled en dat is uiteraard een dikke plus voor Samsung. De helderheid lijkt weer net iets opgekrikt te zijn en de kleuren spelen nog levendiger mee als je een programma draait. Ook de snelheid van het toestel en de reacties op de input blijven smartphone-waardig en al met al erg prettig om mee te werken. Het grote scherm is zeker de moeite waard en samen met de nieuwe software heeft de Wave II zeker bestaansrecht binnen de Bada-familie en in de smartphonewereld; het toestel gaat mee met de trend waarbij groter vaak beter lijkt te zijn.

De Wave II is vanaf begin november verkrijgbaar in Nederland bij alle grote retailers en telco’s. Onduidelijk is nog hoeveel het toestel moet gaan kosten, echter zal dit volgens een anonieme bron onder de 500 euro zijn.

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Samsung Wave II

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters