Eerste ervaring met de Samsung Wave TouchWiz 723

Nog geen week geleden kondigde Samsung haar tweede Bada-telefoon aan. De producent heeft het toestel ook op de IFA-beurs staan en All About Phones heeft er even mee mogen spelen.

Samsung Wave TouchWiz

De Samsung Wave TouchWiz is de tweede telefoon die Samsung In Nederland zal gaan uitbrengen, zo verzekerde Geert Mol, Marketing Manager Telecom bij Samsung Nederland, ons tijdens een rondleiding van de producent over hun stand op de IFA-beurs in Berlijn. De Wave TouchWiz is een soort opvolger van de immens populaire TouchWiz F480 die het begin vorig jaar nog erg goed deed in Europa en waarvan er meer dan vijf miljoen stuks van zijn verkocht. De opvolger is nog maar net aangekondigd door Samsung maar de producent liet ons alvast even met het toestel spelen dat tegenwoordig een heuse smartphone is geworden.

De nieuwe Wave TouchWiz, ook wel Wave 732, die eigenlijk het rugnummer S7320E zal gaan meekrijgen, heeft een flinke upgrade gekregen tegenover zijn voorganger. Zo is de Wave TouchWiz een heuse smartphone geworden voorzien van Samsung’s eigen Bada OS. Het toestel is wederom strak vormgegeven en voorzien van een geïntegreerd leren hoesje zoals de F480 dat ook was. Het toestel is slechts 11.8mm dik en daarnaast zit er een 3.2-inchscherm in het toestel. Ook Wi-Fi n, Bluetooth 3.0 en de ondersteuning voor Samsung Apps zit in deze nieuwe Bada-telefoon. Ook de 5-megapixelcamera is aanwezig op het toestel en verder zit er een micro-SD kaartslot in het toestel.

De telefoon zelf heeft de zelfde stijl gehouden als zijn voorganger maar is toch net wat luxer uitgevoerd door Samsung. Zo is op de Wave TouchWiz weer het zelfde kenmerkende hoesje terug te vinden voor het scherm en Samsung zal dan ook twee versies gaan uitbrengen van de Wave TouchWiz waarvan er eentje geen hoesje heeft en de andere wel. Het toestel zelf voelt opvallend goed aan en gekeken naar de prijs, de TouhWiz Wave zal rond de 240 euro gaan kosten, is het een erg goed en scherp geprijsd toestel. Dat het nu ook van het Bada OS voorzien is, is extra mooi meegenomen aangezien het hiermee Samsung’s eigen applicatiewinkel ontsluit en tevens een smartphone is geworden. Het menu is snel en de telefoon reageert prima op de input. De gebruikte materialen om het toestel te bouwen zijn ook prima te noemen en de achterkant is van aluminium gemaakt. Al met al een zeer net toestel met een prima OS, snelheid en bouw. De telefoon zal eind september in de winkels gaan liggen in Nederland.

Samsung Wave TouchWiz

 

Samsung Wave TouchWiz

 

Samsung Wave TouchWiz

 

Samsung Wave TouchWiz

 

Samsung Wave TouchWiz

 

Samsung Wave TouchWiz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Volgens mij kun je wel zorgen dat hij niet automatisch op internet gaat idd. Maar als je geen internet wilt kun je net zo goed een veel goedkopere featurephone kopen…

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters