Eerste ervaring met de Sonim Land Rover S1

Tijdens een persconferentie van Sonim mochten we even de nieuwe Land Rover S1 onder handen nemen. Het nieuwe toestel is niet alleen robuust maar heeft ook nog een paar leuke eigenschappen die in bepaalde situaties zeker van pas zullen gaan komen.

De Land Rover S1 by Sonim is voorzien van een IP-67 certificering wat inhoud dat het toestel tegen een stevig stootje kan. Tevens geeft de certificering aan dat het toestel stofdicht en waterdicht is waardoor het toestel bijna voor elk landschap geschikt is. Als je het toestel ter handen neemt dan weet je al dat het goed zit en dat de telefoon zeer zeker tegen een pittig stootje kan. Sonim heeft ook de doos van het toestel extra verstevigd zodat de robuustheid van het toestel nog beter over komt. Je kunt dan ook op een Sonim-doos staan met je volle gewicht en ook het toestel heeft daar geen moeite mee. De S1 is voorzien van Land Rover-content en het toestel beschikt ook over een 2-megapixelcamera. Daarnaast zit er een GPS-ontvanger in die constant de locatie kan doorgeven aan een centrale. Als een toestel vervolgens meer dan drie meter valt bijvoorbeeld dan schakelt het toestel automatisch de centrale in zodat die door heeft dat er nood is. Deze functionaliteit is ontworpen voor de bouw en andere gevaarlijke locaties. Dat zijn ook uiteraard de plekken waar de S1 gretig aftrek zal gaan vinden volgens Sonim.

Het toestel zelf is zoals gezegd een pittig telefoontje. Het geheel voelt erg stevig aan en het gebruikte plastic is extra gehard en dat voel je wel degelijk. Verder ligt de telefoon prima in de handen en hij voelt niet overdadig zwaar aan. Toegegeven is de telefoon wat zwaarder dan de doorsnee telefoon maar dat betekent wel dat hij steviger in je handen ligt. Het menu van de S1 is even uitvogelen maar niet lastig te noemen. Het geheel draait op Java en heeft veel weg van een Nokia-menu. Doordat er Java op het toestel zit kun je ook applicaties erop draaien en het geheel voelt redelijk vlot aan. Het scherm van het toestel is een beetje aan de kleine kant maar dat mag de pret niet drukken. De knoppen daarentegen zijn groot en makkelijk te bedienen en dat is wel zo prettig. De S1 zal in twee kleuren uit gaan komen, zwart en oranje. Het toestel zal voor 459 euro over de toonbank gaan volgens Sonim.

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

Sonim Land Rover S1

 

De Sonim Land Rover S1 bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. G-Unit -

    Mooi plaatjes, maar de prijs is wel erg hoog. Daar koop je een high-end smartphone voor.
    Ben wel benieuwd of ze nog een oplossing hebben voor het in het water vallen. Mijn laatste phone die zo eindigde kon ik niet meer vinden..

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters