Eerste ervaring met de Sonos Play:3

De Sonos Play:3 is een nieuwe telg in de Sonos-familie die een stuk interessanter geprijsd is dan zijn voorgangers. De netwerkspeaker beschikt over voldoende capaciteiten gretig aftrek te vinden bij mensen met een online muziekabonnement.

Veel mensen die gebruik maken van de dienst Spotify zullen waarschijnlijk ook eens overwogen hebben om een Sonos-speaker te kopen. De luisprekers van Sonos worden gekenmerkt door weinig draadjes, met een Sonos bridge heb je alleen een laadsnoer nodig, en erg goede integratie met diensten als Spotify, Napster, Pandora en nog paar andere online muziekdiensten. De speakers werken via het draadloos kantoor of thuisnetwerk en kunnen vervolgens met een computer, Mac, iPad, iPhone of een Android-smartphone bestuurd worden die in het zelfde netwerk hangen. Zo kun je muziek zoeken via de applicatie van Sonos, afspeellijsten aanmaken en uiteraard ook de muziek afspelen, doorspoelen en het geluid aanpassen. Je hoeft dus enkel de speaker aan te sluiten op het netwerk en de besturing gaat verder draadloos via het netwerk.

Sonos wist dan ook veel furore te maken met haar S5-speaker die we uitvoerig besproken hebben in onze video review. Inmiddels heeft Sonos een rebranding ondergaan waardoor de S5 nu de Play:5 heet. De Play:5 kost rond de 400 euro en dat moest wat goedkoper om ook het grote publiek om te halen om een dergelijke speaker in huis te halen. Afgelopen week introduceerde Sonos dan ook de Play:3, het kleine broertje van de Play:5.

De Play:3 heeft qua bediening en afspeel mogelijkheden exact de zelfde functionaliteit als zijn grotere broer, maar is van binnen voorzien van net wat minder power. Echter merk je hier weinig van, zo blijkt uit onze eerste ervaring met zowel de Play:5 als de Play:3. Wij hebben van beide boxsen twee exemplaren staan om te testen en het geluid is nagenoeg identiek. Sonos wil niet zeggen hoeveel watt beide speaker hebben, maar je kunt er een prima feestje mee bouwen. De Play:3 beschikt over een 3 driver speaker systeem, 3 digital amps, 1 tweeter, 2 midrange drivers en een enkele bass radiator waardoor het geheel super klinkt.

Ook de net gelanceerd iPad-applicatie is erg goed qua bediening en zit vol functionaliteiten. Zo kun je alle verschillende muziekservices gemakkelijk bedienen, nummers opzoeken, playlists aanmaken en ook nog eens elke speaker afzonderlijk voorzien van geluid, volume en ze uiteraard paren zodat ze het zelfde geluid uit spuwen. De Sonos Play:3 kost 299 euro en als je hem zonder utp-kabel draadloos in je netwerk wilt hangen dan dien je nog een Zonos Bridge te kopen a 49 euro. Deze was eerst 99 euro en is dus ook flink afgeprijsd.

De Play:3 is net als de Play:5 van plastic gemaakt en voor veel audiofielen is dit een no-go. Desondanks is het geluid dat uit de speaker komt bijzonder goed. Zowel hoge tonen als lage tonen worden kraakhelder naar buiten gestuwd en ook de bass weet aardig wat trillingen te veroorzaken. Het apparaat zelf is stevig en afgewerkt met rubber aan de randen. De speaker kan namelijk zowel verticaal als horizontaal neergezet worden en past hierop ook automatisch de manier waarop het geluid verstuurd aan. Het apparaat heeft een ingebouwde sensor waardoor het weet in welke positie het staat om zo de correcte geluisweergave te produceren.

Sonos liet desgevraagd weten nog geen plannen te hebben voor Android tablet-applicatie maar ze houden het platform goed in de gaten. Het bedrijf wil ook niet los laten of ze binnenkort meer services gaan toevoegen aan hun speler, echter zijn er weinig diensten die Sonos niet ondersteunt. Al met al lijkt de Play:3 een betaalbare oplossing te zijn voor mensen die veel muziek luisteren via diensten zoals Spotify en een groot digitale muziekcollectie hebben. Binnenkort zullen we een review van de nieuwe boxen van Sonos publiceren.

Sinds juli 2014 heb je geen Sonos Bridge meer nodig om de Sonos-speaker draadloos aan te sluiten op je netwerk. Voor meer informatie zie dit artikel.

Sonos Play:3 
Sonos Play:3 
Sonos Play:3 
Sonos Play:3 
Sonos Play:3 
Sonos Play:3 
Sonos Play:3 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters