Eerste ervaring met de Sony Ericsson Aspen

Sony Ericsson zet met de Aspen in Nederland haar tweede Windows Phone op de markt, en tevens waarschijnlijk de laatste met Windows Phone 6.x. We ontvingen het toestel voor een review en nemen alvast een kijkje.

Sony Ericsson Aspen handson

De Sony Ericsson Xperia X1 zou de eerste zijn in een lijn van Windows Phone-toestellen van Sony Ericsson, maar de tweede Windows Phone van de Zweeds-Japanse producent liet even op zich wachten. De Xperia X2 kwam een jaar later dan de X1, maar werd niet in Nederland op de markt gebracht en de groene Aspen is dan ook pas de tweede Windows Phone van Sony Ericsson in ons kikkerlandje. We zullen het toestel de komende tijd onder de loep nemen, maar voordat we met onze uitgebreide review aan de slag gaan hierbij alvast een paar eerste ervaringen.

Allereerst valt op dat de Aspen behoorlijk aan het formaat is, maar desondanks houdt het toestel wel lekker vast en is hij prima te bedienen. Het toetsenbord is redelijk prettig en het is in veel gevallen fijn dat je bij de bediening de keuze hebt tussen het touchscreen en het navigatietoetsenbordje. Dat touchscreen werkt overigens lekker, hoewel het scherm zelf niet zo’n succes is. De inkijkhoek is klein en de weergave is redelijk slecht.

Bij de software valt op dat de panel-interface uitgebreid is en bijgestaan wordt door een zogenaamde ‘diaweergave’ waar je ook je media, je berichten, facebook en je agenda terugvind. Panelen kun je nu per tijdstip van de dag als standaard paneel instellen en het werkt wat sneller dan bij de X1, maar in ruil daarvoor zijn er wel wat minder panelen. Fijn zijn de twee SPB-panelen waarmee je twee uitgebreide standbyschermen tot je beschikking hebt, en ook het Skype-paneel is handig als je gratis wilt bellen. Verder is alles bekend van Windows Phone 6.5.3 en hebben we voorlopig even weinig toe te voegen.

Al met al lijkt de Aspen voor zijn, weliswaar kleine, doelgroep een prima toestel te zijn, die met zijn groene karakter de concurrentie in ieder geval op één punt te slim af is. Als je op zoek bent naar een niet al te dure messenger en geen BlackBerry wilt dan is de Aspen zeker het bekijken waard.

Sony Ericsson Aspen handson

 

Sony Ericsson Aspen handson

 

Sony Ericsson Aspen handson

 

Sony Ericsson Aspen handson

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Hoe kom je daar nou weer bij? hij is in Nederland op precies hetzelfde moment uitgebracht als in de rest van de wereld, namelijk een maandje geleden.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters