Eerste ervaring met de Sony Ericsson Elm en Hazel GreenHeart

Nadat gisteren Sony Ericsson wederom zijn groene hart wist te tonen richting de consument met twee nieuwe GreenHeart-telefoons, is het dan ook tijd om de twee toestellen ook eens van dichtbij te bekijken.

Sony Ericsson Hazel

Gisteren kondigde Sony Ericsson twee nieuwe groene telefoons aan die onder haar GreenHeart portfolio vallen. De twee toestellen worden gekenmerkt door een opvallende bolling aan de achterkant die we ook kennen van de Sony Ericsson Xperia X10. Beide toestellen beschikken over de zelfde specificaties en zo zal je zaken als een 5-megapixelcamera, UMTS, GPS en een geheugenkaart zeker in de toestellen terug gaan vinden. Opvallend genoeg hebben de toestellen veel overeenkomsten met de X10. Zo hebben de toestellen dus de genoemde bolling maar ook het zelfde kleurtje gekregen in hun menu’s. Zo heeft de Hazel ook een mooi blauw thema gekregen, wat uiteraard aangepast kan worden, en daarnaast lijken de icoontjes ook veel van de X10 weg te hebben. Dit alles is een logisch gevolg volgens Sony Ericsson omdat de fabrikant bezig is om een duidelijke lijn neer te zetten die een belangrijk kenmerk met zich mee krijgt; de human curve. De X10 was de eerste telefoon die bekend was gemaakt die over deze bolling beschikte, de human curve dus, en het idee erachter is dat het een stuk prettiger in je handpalm ligt en fijner vasthoud.

Onze eerste ervaring met de Hazel komt dit idee dan ook goed over en het toestel ligt dan ook daadwerkelijk prima in de handen. Opvallend is dat het toestel niet zwaar is en dat het uitschuiven erg gemakkelijk gaat. Het toetsenbord voelde prima aan het indrukken ging erg gemakkelijk. De toetsjes zijn wel wat lastig om van elkaar te onderscheiden zonder er naar te kijken omdat ze geen opstaande randjes hebben. Het scherm van het toestel is mooi helder en de interface is gelijk aan die van een W995 of een andere Sony Ericsson-telefoon. Het toestel zelf was snel in response en je ging dan ook erg snel door het menu heen. Echter is dat weinig anders dan bij andere normale telefoons van Sony Ericsson die altijd snel werken.

Gezegd moet worden dat het toestel niet plastic aanvoelde ook al zullen sommige dat wel denken. Het toestel is degelijk gebouwd en samen met de curve op de achterkant ligt hij dus meer dan goed in je handen. De knoppen onder het scherm zijn goed bedienbaar en ook de navigatietoets zal weinig irritaties op gaan wekken. Al met al is de Hazel een prima middenmoot.

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Hazel

 

Sony Ericsson Elm

De Sony Ericsson Elm is een bar variant van de Hazel. Het toestel is opvallend klein te noemen en niet erg breed. De Elm lijkt een prima tegenhanger van de Nokia 6700 aangezien het toestel over prima specificaties beschikt, eigenlijk gelijk aan de 6700, en daarnaast strak vormgegeven is. Ook op dit toestel is de human curve weer terug te vinden en doordat het toestel dus niet zo breed is ligt hij ideaal in de handen. Ook deze telefoon is snel in gebruik en ook het scherm is lekker helder om ook in het donker het prima af te kunnen lezen of in zonlicht. De toetsen van dit toestel zijn wat makkelijker te onderscheiden dan bij de Hazel en drukken prima in. De navigatietoets doet zijn werk ook prima en de grote menuknop moet zelfs voor grote vingers beschikbaar zijn.

Onduidelijk is nog hoeveel beide toestellen moeten gaan kosten maar de geruchten gaan dat het rond de 300 euro zal zijn. Beide telefoons komen rond Q2 in de winkels.

Sony Ericsson Elm

 

Sony Ericsson Elm

 

Sony Ericsson Elm

 

Sony Ericsson Elm

 

Sony Ericsson Elm

 

Sony Ericsson Elm

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters