Eerste ervaring met de Sony Ericsson Vivaz Pro

De Sony Ericsson Vivaz Pro heeft nagenoeg de zelfde specificaties als de normale Vivaz die de producent onlangs wist aan te kondigen. All About Phones heeft alvast met het toestel mogen spelen en uiteraard kunnen we onze eerst ervaring met de Vivaz Pro melden.

Sony Ericsson Vivaz Pro

Het is amper een maand gelden dat Sony Ericsson de Vivaz wist aan te kondigen. De producent heeft sinds de X10 een geheel nieuwe lijn op touw gezet die gekenmerkt wordt door de human-curve die over de achterkant van de toestellen loopt. Dit houd kortweg in dat de achterkant van de telefoons een lichte bolling heeft die er niet alleen mooi uit ziet maar er ook nog is voor zorgt dat het toestel prettig in de handen ligt. Onze eerste ervaring met de Vivaz was erg positief en ook andere websites delen deze mening met ons en het lijkt er dus op dat de Vivaz de ingredienten heeft om een zeer populair toestel te worden.

Echter is Sony Ericsson niet op zijn achterhoofd gevallen en de producent speelt dan ook handig in op de kleine hype die om het toestel is ontstaan met een nieuwe aankondiging tijdens het Mobile World Congress van de Sony Ericsson Vivaz Pro. De Vivaz Pro heeft nagenoeg de zelfde hardware als de normale Vivaz. Het grootste verschil is dat de Vivaz Pro een 5-megapixelcamera heeft en de normale Vivaz een 8-megapxilcamera. Daarnaast heeft de Pro ook een volledig Qwerty-toetsenbord die netjes onder het toestel uitschuift. Wat opvalt is dat de Vivaz Pro iets zwaarder is dan zijn broer maar de afmetingen nagenoeg even groot zijn, zowel in de dikte als in de lengte.

De Vivaz Pro is een gedegen toestel dat zoals gezegd aanvoelt als de normale Vivaz. Het toestel zal in twee kleuren uit gaan komen, grijs en wit. De witte kleur sprak ons erg aan aangezien het mooi gebroken wit was en alles er wat kwalitatief beter uit zag. Het toestenbord van het toestel is prettig en daarnaast is meer dan voldoende ruimte om alle knoppen goed te bedienen. De knoppen steken echter niet erg veel naar boven waardoor het soms wat lastig aan te voelen is. Voordeel is wel dat het toetsenbord niet diep ingedrukt hoeft te worden en dat er veel ruimte tussen de toetsen zit voor grote vingers.

Het scherm van het toestel was het zelfde als die van zijn broer en komt erg helder over. Daarnaast voelde ook deze Vivaz Pro erg snel aan en steekte het Symbian 60 v5 OS weer goed in elkaar. De Twitter-client kan weer terug gevonden worden en ook andere socialenetwerken zijn van de partij. De foto’s van het toestel zijn erg mooi en ook de filmpjes die je er mee kunt maken zijn scherp, helder en weergeven goede kleuren. Al met al lijkt de Vivaz Pro een compleet plaatje te bevatten en is het een geduchte concurrent voor de Nokia N97 en de diverse Windows Mobile-telefoons met een toetsenbord. De Vivaz Pro combineert stijl met power en een slim OS waardoor hij eigenlijk alle bokjes goed aankruist.

De Vivaz Pro zal halverwege Q2 in de winkels liggen in ons land en eerst waarschijnlijk in het grijs uitkomen. De prijs van het toestel zal rond de 550 euro komen te liggen.

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro

 

Sony Ericsson Vivaz Pro detail

 

Sony Ericsson Vivaz Pro detail

 

Sony Ericsson Vivaz Pro zijkant

 

Sony Ericsson Vivaz Pro zijkant

 

Sony Ericsson Vivaz Pro zijkant

 

Sony Ericsson Vivaz Pro zijkant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. profiler -

    550 euro ? in een artikel over de ces Barcelona in de krant hier in belgie staat dat dit toestel een 379 euro zal kosten, een groot verschil met de 550 euro die jullie vermelden …

  2. skynet -

    Een hele mooie phone.mt die qwerty wordt ie compleet.maar juist die PRO zou die 8mp moeten hebben.ben benieuwd als die 5mp ook haar schrepe hd video kan maken.maar voor de rest is ht OK!

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters