Eerste ervaring met de Sony Ericsson Vivaz

Nadat Sony Ericsson vandaag de Vivaz wereldkundig had gemaakt is het uiteraard hoog tijd om het toestel eens van dichtbij te bekijken. De Vivaz is een plaatje van een telefoon en weegt opvallend weinig. Dat het een telefoon wordt die hoge ogen gaat gooien staat al vast.

Sony Ericsson Vivaz

De Sony Ericsson Vivaz was al vroegtijdig uitgelekt en de eerste reacties op de geruchten waren overwegend negatief. Volgens velen was het design niet om te slikken en zag het er niet uit. Inmiddels is duidelijk dat dit komt doordat de spy-shots slecht gemaakt zijn, het toestel is in het echt een plaatje. Klein, handzaam, erg mooi afgewerkt en het oogt meer dan strak. De Vivaz heeft dezelfde rondingen als de Sony Ericsson Xperia X10, de zogenaamde ‘human curvature’, en deze ronding oogt erg mooi en strak.

Wat gelijk opviel aan deze telefoon is dat het toestel opvallend klein en licht is. Hierdoor ligt het meer dan lekker in de hand en is het erg handzaam stevig vast te pakken. Zo kun je gemakkelijk je handen om het toestel heen slaan en heb je een ferme grip op het toestel wat altijd fijn is. De afmetingen van het toestel zijn prima en de rondingen zorgen ervoor dat het lekker vastpakt en dat je niet bang hoeft te zijn dat je grip verliest op het toestel. De zijkanten van de telefoon zijn een beetje hol afgewerkt en in deze gleuf zijn de knoppen en poortjes weggewerkt op een nette manier. De achterkant van de telefoon is gemaakt van plastic dat wel wat moeite heeft met vingerafdrukken. Sony Ericsson heeft de camera netjes weggewerkt in de body waardoor de achterkant lekker glad is en er geen irritante uitstekende dingen te vinden zijn. Alle knoppen zijn overigens groot genoeg en alle poortjes zijn netjes beschermd met een klepje.

De interface van het prototype waarmee wij hebben gespeeld was opvallend snel. Sony Ericsson liet al weten dat het toestel snel op de markt komt, de interface was dan ook bijna af. Deze Symbian 60 5th-edition was zelfs sneller dan die van de Satio, dit viel in erg goede aarde bij ons. Sony Ericsson heeft ook een Twitter-client en een Facebook-applicatie op het toestel gezet. Het scherm heeft een prima formaat en is netjes afgewerkt waardoor er geen opstaande randjes zijn die het touchscreen in de weg zitten. De helderheid is meer dan prima en de interface is gelijk aan die van de Satio.

Al met al is de Sony Ericsson Vivaz een telefoon om zeker rekening mee te houden. Dit toestel kan in 720p video’s opnemen, loopt op Symbian, is meer dan strak vormgegeven waardoor bellen en multimedia mooi samenkomen.

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Sony Ericsson Vivaz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jannet -

  misschien een tip voor iedereen die problemen heeft met de batterij (snel leeg).
  soms kant het er aan liggen dat je de wifi aan hebt staan. controleer dit via een widget en zet hem gewoon uit

 2. Kayley -

  Ik heb deze telefoon dus ook,
  en het is echt de vervelendste telefoon die ik ooit heb gehad. Play now werkt maar half, mijn accu is binnen 5 uur al weer leeg (ook al ligt hij gewoon stil en raak ik hem niet eens aan):(
  ik heb hem al 3x opgestuurd (ik heb hem pas 4 maanden) en hij blijft het doen. :Y

  Echt géééeeen aanrader dus:S

 3. Debbie -

  Hier hetzelfde probleem, maar mijn zwager heeft dezelfde telefoon en hij heeft het niet? Ik wilde al een nieuwe batterij kopen, maar dat heeft weinig zin als ik het zo zie? Die van mij is van juli 2010 dus bij mij zou het ook niet meer vallen onder de garantie??? Een mailtje naar Sony Ericsson dan maar?

  groetjes debbie

 4. daniel -

  Ik vind het toch wel opmerkelijk dat iedereen rond dezelfde tijd (maart) hetzelfde probleem heeft. Ik heb sinds vorig weekend (rond 26 maart) dus precies hetzelfde. Ik dacht eerst dat het door een geinstalleerde applicatie kwam, maar na verwijderen gaat de batterij nog steeds zeer snel leeg. Valt de batterij onder garantie als het toestel al meer dan een jaar oud is? Ik heb het toestel niet verzekerd, dus wat is dan de beste oplossing, een nieuwe kopen?

  1. Corine -

   Batterij valt uit mn hoofd slechts 6 maanden onder de garantie. Daarbij is het geen batterij probleem, ik heb namelijk zelf een nieuwe batterij aangeschafd maar het probleem blijft!

 5. bryan -

  hallo heb mijn vivaz nu een dik jaar en nu sinds dit weekend problemen met de batterij k ga morgen naar de desbetrefede winkel en vragen stellen over dit probleem kan namelijk nog maar een kwartier intensief bezig zijn op de vivaz en dan valt hij uit.. Groetjes bryan

 6. blossum -

  hallo, ik heb precies hetzelfde probleem… Duurt eeuwig tot hij vol is en binnen een paar uur leeg. Nu heb ik wel eem update gedaan, en geloof dat het sinds die tijd mis is… Heeft iemand al gevonden wat het is? En zijn er meer met dit probleem die ook een update hebben gedaan?

 7. Luca -

  Ja ik heb precies hetzelfde, ik heb de vivaz nu 7 maanden. Als ik de telefoon oplaad duurt het echt heel lang voor hij vol zit en dan is die, zonder hem te gebruiken, binnen 4 uur leeg! super irritant!
  ik heb al gekeken, er staan geen applicaties open.
  wel is dit zo sinds de nieuwe software volgens mij!

  1. Corine -

   Ik heb sinds ongeveer anderhalve week hetzelfde probleem! Heb de Vivaz een jaartje, altijd intensief gebruikt maar de batterij gaat nu opeens ongelofelijk snel leeg. Soms geeft de batterij op het scherm aan dat deze nog voor +/- een derde vol is (nog groen..) en dan komt ineens de melding 'batterij leeg' en valt ie uit.

   Na een nachtje aan de lader brandde het lampje vanochtend nog steeds rood… Dit is echter niet altijd het geval.

   Is dit herkenbaar voor mensen en vooral, wat te doen? Een nieuwe batterij aanschaffen? Of zou het iets anders zijn?

   Alvast bedankt!

   1. Floor -

    Ik heb echt precies hetzelfde! Heb de telefoon nu een paar maanden, nooit problemen mee gehad, en ineens doet hij zo raar. Inderdaad ineens op de helft de melding geven dat hij bijna leeg is en dan spontaan uitvallen, ontzettend irritant en onbetrouwbaar.

    Heel herkenbaar dus, maar zou niet weten wat ik hier aan moet doen. Nieuwe batterij aanschaffen na 3 maanden lijkt me een beetje snel, dus als iemand zou weten wat het anders kan zijn zou ik heel gelukkig zijn!

   1. Dominick -

    Hmm, geen idee. Ik weet dat het een veelvoorkomend probleem is met Symbian-toestellen, maar ben niet echt een expert op dat gebied… Misschien iemand anders wel 🙂

   2. MiiRandaa -

    ik heb het al 🙂 als je in je berichten zit kies je opties links onderin en kies je sim-berichten die markeer je (opties markeren) en dan verwijderen 🙂

 8. Vince -

  Hallo ik ben ook in het bezit van de Sony Ericsson Vivaz. Een super mooi compact toestel. Alleen de batterij is een minpunt. Erg snel leeg met name als je zo nu en dan internetmobiel gebruikt.Voor de rest geef ik dit toestel een 8.5

 9. suzanne -

  Bij mij gaat de accu ook heel snel leeg.. ik heb hem nu een week en heb hem al 4 keer op moeten laden :S
  Maar ik heb wel mediaoverdracht gedaan via de usb kabel op de pc, zou het daaraan kunnen liggen?

  1. Dominick -

   4 keer in een week is in principe niet raar. Tenzij je hem heel weinig gebruikt hebt…. Batterij kan ook wat beter worden na verloop van tijd, moet soms nog even 'inkomen'

  1. Stephie -

   Ja dit wil ik ook wel weten, of je wachtwoorden op berichten kan zetten…
   En ik heb mijn telefoon gisteren binnen gekregen en de accu gaat vrij snel leeg. Komt het omdat ik het via usb (pc) heb opgeladen? volgens mij heeft hij wel 2,5 uur erin gelegen.

  1. Dominick -

   Wat is vet snel? 1 dag, paar uur, met welk gebruik?

   Dat knipperende mapje is een bekende fout in Symbian. Weet niet precies wat je eraan kan doen, maar er zijn hier vast mensen die het opgelost hebben en wel weten te vertellen 😉

 10. Marty -

  Ik heb ook problemen met het verschijnen van de naam, alleen dan niet als iemand mij belt maar in mijn inbox. Alle smsjes hebben alleen een nummer en zelfs wanneer ik dan vanuit dat smsje het nummer opsla met een naam erbij blijft alleen het nummer zichtbaar.
  Weet iemand hoe ik dit moet oplossen?

  1. Karin E -

   Hallo Marty, ik zit met hetzelfde…zet ik de 06 nummers bij de gegevens van het contact, dan krijg ik wel de naam van de beller in beeld, maar trouwens geen foto, en als hij me smst, dan krijg ik 00316…enz. en geen naam! Dubbele gegevens invoeren helpt niet, simgeheugen en telefoongeheugen: alle mogelijkheden uitgeprobeerd, helpdesk heeft geen nieuwe ideeen…ben jij nog iets wijzer geworden??

 11. RT70 -

  Ik heb al mijn contacten nu dubbel erin staan sim + telefoongeheugen.
  Mijn favoriete personen heb ik met foto erin staan alleen als ze mij bellen verschijnt niet de foto en de naam maar aleen het telefoonnummer. (?)
  hoe moet ik dit oplossen?:S

 12. Hennie -

  Bedankt voor je reactie maar het envelopje zit er al in te knipperen sinds ik mijn SIM kaart heb omgezet vanuit mijn vorige toestel. Ben hier begonnen met 0 berichten in inbox. Kan het zijn dat er nog iets op staat wat ik in mijn vorige toestel nog niet gelezen heb?

 13. Hennie -

  Sinds een week de Vivaz in mijn bezit. Een prachtig toestel. Echter begonnen met een knipperend envelopje in mijn scherm en er nog steeds niet achter hoe ik dit uit kan schakelen??

  1. Dominick -

   Betekend dat je een bericht hebt. Waarschijnlijk een bericht met internetinstellingen dat je niet geopend hebt. Moet je even je inbox afspeuren, ook bij serviceberichten etc (of hoe het dan ook heet bij Symbian).

 14. Oldirty -

  Hallo Daanno, wilde even gebruik maken van je aardigheid 🙂

  wat zijn nu eigenlijk de verbeterpunten ten aanzien van de Satio. Ik zag te twijfelen maar heb uit eindelijk voor deze gekozen….ook voor de cameraduur en de hd filmpjes

 15. Jildau -

  Zit er wel een poort aan de buitenkant voor de oortjes/oplader? ik zie dat op geen enkele foto.
  zo ja, aan welke kant zit hij dan?
  Komt er bij deze telefoon ook zo'n draadloze headset?

  en is er al iets bekend over de prijs?

 16. w00fer -

  Ziet er goed uit. Jammer van de resistive screen. Gelukkig geen fastport meer, maar gewoon netjes microusb.

  De satio zal wel uit de schappen gaan verdwijnen denk ik zo. Of ze moeten er nog veel op de plank hebben liggen.

   1. Danijel -

    Er komt idd nog een grote campagne binnenkort voor de Satio en kort daarna komt de Vivaz op de markt 🙂

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters